Bla i boken

Morgenstjernen

roman
Annen tilknytning:

Velg format

kr 399
Kommer for salg
18.09.2020
ISBN
9788249521531
"Uansett hvor godt hver enkelt av [karakterene] er skrevet frem, ligger den sanne styrken til romanen i den urovekkende atmosfæren som omgir dem alle"
ANTONIO LOZANO, LA VANGUARDIA (SPANIA)
"Forfatteren bak det kolossale selvbiografiske prosjektet «Min kamp», vender tilbake til fiksjonen med den overraskende, vanedannende og urovekkende «Morgenstjernen»"
FERRAN BONO, EL PAIS (SPANIA)
"en roman som fengsler deg med sitt urovekkende plot"
ÁNGELA PÉREZ, EL IMPERICAL (Spania)
"Med “Morgenstjernen” har Karl Ove Knausgård lykkes i å skape en roman som er både slående realistisk og fascinerende utenomjordisk"
TOBIAS WENZEL, NDR KULTUR (TYSKLAND)
" Ingen av disse historiene får en slutt, men de er alle fengslende og elegant koblet sammen"
MATTHIAS HANNEMANN, FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG (TYSKLAND)
"I Morgenstjernen befinner den bestselgende norske forfatteren seg i et nytt landskap, fremmed og urovekkende … etter hvert som man leser, avslører Morgenstjernen seg som Min kamps onde tvilling. Det er et uhyggelig, flerstemmig og diabolsk verk som tilfører en mytisk-fantastisk tvist ... Som mangeårige fans vil kunne forvente, ligger det et vell av kunnskap bak prosaen … Fortellerevnen som trollbandt leserne av Min kamp er fortsatt full av kraft … Knausgårds arketyper er svimlende tiltrekkende i all deres feige, skamfulle og smålige prakt … Knausgård beholder sin posisjon som en eksepsjonelt interessant forfatter. Dette er en gjennomtenkt, svært lesverdig roman, fullspekket med ideer og spennende vendinger"
CHARLES ARROWSMITH, LOS ANGELES TIMES (USA)
"Jeg leste «Morgenstjernen» i ett strekk, og lå våken hele natten etter jeg var ferdig med den. Jeg følte meg som jeg ofte følte meg etter jeg hadde sett en bra skrekkfilm som barn — helt overbevist om at det onde, usannsynlige jeg akkurat hadde sett på skjermen ventet på meg i rommet ved siden av"
BRANDON TAYLOR, THE NEW YORKER (USA)
"Beundrere av Min kamp-serien på seks bøker - jeg er blant dem, med unntak av det siste bindet - vil vite: Er Morgenstjernen like trollbindende som disse romanene? Svaret er lenge ja. Knausgård har fortsatt evnen til å suge deg inn i historien han forteller, som ved magnetisme. Han tar for seg livets hverdagslige ting – trangen til å pisse, gleden ved å drepe irriterende fluer - og gjør dem essensielle. Han klarer absorbere hverdagslivets detaljer dobbelt så godt som de fleste andre av de største forfatterstjernene, uten å øse på med lyrisk patos … Ray Bradbury har sagt at én måte å begynne på en novelle eller et dikt, er å lage en liste over ti ting du hater og deretter rive dem i ned. Knausgård er en mester på denne typen spredte angrep … Knausgård er blant våre største nålevende forfattere"
DWIGHT GARNER, NEW YORK TIMES (USA)
"Knausgårds første tradisjonelle roman siden oversettelsen av En tid for alt utkom i 2008 byr på en mørk og fengslende historie om fremkomsten av en ny stjerne. Handlingen, som tangerer horrorsjangeren, vrimler av skadeskutte mennesker og dyr som oppfører seg uforutsigbart … Knausgård beveger seg fritt og vellykket mellom forskjellige stiler. Fokuset på skjønnheten og hverdagens piner vil resonnere hos Min kamp-fans når de ledes gjennom dette vidunderlige, hvileløse landskapet. For forfatteren er det et fantastisk nytt sprang"
PUBLISHERS WEEKLY, STARRED REVIEW (USA)
