Bla i boken

Det tredje riket

roman
Annen tilknytning:

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249526192
"Litterær trolldomskunst"
INFORMATION (DANMARK)
"Et stykke virkelig overrumplende velskrevet litteratur"
BERLINGSKE TIDENDE (DANMARK)
"«Morgenstjernen»-serien fra Karl Ove Knausgård skrur opp spenningen og byr på både krimgåter, udødelighet, blodig sex og møter med det overnaturlige ... etter det merkelige, men forlokkende andre bindet "Ulvene fra evighetens skog" (2022), måtte en spørre seg selv: Hva i helvete er det mannen driver med? ... I motsetning til bind to, doserer han det filosofiske og teologiske til et minimum. Spesielt kapitlene hvor Tove forteller fascinerer … I «Det tredje riket» skriver Knausgård på en ganske forbløffende måte om verden som vi ikke kjenner den. Hvis han bare vil underholde, så gjør han det fantastisk, men man kommer ikke utenom følelsen av at ambisjonen er større. I alle fall har han sluttet å reflektere virkeligheten og har beveget seg bak speilet … Det er djevelsk godt gjort"
JES STEIN PEDERSEN, POLITIKEN (danmark)
"I likhet med forgjengeren er Ulvene i ensomhetens skog en filosofisk roman med nesten uhyggelig vitalitet"
SÜDDEUTCHE ZEITUNG (TYSKLAND)
"Knausgård fanger her, kanskje enda bedre enn i de forrige bøkene, den følelsen av forestående katastrofe som på mange måter preger vår tid. Men også den nyreligiøse lengselen tilbake til arkaiske og mytologiske fantasiverdener som kan anes i vår tid ... en utrolig dyktig historieforteller … jeg er bergtatt"
JOHN SJÖGREN, SVENSKA DAGBLADET (Sverige)
"Til tross for den skremmende atmosfæren, er det fantastisk å være på besøk i Knausgårds verden ... en uunnværlig del av en av de mest fascinerende historiene jeg har lest om hva det vil si å være menneske i dag, på terskelen til en ny tidsalder"
BJÖRN WIMAN, DAGENS NYHETER (SVERIGE)
"en perfekt kombinasjon av eksistensielle refleksjoner og vanedannende krimlesing … Få forfattere kan gi en så psykoanalytisk innsiktsfull og kompleks skildring av menneskelivet som ham"
TORBJÖRN FORSLID, SYDSVENSKAN (SVERIGE)
"Jeg har ventet på denne boken som jeg en gang i tiden ventet på en ny David Bowie-plate … Heldigvis er Knausgård kjapp til å skrive, for jeg sier bare: hit med del fire. Nå"
ANNA TULLBERG, SVERIGES RADIO (SVERIGE)
"forheksende lesning med sylskarp realisme … en romanforfatter som tillater seg å forbløffe og forføre oss"
ARBETARBLADET (SVERIGE)
"En inntrengende og intelligent studie i livets og dødens mysterier. Det er en enorm vitalitet her … Knausgård er så åpenbart interessert i karakterene sine, ønsker å komme nær dem og gi dem et indre liv uten å krenke deres integritet. Særlig når det gjelder kvinneskikkelsene utviser han en diskret medfølelse. I første del av serien ble Tove observert av ektemannens ikke helt sympatiske blikk, men her ble jeg dypt rørt over hennes egne opplevelser på veien mot sammenbruddet"
NORRA SKÅNE (SVERIGE)
"en overnaturlig god forfatter … noe det beste Knausgård har skrevet"
TIDNINGEN VI (SVERIGE)
"Romanen er vakker, fascinerende tvetydig, urovekkende og veldig spennende … Knausgård håndterer de ulike karakterene mesterlig og viser stor innsikt i hvor ulike vilkårene er for ulike mennesker"
