Mirjam Kristensen nominert til Sørlandets litteraturpris 2021

 

 

 

 

 

Mirjam Kristensen nominert til Sørlandets litteraturpris 2021

 

 

 

Mirjam Kristensen er en av årets tre nominerte til Sørlandets litteraturpris. Kristensen er nominert for den kritikerroste romanen Et plutselig mørke, som utkom høsten 2020. Kristensen har blitt nominert tre ganger tidligere. I 2001 ble hun tildelt prisen for romanen De som er ute i regnværet. Et plutselig mørke er hennes femte roman.


Det er bokhandlerne og bibliotekene i Agder som står bak Sørlandets litteraturpris. Utdelingen skjer hvert år i tilknytning til Verdens bokdag 23. april.  

 

De øvrige nominerte i kategorien skjønnlitteratur er Heidi Sævareid for romanen Longyearbyen og Annabelle Despard for diktsamlingen Vannet bestemmer.

Mer om Sørlandets litteraturpris her: https://sorlandetslitteraturpris.wordpress.com/

 

Om Et plutselig mørke: 
 

"I sin første bok på seks år har prisvinner Mirjam Kristensen lagt krigen bak seg. Den kroppsnære måten hun skriver på gir stoffet kraft … Å lese slutten på Mirjam Kristensens siste roman, er som å få seg et trykk i mellomgulvet. Så godt har jeg aldri sett noen forfatter skildre psykisk lidelse, så sterkt at en kjenner hva det dreier seg om"

 VALERIE KUBENS, FÆDRELANDSVENNEN


"Kristensen skriver tenksomt og fint, og utforsker relasjoner og eksistensielle erfaringer som død, tilknytning, depresjon og ensomhet … Romanen avdekker menneskers sårbarhet; hvordan de kjemper seg framover, motstrøms, for ustanselig å føres bakover, mot fortida"

MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET

 

"blant tekstens mange kvaliteter er at den er oppriktig spennende … I likhet med Ferrante er hun en utpreget litterær historieforteller: Hun mestrer det ytre dramaet, og kan til og med flørte med melodramaet, uten at det går på bekostning av den indre spenningen. Resultatet er en pageturner for lesere som kanskje stiller seg litt skeptisk til pageturnere, en roman som er både smakfullt kontrollert og i sine følelsers vold"

LEIF BULL, BLA 11-12/2020


"jeg er veldig glad i Mirjam Kristensens bøker. Egentlig anbefaler jeg hele forfatterskapet, her representert med årets roman. Den er en nydelig leseopplevelse"

KAREN FRØSLAND NYSTØYL, VÅRT LAND, ÅRETS BESTE BØKER 2020

 

Aktuelle romaner