"Det er ikke bare én historie å følge i Morgenstjernen, men flere, ettersom fortellingen hopper fra den ene fengslende, gjenkjennelige og sympatiske karakteren til den andre … Knausgård er mer interessert i å bruke romanens betydelige lengde til å introdusere løse ender i stedet for å knytte dem pent sammen. For dem som har lest Knausgårds tidligere verk (for eksempel hans seks binds Min kamp-serie), kommer dette sannsynligvis ikke som noen overraskelse. Morgenstjernen er mørk, uhyggelig, fascinerende og ikke en side for lang"
CHIKA GUJARATHI, BOOKPAGE.COM (USA)
"Knausgårds evne til å skildre parallelt det enkle og det utrolige er enestående, og i Morgenstjernen innfører han dessuten et spenningsmoment – hvordan skal det gå? Er det Jesus som kommer? Eller noe mørkere? Storslagen lesning av en av verdens fremste forfattere"
MALIN ULLGREN, DAGENS NYHETER (SVERIGE)
"Knausgårds nye roman er dristig og djevelsk smart ... Fem menn og fem kvinner, alle like troverdige og hver med sin egen kamp. Det er deler av boken som er vanskelig å lese uten å gråte, og andre som er veldig morsomme ... en pageturner, spennende og rørende hele veien gjennom … et dristig og storslått prosjekt"
CLARA BLOCK HANE, SVENSKA DAGBLADET (SVERIGE)
"en underholdende studie av det ureflekterte livet, en utforskning av hvordan et sekularisert samfunn velger å ikke ta i betraktning det som ikke passer inn i de rådende forklaringsmodellene som våre ulike vitenskaper tilbyr, og hvilke konsekvenser, moralske og andre, dette fører til"
CLAES WAHLIN, AFTONBLADET (SVERIGE)
"Hvem er vi når vi fanges i en ny og iskald stjernes lys? Hva har vi å bevare og forsvare? … Morgenstjernen leker med flere sjangre, skremmende og underholdende, og likevel umiskjennelig knausgårdsk i tone og fokus"
ULRIKA MILLES, SVT, KULTURNYHETERNA (SVERIGE)
"Karl Ove Knausgårds nye roman er et storverk. Spektakulært grenseoverskridende og filosofisk dyptloddende"
TORBJÖRN FORSLID, SYDSVENSKAN (SVERIGE)
"Morgenstjernen er virkelig underholdende. Leseren vil vite at alle disse menneskene kommer til å klare seg. Jeg blir satt ut når jeg rives ut av romanens virkelighet. Siden får jeg høre at det skal komme en oppfølger. At Morgenstjernen er en del av et større romanprosjekt. Okei, da. Jeg får vel sørge for å leve livet mens jeg venter"
BODIL JUGGAS, ARBETARBLADET (SVERIGE)
"Dette er litteratur som underholdning på høyeste nivå!"
KENNETH GYSING, FEMINA (SVERIGE)
"Djevelsk god … Karl Ove Knausgård knytter det magiske, mystiske og overnaturlige i romanen mesterlig sammen til en kritisk idé om at naturen har et budskap; den ‘snakker’ til oss. Det er en djevelsk fest å følge tankesprangene hans"
INGER BENTZRUD, DAGBLADET
"en strålende roman; omfangsrik og innholdsrik, ulidelig spennende, medrivende, samtidig dyptloddende og vanskelig å legge fra seg"
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
"Storslått dommedag! Sterk uhygge og snikende redsel ... Morgenstjernen er ikke en roman som kan forklares. Den må oppleves med åpne sanser og et fritt sinn. Den som tar sjansen får en storslått leseopplevelse som blir sittende. Lenge"
SINDRE HOVDENAKK, VG
"Morgenstjernen skinner sterkt på bokhøsthimmelen ... en leseropplevelse av de sjeldne. Og den byr på nok ubehageligheter til å gjøre selv en ubehagets mester som David Lynch misunnelig... Vi dras med, som om det var en ny Netflix-episode som ble satt i gang: bare ett kapittel til"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV
"Mørkt og fascinerande comeback. Morgenstjernen fører lesaren til himmel, jord og dødsrike, på leiting etter nye utsiktspunkt. Det er all grunn til å ønskje Karl Ove Knausgård velkommen tilbake i skjønnlitteraturen"
MARTA NORHEIM, NRK BOK