BTJ (BETYG 5 av 5, SVERIGE)
"Alle krefter og motkrefter som virker i menneskers liv! Knausgård skaper en helt egen verden som gjør det ulidelig å måtte legge boka fra seg"
ESPEN STUELAND, KLASSEKAMPEN, ÅRETS BESTE BØKER 2022
"godt, lettlest og fengende"
MIA BULL GUNDERSEN, BOK 365, ÅRETS BESTE BØKER 2022
"Skrekkelig god. Karl Ove Knausgård graver seg ned i det skremmende og ubehagelige i strålende «Det tredje riket» … Selv om boken ikke besvarer alle spørsmålene de fleste lesere vil sitte med etter «Morgenstjernen» og «Ulvene fra evighetens skog», tydeliggjør den hva som står på spill i bokserien. Skrekken forsterkes av hvor gjenkjennelige personene man følger er … Ventetiden til de to siste bøkene i serien vil uansett bli altfor lang."
VARG LUKAS FOLKMAN, DAGENS NÆRINGSLIV
"Vi har ikke det ene norske ordet som passer på denne boka. Den er ikke skummel, ikke ekkel, ikke uhyggelig, nifs eller vemmelig - den er alt dette på en gang. Og djevelsk god. Altså creepy … Jeg startet selvsagt lesningen med en del forventninger. Og jeg kan si det ganske kort: De ble innfridd i den grad at jeg nå er i ferd med å lese første bind om igjen rett og slett for å komme bak disse fortellingene."
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
"For første gang på lenge har Knausgård skrevet en roman helt uten lange pompøse essayistiske partier. Det tredje riket er en ren roman. Knausgård er en mester i mellommenneskelig trivialitet og drama, og løfter det inn i en helt annen dimensjon når han lar døden stoppe opp og det uforklarlige bryte seg inn i hverdagslivet. I denne romanen viser Knausgård at han ten¬ker best når han holder seg til fortel¬linga"
ÅSTE DOKKA, VÅRT LAND, ÅRETS BESTE BØKER 2022
"Mørkere og skumlere. Morgenstjernen lyser fortsatt, men de mørke kreftene er mer brutale i Knausgårds tredje roman om det overnaturlige … «Det er ingen Gud der jeg er», lyder mottoet for denne tredje romanen i syklusen. Av dette skal vi ikke trekke noen konklusjoner, ut over den erkjennelsen at Knausgård igjen har lurt oss med på en kilende berg-og-dal-bane-ferd fra de himmelske høyder til de mørkeste, skumleste daler."
INGER BENTZRUD, DAGBLADET
"Knausgård brukar morgonstjerna som eit høve til å skrive ut over livsens grenser, inn i dødsriket, inn i dei store eksistensielle spørsmåla om døden og det evige livet …. Det er ikkje noko for sarte sjeler. Spennande er det"
ALF KJETIL WALGERMO, VÅRT LAND
Hendelsene fra Morgenstjernen fylles ut i denne romanen. Puslespillet settes møysommelig sammen gjennom øynene til dem som var bipersoner den gangen … Romanene blir som speil … det er forførende. Og det fenger godt når valøren endres fordi synsvinkelen er en annen.
MIA BULL-GUNDERSEN, BOK 365
"Vi henger fortsatt med på denne ganske svimlende ferden"
SINDRE HOVEDNAKK, VG
Knausgård bedriver solid håndverk. Setningene funker. Som i første bind, er det gøy å gå på oppdagelsesreise i teksten … Mordmysteriet, altså det bestialske drapet på de tre unge rockeguttene, er en klar dramatisk driver, som i en krimroman … «Det tredje riket» er kort og godt et spennende bind i en interessant serie. … Svarene blir muligens klarere i neste bok. For det kommer garantert mer fra Knausgårds morgenstjerneunivers. At jeg ikke allerede vet hva, er egentlig bare fint.
