Min kamp

andre bok
Annen tilknytning:

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249509508
"Uimotståelig lesning ... Tøylesløs, kompromissløs, intim"
BÜCHER-MAGAZIN, INGEBORG WALDINGER (Tyskland)
"Min kamp 2 er fascinerende og berusende lesning"
NEUE ZÜRCHER ZEITUNG, PETER URBAN-HALLE (Tyskland)
"Det er mye beundringsverdig ved Knausgårds undersøkelse og til slutt ofring av sitt eget kunstneriske ego, for det gjør at han står fritt til å håndtere problemer i livet som uløselig knyttet til problemer i litteraturen. Han nekter å beskytte mystikken og det prestisjefylte ved sin egen kreativitet, og det er faktisk mye modigere enn når han, som kjent, unnlater å beskytte sitt eget privatliv eller menneskene han lever med ... kanskje den mest betydningsfulle litterære arbeidet i vår tid."
RACHEL CUSK, THE GUARDIAN (Storbritannia)
"like oppdiktet og like virkelig som livet selv… Overbevisende, givende, frustrerende og ofte slående vakker. A Man in Love er en dristig utforskning av hvordan vi skaper og former livene våre"
STUART EVERS, THE OBSERVER (Storbritannia)
"Mr. Knausgårds utforsking av det hverdagslige er et rørende forsøk på å vise oss et liv hvis erfaringer stort sett blir glemt. Gjennom hele boken forsøker fortelleren å katalogisere og fryse øyeblikkene i språket for å hindre at de forsvinner … en ærlig og troverdig studie av levd liv … Vakkert gjengitt og til tider smertelig observant, boken hans gjør en fantastisk jobb med å finne den ‘indre kjernen av menneskelig eksistens’"
BRIAN P. KELLY, THE WALL STREET JOURNAL (U.S edition)
"et av de mest bemerkelsesverdige litterære verk i nyere tid."
DANIEL FRASER, THE QUIETUS.COM
"Hvorfor vil du lese en 3600-siders norsk roman på seks bind om en mann som skriver en 3600-siders norsk roman på seks bind? Det korte svaret er at den er svimlende god, og at du derfor verken kan eller vil la være"
LELAND de la DURANTAYE, NEW YORK TIMES
"Min kamp er noe annet. Det er faktisk et av vår tids mest ambisiøse og perverse forsøk på å slutte å tilpasse virkeligheten uten å slutte å skrive om den … hver eneste detalj antyder et sanselig reservoar som språket ikke kan uttømme, og som blir mer interessant jo nærmere vi undersøker det"
MARK SUSSMAN, LOS ANGELES REVIEW OF BOOKS
"en nådeløs disseksjon av personligheter, steder, hendelser og filosofier fra et tiår i Knausgårds liv … å lese Min kamp er en altoppslukende opplevelse"
TIME OUT, NEW YORK
"en av de mest minneverdige leseopplevelsene i mitt liv"
NINA MACLAUGHLIN, LOS ANGELES REVIEW OF BOOKS
"500.000 skandinavere kan ikke ta feil … det er gode nyheter for menneskeheten, siden disse bøkene mangler tradisjonelt plot, og ikke på noen måte dreier seg om bondage, vampyrer eller trollmenn … engasjerende, konsekvent innsiktsfull, og nesten hensynsløst oppriktig … et flerbinds mesterverk av oppriktighet … en bemerkelsesverdig bok jeg forventer at vil ha en langvarig innflytelse"
LEE KLEIN, THE PHILADELPHIA REVIEW OF BOOKS
"I Min kamp 2 fortsetter Knausgård sine suverene selvbekjennelser … Ingen andre steder i nyere nordisk litteratur er den moderne mannen så kompromissløst og presist beskrevet. På samme tid et klynkende og kuet bløtdyr og en knoklende, selvsentrert fantast. Fremragende simpelthen!"