"Med Morgenstjernen har Karl Ove Knausgård skrevet sitt rikeste, mest mangfoldige ettbindsverk til nå … Morgenstjernen trenger lenger inn i menneskets forestillingsapparat enn noen norsk samtidsroman jeg kjenner … Djervheten ligger i sammenstillingen av perspektiver, og hvordan romanen på denne måten skriver fram en helt sentral idé i forfatterskapet: Menneskets tanker om verden er alltid vevd inn i livet slik det leves, her og nå"
TOM EGIL HVERVEN, KLASSEKAMPEN
"en overskuddspreget utforskning av livet, døden, og det som kommer før og særlig etter … Knausgård er god på detaljer. Nydelig til stede i nettopp hverdagen, god til å vise fram hva vi egentlig holder på med, mye av tida vår"
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN
"eit filosofisk prosjekt som byr seg fram til lesaren som ein reiskap til refleksjon over livets ytste vilkår, nemleg døden … Med nedrivinga si av dei tette skotta mellom rasjonalitet og religiøsitet, sanseverda og det oversanselege, tru og vitskap, snusfornuft og kunstnarleg fantasi, skaper romanen rett nok ikkje noka ny verd; men han legg ein forelda materialisme bak oss og opnar for refleksjon på tvers av gamle grenser"
KAJ SKAGEN, DAG OG TID
"en imponerende roman, der flere av kapitlene gjerne kan leses som formfullendte noveller i seg selv … Det hele er en roman å være i i dagevis. Kort sagt, med en av Knausgårds mest slitesterke talefigurer: ‘Å’."
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD
"her finnes mesterskapet hans, i kontrasten mellom det metafysiske og det prosaiske, mellom kosmos og den velkjente norske hverdagen. Morgenstjernen - som kanskje også er en aftenstjerne? - er en lyskaster som ubarmhjertig belyser en sivilisasjon som halser frem mot katastrofen ... en taggete og viltvoksende bok som befester særegenheten ved en forfatter - ja, en forfatter, til tross for alle utsagn - som mer enn noen annen moderne skandinav har blitt en litterær superstjerne. Lunefull, gnistrende, alene i sitt slag"
JENS LILJESTRAND, EXPRESSEN (SVERIGE)
"En storslått leseropplevelse! Knausgård er tilbake i storform. Han har skrevet en ambisiøs og fascinerende roman om store krefter og små menneskeskjebner - som er umulig å legge fra seg. Skal du bare lese én norsk roman fra 2020, bør denne stå øverst på lista"
VG, «ÅRETS BESTE HARDE PAKKER»
"Under og mellom de mange livsutsnittene vi møter i denne romanen, finnes det en annen dunklere og mer kosmisk – for ikke å si eskatologisk – fortelling som man ved endt lesning bare aner konturene av … engasjerende fra begynnelse til slutt ... Dette er begynnelsen på noe stort"
FRODE HELMICH PEDERSEN, MORGENBLADETS ADVENTSKALENDER 2020
"Djevelsk god roman bryter radikalt med realismen … Knausgårds comeback som romanforfatter byr på en underholdende og dypt fascinerende leseropplevelse … Ved å introdusere så sterke overnaturlige elementer i handlingen peker romanen på grensene for den menneskelige evnen og forståelsen av den verden vi lever i"
JES STEIN PEDERSEN, POLITIKEN (DANMARK)
"sterkt medrivende roman om en normalitet som kjemper for livet … Knausgård er en forbannet god story teller. Hver av romanens mange sosialrealistiske jeg-kapitler er i seg selv fascinerende, avsluttede skjebnefortellinger. Dem ville man nødig vært foruten … Knausgård rykker ugjenkallelig ved vår oppfattelse av virkeligheten. Det er, uansett om man liker det eller ei, skremmende godt gjort"
SØREN KASSEBEER, BERLINGSKE TIDENDE (DANMARK)
"Knausgård bryter med hverdagsrealismen og resultatet er forlokkende … Hans hverdagsrealisme er detaljert til perfeksjon … Men i Morgenstjernen er teksten hans også noe mer, noe fantastisk … Som leser suges man inn … Det er noe storslått over det, selv om man ikke helt vet hva man skal gjøre med det – bortsett fra å lese og lese"