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN
"Fremdeles er det få forfattere som viser en slik nysgjerrighet på menneskenes tankeverden som Karl Ove Knausgård."
CARINA ELISABETH BEDDARI, MORGENBLADET
"Kva om det går an å returnere frå dødsriket, og djevelen faktisk finst? Karl Ove Knausgård opna portane til dødsriket på gløtt allereie for to romanar sidan. No slår han dei opp på vidt gap. Eller i alle fall nesten … Knausgård avskaffar i «Det tredje riket» døden og opnar for at djevelen vandrar rundt på jorda. Sjeldan kost i ein roman, men styrken her ligg likevel i skildringa av personane som lever sine urolege liv"
MARTA NORHEIM, NRK BOK
"Man er aldri i tvil om hvem man leser om – noe som kanskje kan synes enkelt og banalt, men som i realiteten er vanskelig å få til, fordi det krever fullstendig tilstedeværelse fra forfatterens side … Disse karakterene er alle ulver fra evighetens skog. Tilsynelatende har de alt de trenger, men suget etter det ukjente sliter i dem og får dem til å handle mot bedre vitende … Nå har de begynt å ligne et slags kollektivt Frankenknaus’ monster: et lappeteppe av uensartede deler holdt sammen av et felles begjær. Det burde ikke fungere, men jaggu om ikke beistet har begynt å puste og leve"
MARIUS EMANUELSEN, VINDUET
"Knausgårds vilje til å underholde er ikke tilstrekkelig verdsatt av kritikere … Språket øker i intensitet i Toves fortelling – og utgjør et høydepunkt i forfatterskapets skildring av psykisk sykdom. Samtidig knytter kapitlene mesterlig an til bøkenes generelle refleksjon over en form for mental bipolaritet: et lukket, depressivt mørke på den ene siden, og muligheten for liv, med en åpnende, lysnende skaperkraft på den andre siden … Kathrine er et av de mest overbevisende og komplekse portretter jeg har sett … stor kunst våger å nærme seg det banale … forfatterskapet leder inn i spørsmål som er avgjørende for å forstå forholdet mellom hverdagsliv, religion og litteratur … Serien er verdt å følge, enten Morgenstjernen fortsetter å lyse eller ikke"
TOM EGIL HVERVEN, KLASSEKAMPEN
"I «Det tredje riket» viser Karl Ove Knausgård nok en gang hvilken fin og dreven forteller han er … Knausgård trenger mye plass og mange ord, der han nitid og detaljert skriver fram de minste detaljer i sine personers liv, deres gjøren og laden, reaksjonene deres på det alt sammen og på hverandre og omgivelsene. Alt mens han får leseren til å se, fornemme og forstå hvordan de har det – eller hva som rir dem … Knausgård er en feiende flott og mektig forteller"
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD
Nitten år gamle Line forelsker seg i Valdemar, frontfigur i det myteomspunne bandet Domen, og trekkes inn i en hemmelig, fascinerende og skremmende verden. Politimannen Geir etterforsker et makabert trippeldrap, men den teorien han til sist danner seg, kan han ikke fortelle til noen. Kunstneren Tove lager bilder inspirert av eventyrenes understrømninger av seksualitet og død. En dag hører hun en stemme som snakker til henne, som vil henne noe. Begravelsesagenten Syvert kjenner en tiltagende uro etter hvert som det går stadig flere dager uten at det rapporteres om døde.

