Knausgårds Morgenstjernen 
på danske bestselgerlister – nå tre opplag

 

 

 

 

 

 

Knausgårds Morgenstjernen 
på danske bestselgerlister – nå tre opplag

 

 

 

 

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen fikk strålende kritikker da den utkom i Danmark i begynnelsen av desember. På kun to uker er boken trykket to nye opplag. Samlet opplag er nå på 14.500 eksemplarer.

 


Morgenstjernen er høyt plassert på flere av de danske bestselgerlistene. Boken ligger blant annet på femteplass på bestselgerlisten for skjønnlitteratur hos Danmarks største nettbokhandel, Saxo. 

Se listen her: 
https://www.saxo.com/dk/bestsellere/genre_skoenlitteratur-og-relaterede-emner?pt=bog

De største danske avisene har viet mye plass til anmeldelser og intervjuer i forbindelse med lanseringen av Morgenstjernen. Politiken, Weekendavisen, Information og Kristeligt Dagblad har alle trykket store intervjuer med Knausgård.  

I etterkant av lanseringen har boken blitt anmeldt i magasinene Liv og Femina. «Morgenstjernen er en vanvittig vakker roman med stor livsinnsikt. Hjerteskjærende, morsom, hard – og eminent skrevet», skrev Feminas anmelder og ga boken 6 av 6 stjerner. Anmelder Caroline Butter i magasinet Liv mente at dette er «en roman som setter i gang tusen tanker om livet som menneske – og om hva som ville ha skjedd hvis den verden vi kjenner ble snudd på hodet … en dyster og seriøst god roman om livet og døden».

Danske anmeldere om Morgenstjernen: 

 

«Djevelsk god roman bryter radikalt med realismen … Knausgårds comeback som romanforfatter byr på en underholdende og dypt fascinerende leseropplevelse»

JES STEIN PEDERSEN, POLITIKEN, 5 av 6 stjerner
https://politiken.dk/kultur/boger/art8009292


«sterkt medrivende roman om en normalitet som kjemper for livet … Knausgård er en forbannet god story teller … Knausgård rykker ugjenkallelig ved vår oppfattelse av virkeligheten. Det er, uansett om man liker det eller ei, skremmende godt gjort»  

SØREN KASSEBEER, BERLINGSKE TIDENDE, 5 av 6 stjerner
https://www.berlingske.dk/boeger/hos-knausgaard-flygter-selv-rotterne-i-panik

«Knausgård bryter med hverdagsrealismen og resultatet er forlokkende … Hans hverdagsrealisme er detaljert til perfeksjon … Men i Morgenstjernen er teksten hans også noe mer, noe fantastisk … Som leser suges man inn … Det er noe storslått over det, selv om man ikke helt vet hva man skal gjøre med det – bortsett fra å lese og lese»

NIELS LILLELUND, JYLLANDS-POSTEN, 5 av 6 stjerner
https://jyllands-posten.dk/kultur/anmeldelser/litteratur/ECE12588742

 

«Med skarpsindig symbolikk bygger Knausgård opp en betydelig thrillerlignende spenning i disse menneskenes møte med det ukjente … han – som få andre – er i stand til å beskrive alminnelige menneskers hverdag, for så å gradvis la den erodere i møte med indre og ytre krefter som tar over og bryter viljen ned … Nettopp ved å beskrive personene så konkret og detaljert, blir abstraksjonen og forferdelsen større»
HENRIK WIVEL, KRISTELIGT DAGBLAD, 5 av 6 stjerner

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/naar-lucifer-er-loes

 

«Magisk realisme fra autofiksjonens mester … en fengende og uventet fortsettelse av forfatterskapet»
LINE RASMUSSEN, BØRSEN, 5 av 6 stjerner
https://borsen.dk/nyheder/pleasure/magisk-realisme-fra-autofiktionens-mester

 

«Knausgård skriver knakende  godt, så er det sagt … En roman, som setter i gang tusen tanker om livet som menneske – og om hva som ville ha skjedd hvis den verden vi kjenner ble snudd på hodet. Til deg som savner en dyster og seriøst god roman om livet og døden»
CAROLINE BUTTER, MAGASINET LIV, 5 av 6 stjerner

«Morgenstjernen er en vanvittig vakker roman med stor livsinnsikt. Hjerteskjærende, morsom, hard – og eminent skrevet»
FEMINA, 6 av 6 stjerner 

Morgenstjernen utkommer i Sverige på nyåret. Rettighetene er så langt solgt til 15 land, deriblant USA, Storbritannia, Tyskland, Spania og Italia. Boken ble nominert til den Bokhandlerprisen 2020 her hjemme. Samlet opplag er på 22 500 eksemplarer. 

 

I november ble Knausgård tildelt den ærefulle Prix Médicis essai i Frankrike for Min kamp. Sjette bok. Han er den første nordmannen som har mottatt en Prix Médicis. 

 

Aktuelle romaner