NIELS LILLELUND, JYLLANDS-POSTEN (DANMARK)
"Med skarpsindig symbolikk bygger Knausgård opp en betydelig thrillerlignende spenning i disse menneskenes møte med det ukjente … han – som få andre – er i stand til å beskrive alminnelige menneskers hverdag, for så å gradvis la den erodere i møte med indre og ytre krefter som tar over og bryter viljen ned … Nettopp ved å beskrive personene så konkret og detaljert, blir abstraksjonen og forferdelsen større"
HENRIK WIVEL, KRISTELIGT DAGBLAD (DANMARK)
"Magisk realisme fra autofiksjonens mester … en fengende og uventet fortsettelse av forfatterskapet"
LINE RASMUSSEN, BØRSEN (DANMARK)
"666 sider om det som kanskje er Gud, kanskje Satan, kanskje endetiden, kanskje bare et tilfeldig sammentreff … gir rikelig mat til tankene, mye å snakke om også i 2021. Om ikke verden går under før det, da. Eller før Knausgård rekker å gi ut flere bind i det som skal bli en serie"
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN, ÅRETS BESTE HARDE JULEPAKKER 2020
" Det er en djevelsk fest å følge Knausgårds tankesprang. Han knytter det magiske og overnaturlige sammen til en kritisk idé om at naturen har et budskap; den ‘snakker’ til oss"
INGER BENTZRUD, DAGBLADET, ÅRETS BESTE BØKER 2020
"Det onde, eller den onde, er til stede overalt i Morgenstjernen av Karl Ove Knausgård. Men tilstedeværelsen gir seg først og fremst gjeldende i det banale og menneskelige, gjennom det onde i oss selv … en skakende bok som setter deg, i alle fall meg, eksistensielt ute av spill"
INGEBORG MISJE BERGEM, VÅRT LAND, ÅRETS BESTE BØKER 2020
"Knausgårds rike flettverksroman tilfører forfattarskapet noko nytt. Forfattaren fortel med mange stemmer, skaper sugande tablå og følgjer personane sine like til dødsriket om det trengs. Knausgård spinn vidare på eksistensielle trådar som har vore synlege lenge. Romanprosjektet på fleire varsla band blir interessant å følgje vidare"
ALF KJETIL WALGERMO, VÅRT LAND, ÅRETS BESTE BØKER 2020
"Denne bokhøsten har vært spekket med knallgode norske romaner fra blant andre Vigdis Hjorth, Zeshan Shakar, Lars Mytting, Tore Renberg, Olaug Nilssen og Roy Jacobsen. Men det er umulig å overse Knausgårds første store roman siden «Min kamp» som en av årets beste. Nå sier han i VG at det også blir en serie, så det er bare å glede seg til fortsettelsen på en av årets store litterære pageturnere"
CAMILLA NORLI, VG, ÅRETS BESTE BØKER 2020
"En storslått leseropplevelse, Knausgård er tilbake i storform"
TRINE HATLEN SAUGESTAD, VG, ÅRETS BESTE BØKER 2020
"Knausgård viser igjen sin tidvis uforlignelige evne til å sammensmelte det dypt gjenkjennelige med det tilsynelatende fremmede ... Forfatteren kombinerer et følsomt blikk på hverdagens lavmælte dramatikk, med et språk for de store spørsmålene som gjelder alle … Morgenstjernen er perfekt for en jul hvor mange av oss vil ha mer tid enn ellers"
ANNA S. KVAM, STAVANGER AFTENBLAD, ÅRETS BESTE BØKER 2020
"Å bli fullstendig oppslukt av de mange karakterene i Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen, som alle på sitt vis strever med livet, fikk meg til å glemme både krise og pandemi, i hvert fall for en liten stund. Måtte den lovte oppfølgeren komme snart!"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV, ÅRETS BESTE BØKER 2020
En kveld sent i august dukker det opp en enorm stjerne på himmelen. Ingen vet sikkert hva slags fenomen det er. Samtidig begynner merkelige ting å hende i utkanten av menneskenes tilværelse. Denne romanen følger ni av dem gjennom to intense dager, under lyset fra den nye stjerne.