Noe er i bevegelse i verden, det er som om den er hjemsøkt - men av hva, og hvorfor?

«Det tredje riket» er en del av storverket «Morgenstjernen», en romanserie som har fascinert og begeistret lesere og kritikere verden over. Fortellingen settes i gang av en ny stjernes plutselige tilsynekomst på himmelen. Under denne stjernen lever menneskene sine liv som før mens verden rundt dem langsomt forandrer seg. Det handler om det vi ikke forstår, det store dramaet sett gjennom det lille livets linse, og om hva som skjer når de mørke kreftene i verden settes fri.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788249526192
Innbinding Lydbok (nedlastbar)
Tittel Det tredje riket
Bokgruppe 882
I salg 11.11.2022
Design GunLab
Emne Romaner Oversanselige fenomener Skjønnlitteratur
Lest av Charlotte Grundt Lars Berge Gaute Boris Skjegstad Kristin Grue Lasse Kolsrud Øystein Røger Axel Aubert Jan Martin Johnsen Anna Bache-Wiig
Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård (f. 1968) debuterte som forfatter i 1998, og som første debutant noensinne ble han belønnet med kritikerprisen. Knausgårds ambisiøse, selvbiografiske roman Min kamp ble utgitt i seks bind fra 2009-2010, og 14 anonyme familiemedlemmer beskrev Min Kamp-prosjektet som «judaslitteratur» og «utleveringer», og truet Knausgård med rettssak. 

Bøkene hans er oversatt til 35 språk og har frambrakt en unik respons og gjenkjennelse hos lesere verden over. I 2024 er han aktuell med Kjøttets ingeniører

 

Litterære priser:

2022 Hans Christian Andersen Literature Award 2022
2020 Prix Médicis essai
2019 Svenska Akademiens nordiske pris
2017 Austrian State Prize for European Literature
2017 Jerusalem Prize
2016 Sunday Times Award for Literary Excellence
2016 Expressens Björn Nilsson-pris for fremragende kulturkritikk
2015 Die Welts litteraturpris
2015 Wall Street Journal's 2015 Innovator Award for Literature
2012 Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris
2011 Gyldendalprisen
2010 Sørlandets litteraturpris
2009 Brageprisen
2009 P2-lytternes romanpris
2005 Sørlandets litteraturpris
2004 P2-lytternes romanpris
1999 Bjørnsonstipendet
1998 Kritikerprisen

 

Utgitt på Oktober:

2024 Kjøttets ingeniører (Essay)
2023 Nattskolen (Roman)
2022 Det tredje riket (Roman)
2021 Ulvene fra evighetens skog (Roman)
2020 Morgenstjernen (Roman)
2019 Fuglene under himmelen
2018 I kyklopenes land (Essay)
2017 Så mye lengsel på så liten flate
2016 Om sommeren 
2016 Om våren
2015 Om vinteren
2015 Om høsten
2013 Sjelens Amerika (Essay)
2011 Min kamp. Sjette bok (Roman)
2010 Min kamp. Femte bok (Roman)
2010 Min kamp. Fjerde bok (Roman)
2009 Min kamp. Tredje bok (Roman)
2009 Min kamp. Andre bok (Roman)
2009 Min kamp. Første bok (Roman)
2004 En tid for alt (Roman)

Flere forfatterportretter

Les mer

Andre i samme serie

 1. Det tredje riket
  kr 229
  På lager
 2. Det tredje riket
  kr 449
  På lager
 3. Det tredje riket
  kr 229
  På lager
 4. Morgenstjernen
  kr 399
  På lager
 5. Morgenstjernen
  kr 229
  På lager
 6. Morgenstjernen
  kr 229
  På lager
 7. Morgenstjernen
  Morgenstjernen
  Lydbok (nedlastbar)
  kr 199
  På lager
 8. Nattskolen
  kr 349
  På lager
 9. Nattskolen
  Nattskolen
  Innbundet
  kr 449
  På lager
 10. Nattskolen
  Nattskolen
  Lydbok (nedlastbar)
  kr 449
  På lager
 11. Nattskolen
  kr 229
  På lager
 12. Ulvene fra evighetens skog
  kr 429
  På lager
 13. Ulvene fra evighetens skog
  kr 229
  På lager
 14. Ulvene fra evighetens skog
  Ulvene fra evighetens skog
  Lydbok (nedlastbar)
  kr 199
  På lager
 15. Ulvene fra evighetens skog
  kr 229
  På lager

