Bla i boken

Ulvene fra evighetens skog

roman
Annen tilknytning:

Velg format

kr 329
På lager
ISBN
9788249524518
"Ikkje veit eg kor dette endar – gjer Knausgård det sjølv? – men framleis er eg med på reisa"
MARIA HORVEI, KLASSEKAMPEN, ÅRETS BESTE BØKER 2021
"Fascinerende fra Knausgård … intenst spennende ... Jeg er kommet til side 778 og boka er slutt. Som leser sitter jeg med en følelse av sorg. Jeg vil lese mer, vite mer, skjønne hva som skjer. Og heldigvis er det bebudet minst ei bok til … Pirrende, spennende, underholdende og tankevekkende, alt dette er bare antydninger om leseropplevelsen. Og så hele veien med den sedvanlige knausgårdske språksikkerheten "
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
"Det er umulig ikke å la seg imponere av Karl Ove Knausgård. For andre gang på ett år gir han ut en roman på over 660 sider. Og i likhet med Morgenstjernen er Ulvene fra evighetens skog en bok som er breddfull av ideer, interessante innfall og maleriske skildringer"
PREBEN JORDAL, AFTENPOSTEN
"[Ulvene i evighetens skog] er en enda tydeligere indikasjon enn sin forgjenger på at Knausgård nå er i gang med et romanprosjekt som antagelig er ment å skulle overgå Min kamp-bøkene både med hensyn til omfang og ambisjonsnivå. Jeg kommer definitivt til å følge ham videre"
FRODE HELMICH PEDERSEN, MORGENBLADET
"Litterær horror! Bare Knausgård kan skrive som Knausgård … holder du ut gjennom nesten 800 sider, vil du sitte igjen med en helt spesiell og ganske nifs opplevelse … På sitt beste er dette som å se en slags litterær horrorfilm. Der mennesker i all sin sårbarhet utsettes for akutte og uforklarlige hendelser … mot slutten av Ulvene fra evighetens skog føres de to bøkene på sett og vis sammen - og spenningen stiger betraktelig. Knausgård har varslet et tredje og avsluttende bind. Apokalypse eller ei. Det er grunn til å ha forventninger"
SINDRE HOVDENAKK, VG
"Måten han skildrer en umoden ung mann, for så å hente han fram igjen som voksen, er nydelig … Observasjonene av foreldre og barns kronglete relasjoner, er prima, her som alltid hos Knausgård. Han skriver godt om dødens tilstedeværelse i hverdagslivet, enten man lever med en død forelder, eller har opplevd andre tap. Skildringene av miljø og landskap er knallgode - særlig Russland stiger fram som i en slags dokumentarfilm, gjenkjennelig også om man aldri har vært der"
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN
"Det er forflytningen til Russland som får romanen til å løfte seg. Det er i Dostojevskijs og Tolstojs verden at Knausgård boltrer seg best, og ikke minst i poeten Marina Tsvetajevas ord som har gitt tittelen til romanen … Og her er vi ved hovedårsaken til at jeg tilgir Knausgård det meste: essayet i romanen, hans spesialdistanse … Spørsmålet nå er i hvilken bane Knausgård har tenkt å bevege seg herfra?"
INGER BENTZRUD, DAGBLADET
"ekstremt fascinerande … romanen tek av når vi møter biologen Alevtina og venninna hennar, den grenselause forfattaren Vasilisa … Vi er [..] langt frå det perfekte. Likevel går romanen langt utanpå dei fleste, fordi han sprengjer grensene i begge endar av skalaen: Knausgård dreg ut automatiserte mikroaktivitetar – som smør i steikepanna – slik at du blir tvinga til å oppleve dei på nytt. Og han koplar idear, fenomen og galskapar slik at du blir tvinga til å tenkje i dei store banane"
MARTA NORHEIM, NRK
"Dei med tolmod skal få det Knausgård har lova dei. Om det du lurte mest på etter å ha tatt deg gjennom Karl Ove Knausgårds førre roman Morgenstjernen (2020) – hans fyrste ikkje-autobiografiske skjønnlitterære prosjekt sidan tida før Min kamp – var kva som kom til å skje, vil den frittståande oppfølgaren Ulvene fra evighetens skog kome som eit antiklimaks … For å seie det på knausgårdsk: Å, frimodigheita! Å, desse stikka mot romankunstens konvensjonelle høflegheit overfor sine lesarar! … i visse strekk kjennes Ulvene fra evighetens skog likevel som ei tillitsøving, som eit slags litterært trust fall: Vil forfattaren ta meg imot til slutt? Og ja, han gjer jo det … Du kjem for den metafysiske filosofien og dei uforklarlege hendingane, du blir for å sjå kor lenge menneskas omsorg for kvarandre vil bere"
MARIA HORVEI, VINDUET
"Skildringene er så levende og tidskoloritten så spot on at jeg leser i sepia og technicolor om hverandre … Karakterene som skrives frem er tydelige og de ulike historiene er fascinerende. Særlig er det samspillet mellom karakterene, dialogen, som trekker leseren inn. Her får Knausgårds språkgaver skinne"
MAREN DAHL KELLER, BOK365
"En lang bue av ideer ligger til grunn for Ulvene fra evighetens skog … et forfatterskap som lever og utvikler seg dynamisk, av og til i brå kast … De lakoniske dialogene mellom Johansen og Syvert er noe av det mest Askildsenaktige jeg har lest hos Knausgård … Er menneskelivet verdens absolutte sentrum? Forbindelsene til andre måter å forstå verden på forsvinner i så fall i horisonten, der noe annet, merkelig og truende kommer til syne: morgenstjernen. Karl Ove Knausgårds romansyklus beveger seg mot spørsmål som er avgjørende viktig å behandle – med romanformens uforutsigbare kompleksitet"
TOM EGIL HVERVEN, KLASSEKAMPEN
«Ulvene fra evighetens skog» er en frittstående fortsettelse av fjorårets roman «Morgenstjernen».