"Morgenstjernen" er en roman om det vi ikke forstår, det store dramaet sett gjennom det lille livets begrensede linse. Men først og fremst er det en roman om hva som skjer når de mørke kreftene i verden settes fri.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2020
ISBN 9788249521531
Innbinding Innbundet
Tittel Morgenstjernen
Bokgruppe 411
I salg 18.09.2020
Design Greger Ulf Nilson
Emne Romaner Skjønnlitteratur Oversanselige fenomener
Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård (f.1968) debuterte som forfatter i 1998. Bøkene hans er oversatt til 36 språk og har frambrakt en unik respons og gjenkjennelse hos lesere verden over. Knausgård har mottatt en lang rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen, Brageprisen, Gyldendalprisen, Die Welts litteraturpris, Wall Street Journal’s Innovator Award for Literature, Sunday Times Award for Literary Excellence og Svenska Akademiens nordiske pris.

 

 

Litterære priser:

2022 Hans Christian Andersen Literature Award 2022
2020 Prix Médicis essai
2019 Svenska Akademiens nordiske pris
2017 Austrian State Prize for European Literature
2017 Jerusalem Prize
2016 Sunday Times Award for Literary Excellence
2016 Expressens Björn Nilsson-pris for fremragende kulturkritikk
2015 Die Welts litteraturpris
2015 Wall Street Journal's 2015 Innovator Award for Literature
2012 Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris
2011 Gyldendalprisen
2010 Sørlandets litteraturpris
2009 Brageprisen
2009 P2-lytternes romanpris
2005 Sørlandets litteraturpris
2004 P2-lytternes romanpris
1999 Bjørnsonstipendet
1998 Kritikerprisen

 

Utgitt på Oktober:

2024 Kjøttets ingeniører (Essay)
2023 Nattskolen (Roman)
2022 Det tredje riket (Roman)
2021 Ulvene fra evighetens skog (Roman)
2020 Morgenstjernen (Roman)
2019 Fuglene under himmelen
2018 I kyklopenes land (Essay)
2017 Så mye lengsel på så liten flate
2016 Om sommeren 
2016 Om våren
2015 Om vinteren
2015 Om høsten
2013 Sjelens Amerika (Essay)
2011 Min kamp. Sjette bok (Roman)
2010 Min kamp. Femte bok (Roman)
2010 Min kamp. Fjerde bok (Roman)
2009 Min kamp. Tredje bok (Roman)
2009 Min kamp. Andre bok (Roman)
2009 Min kamp. Første bok (Roman)
2004 En tid for alt (Roman)

Flere forfatterportretter

Les mer

Andre i samme serie

  1. Arendal
    Arendal
    Innbundet
    kr 449
    Kommer: 25.10.2024
  2. Det tredje riket
    Det tredje riket
    Lydbok (nedlastbar)
    kr 199
    På lager
  3. Det tredje riket
    kr 229
    På lager
  4. Det tredje riket
    kr 449
    På lager
  5. Det tredje riket
    kr 229
    På lager
  6. Morgenstjernen
    kr 229
    På lager
  7. Morgenstjernen
    kr 229
    På lager
  8. Morgenstjernen
    Morgenstjernen
    Lydbok (nedlastbar)
    kr 199
    På lager
  9. Nattskolen
    kr 349
    På lager
  10. Nattskolen
    Nattskolen
    Innbundet
    kr 449
    På lager
  11. Nattskolen
    Nattskolen
    Lydbok (nedlastbar)
    kr 449
    På lager
  12. Nattskolen
    kr 229
    På lager
  13. Ulvene fra evighetens skog
    kr 429
    På lager
  14. Ulvene fra evighetens skog
    kr 229
    På lager
  15. Ulvene fra evighetens skog
    Ulvene fra evighetens skog
    Lydbok (nedlastbar)
    kr 199
    På lager
  16. Ulvene fra evighetens skog
    kr 229
    På lager