Nyheter

Karl Ove Knausgård utgir ny roman

Det er nå klart at Karl Ove Knausgård utgir ny roman høsten 2020. Boken har fått tittelen Morgenstjernen og lanseres 18. september. 
Les mer

Strålende kritikker til Karl Ove Knausgårds nye roman

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen ble lansert på fredag og de gode kritikkene har ikke latt vente på seg.
Les mer

Karl Ove Knausgård nominert til Bokhandlerprisen 2020

Karl Ove Knausgård er nominert til Bokhandlerprisen 2020 for den kritikerroste romanen Morgenstjernen.
Les mer

Karl Ove Knausgård tildelt Prix Médicis i Frankrike

I ettermiddag ble det kjent at Karl Ove Knausgård tildeles den høythengende Prix Médicis essai. Knausgård mottar prisen for Min kamp.
Les mer

Terje Holtet Larsen og Lars Amund Vaage nominert til P2-lytternes romanpris 2020

Karl Ove Knausgård har mottatt svært gode kritikker for sin nye roman Morgenstjernen. Høsten 2021 utkommer neste bok i dette universet. Boken har foreløpig ikke fått noen tittel.
Les mer

Strålende mottakelse av Knausgårds Morgenstjernen i Danmark   

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen er nå utkommet i Danmark. De gode kritikkene har ikke latt vente på seg.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen topper bestselgerlister og hylles av kritikerne i Sverige

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen er nå lansert i Sverige til strålende anmeldelser. Samtlige av de største mediene har viet boken begeistret oppmerksomhet.
Les mer

Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen rykker opp på bestselgerlista

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen gjør et solid byks på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for den siste uken i 2020, fra 14. til 7. plass. På lista for norsk skjønnlitteratur ligger romanen nå på 5. plass.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen  på danske bestselgerlister – nå tre opplag

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen fikk strålende kritikker da den utkom i Danmark i begynnelsen av desember. På kun to uker er boken trykket to nye opplag. Samlet opplag er nå på 14.500 eksemplarer.
Les mer

Mirjam Kristensen nominert til Sørlandets litteraturpris 2021

Mirjam Kristensen er en av årets tre nominerte til Sørlandets litteraturpris. Kristensen er nominert for den kritikerroste romanen Et plutselig mørke, som utkom i høst.
Les mer

Karl Ove Knausgårds nye roman forhåndssolgt til seks land

Karl Ove Knausgårds kommende roman Ulvene fra evighetens skog er solgt allerede solgt til seks land.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen lanseres i USA – «en av våre største nålevende forfattere»

Det er en stor begivenhet når Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen nå lanseres i USA. Flere av de største avisene har anmeldt boken i forkant av lanseringen 28. september
Les mer

Svensk kritikerros til Knausgårds Ulvene fra evighetens skog – «Litterær magi»

Karl Ove Knausgårds roman Ulvene fra evighetens skog er nå lansert i Sverige til strålende anmeldelser. En rekke av de største mediene har viet boken begeistret oppmerksomhet. 
Les mer

Karl Ove Knausgårds nye roman rett inn på bestselgerlista

Karl Ove Knausgårds nye roman Det tredje riket plasserer seg denne uken på 8. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur. 
Les mer

Thorvald Steen og Karl Ove Knausgård nominert til Dublin Literary Award 2023

Nominasjonene til den prestisjetunge Dublin Literary Award 2023 er nå klare. Totalt 70 bøker er på langlisten, blant dem to norske romaner: Thorvald Steens Det hvite badehuset og Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen.
Les mer

Strålende mottagelse av Knausgårds Det tredje riket i Sverige

Karl Ove Knausgårds roman Det tredje riket ble lansert i Sverige i forrige uke og de gode kritikkene har ikke latt vente på seg. «Jeg er bergtatt», skriver Svenska Dagbladets anmelder.
Les mer