«Ulvene fra evighetens skog» åpner i 1986. Det er regjeringskrise i Norge, og en atomreaktor langt borte i Tsjernobyl har eksplodert. Syvert Løyning, en ung mann på tyve år, vender hjem fra militæret til sin mor og bror i huset deres utenfor en større by på Sørlandet. En natt drømmer han om sin døde far. Det er som om faren vil ham noe. Men hva? Han begynner å undersøke det som ligger igjen etter faren. Sporene leder til Sovjetunionen.

Romanens andre del foregår i Russland i vår tid. Vi møter biologen Alevtina som en helg drar til Samara sammen med sin sønn for å feire farens åttiårsdag. Som ung stilte Alevtina de helt store spørsmålene, som hvor livet kommer fra og hva det egentlig er. Disse dagene har hun mer enn nok med sitt eget liv - forholdet til sønnen, og til faren, som hun alltid har vært nært knyttet til. Vi møter også hennes venninne Vasilisa, en poet som skriver en bok om et særegent og gammelt trekk ved den russiske kulturen: troen på evig liv.

«Ulvene fra evighetens skog» er en suggestiv og dypt engasjerende roman som utvider utforskningen av den tiltakende apokalyptiske situasjonen som ble beskrevet i Karl Ove Knausgårds forrige roman, «Morgenstjernen».

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249524518
Innbinding Lydbok (nedlastbar)
Tittel Ulvene fra evighetens skog
Bokgruppe 882
Forfatter Karl Ove Knausgård
I salg 09.12.2021
Emne Russland Romaner Livssyn Lydbøker Familie Skjønnlitteratur Sørlandet 2000-2049 1980-1989

Christoffer Staib

Jan Martin Johnsen

Espen Sandvik

Kristine Rui Slettebakken

Anna Bache-Wiig