Nyheter

Karl Ove Knausgård utgir ny roman

Det er nå klart at Karl Ove Knausgård utgir ny roman høsten 2020. Boken har fått tittelen Morgenstjernen og lanseres 18. september. 
Les mer

Strålende kritikker til Karl Ove Knausgårds nye roman

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen ble lansert på fredag og de gode kritikkene har ikke latt vente på seg.
Les mer

Karl Ove Knausgård nominert til Bokhandlerprisen 2020

Karl Ove Knausgård er nominert til Bokhandlerprisen 2020 for den kritikerroste romanen Morgenstjernen.
Les mer

Karl Ove Knausgård tildelt Prix Médicis i Frankrike

I ettermiddag ble det kjent at Karl Ove Knausgård tildeles den høythengende Prix Médicis essai. Knausgård mottar prisen for Min kamp.
Les mer

Terje Holtet Larsen og Lars Amund Vaage nominert til P2-lytternes romanpris 2020

Karl Ove Knausgård har mottatt svært gode kritikker for sin nye roman Morgenstjernen. Høsten 2021 utkommer neste bok i dette universet. Boken har foreløpig ikke fått noen tittel.
Les mer

Strålende mottakelse av Knausgårds Morgenstjernen i Danmark   

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen er nå utkommet i Danmark. De gode kritikkene har ikke latt vente på seg.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen topper bestselgerlister og hylles av kritikerne i Sverige

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen er nå lansert i Sverige til strålende anmeldelser. Samtlige av de største mediene har viet boken begeistret oppmerksomhet.
Les mer

Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen rykker opp på bestselgerlista

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen gjør et solid byks på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for den siste uken i 2020, fra 14. til 7. plass. På lista for norsk skjønnlitteratur ligger romanen nå på 5. plass.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen  på danske bestselgerlister – nå tre opplag

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen fikk strålende kritikker da den utkom i Danmark i begynnelsen av desember. På kun to uker er boken trykket to nye opplag. Samlet opplag er nå på 14.500 eksemplarer.
Les mer

Mirjam Kristensen nominert til Sørlandets litteraturpris 2021

Mirjam Kristensen er en av årets tre nominerte til Sørlandets litteraturpris. Kristensen er nominert for den kritikerroste romanen Et plutselig mørke, som utkom i høst.
Les mer

Karl Ove Knausgårds nye roman forhåndssolgt til seks land

Karl Ove Knausgårds kommende roman Ulvene fra evighetens skog er solgt allerede solgt til seks land.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen lanseres i USA – «en av våre største nålevende forfattere»

Det er en stor begivenhet når Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen nå lanseres i USA. Flere av de største avisene har anmeldt boken i forkant av lanseringen 28. september
Les mer

Svensk kritikerros til Knausgårds Ulvene fra evighetens skog – «Litterær magi»

Karl Ove Knausgårds roman Ulvene fra evighetens skog er nå lansert i Sverige til strålende anmeldelser. En rekke av de største mediene har viet boken begeistret oppmerksomhet. 
Les mer

Karl Ove Knausgårds nye roman rett inn på bestselgerlista

Karl Ove Knausgårds nye roman Det tredje riket plasserer seg denne uken på 8. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur. 
Les mer

Thorvald Steen og Karl Ove Knausgård nominert til Dublin Literary Award 2023

Nominasjonene til den prestisjetunge Dublin Literary Award 2023 er nå klare. Totalt 70 bøker er på langlisten, blant dem to norske romaner: Thorvald Steens Det hvite badehuset og Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen.
Les mer

Strålende mottagelse av Knausgårds Det tredje riket i Sverige

Karl Ove Knausgårds roman Det tredje riket ble lansert i Sverige i forrige uke og de gode kritikkene har ikke latt vente på seg. «Jeg er bergtatt», skriver Svenska Dagbladets anmelder.
Les mer