FRANK HANSEN, EXTRA BLADET (Danmark) 6 stjerner
"Hos Karl Ove Knausgaard er mirakelet den tilsynelatende oppriktigheten : å si alt om seg selv, fra første hånd, med en lang setning og endeløse paragrafer som hopper (med rette) fra Hölderlin til Ikea … Han er sin roman og romanen er ikke annet enn ham … et vakkert og radikalt verk"
NILS C. AHL, LE MONDE (Frankrike)
Min kamp 2 bekrefter at Knausgård er i ferd med å skape og utgi et helt enestående bokverk. … Få er de forfattere som kan skildre på denne måten … Jeg blir gjerne med videre, så lenge Knausgård vil fortelle”
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELADSVENNEN
”en helt spesiell leseropplevelse … ufattelig godt skrevet … skriverier på nivå med Don DeLillo og Ian McEwan … Han er i stand til å skrive helt fantastisk om det helt hverdagslige … Bokens vandring mellom forskjellige tidsplan er suveren … Vi har en forfatter som skriver på et nivå av internasjonal toppklasse … Særlig i bind to kommer det fram en litt ny side ved hans forfatterskap, han skriver morsomt. Det er en rekke kostelige episoder, hvor et møte med dans og musikk for babyer er rent hysterisk … det er litteratur som setter dype spor … stor litteratur”
MORTEN ABRAHAMSEN, VG
”Besettende roman. Like selvbiografisk, like utfordrende, og like god som bind én … Knausgårds sanselige språk, hans observasjonsevne og tydelige tilstedeværelse, skaper det samme nærværet til omgivelsene som i forrige bind … en kompleks bok med mange fasetter, vel verdt å lese”
GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE
”Tusen sider unnagjort, to tusen igjen. Og fortsatt ingen grunn til å stoppe, selv om det gjør vondt … [det] føles umulig å stoppe. Det skyldes ikke bare den litterære formen, gestaltningsevnen, all visdommen teksten bærer på. Men også at du som leser forstår at du er vitne til et eksistensielt prosjekt, som på et plan vil svare på utfordringer vi alle kjenner … Karl Ove Knausgård har valgt å skrive ei bok som knapt nok likner på noen andre. Den oppleves som enormt givende å lese”
TRYGVE RIISER GUNDERSEN, DAGBLADET
”et hensynsløst ambisiøst, mektig navlebeskuende romanverk … På sitt beste utfordrer han romankunsten på et nivå norske forfattere sjelden nærmer seg”
TERJE EIDSVÅG, ADRESSEAVISEN
” Andre bok er et skrik, et paradoksalt rop om tilhørighet. Et eremittaktig, barnepassende forfatterliv drar i mange retninger. Ingen grunn til å stanse her. Jeg fortsetter å lese”
TOM EGIL HVERVEN, KLASSEKAMPEN
”Imponerande frå Knausgård. Det er kollosalt mange gode grunnar til å ikkje skrive slik som Karl Ove Knausgård. Men det blir strålande litteratur av det. … Det ligg eit stort eksistensielt alvor i dette programmet, og det er dette alvoret og den nådelause gjennomføringa av prosjektet som gjer at lesaren blir hengande ved teksten, til tider nesten mot sin vilje … Ei ganske vanleg historie. Det som gjer den unik, og som gjer at lesaren blir hengande ved teksten, er truleg nettopp dette med ”den egne personlighetens stemme” som skildrar eit heilt spesifikt liv, nemleg sitt eige”
MARTA NORHEIM, NRK
”på sitt beste har Knausgårds prosa fremdeles en nærmest hypnotisk kvalitet … Refleksjonene over historien og tiden er like interessante som i Knausgårds tidligere bøker. Her legges bit for bit et mektig tankebygg, som man er spent på å betrakte som helhet når det står ferdig”
ANE FARSETHÅS, DAGENS NÆRINGSLIV
”Med bind to av Min kamp kaster Karl Ove Knausgård seg rett inn i krigen mellom litteraturen og livet. Og han gjør det så overbevisende at det opptil flere ganger underveis gjør vondt å lese … For mer enn alt annet, er Knausgård en ubeskrivelig god historieforteller ... Flere ganger gjør det nesten fysisk vondt å lese passasjer i boka. Andre steder bryter man ut i brå latter … Andre bind av Min kamp står ikke noe tilbake for første bind når det gjelder litterær høyde eller styrke ... Si meg, kan noen trille bort en terning med syv øyne for dette prosjektet? For at det utspiller seg noe stort akkurat nå, mellom Knausgårds permer, er det ingen som helst tvil om”
THOMAS J.R. MARTINSEN, ABC NYHETER
”det er fortsatt fantastisk spennende å vente på fortsettelsen av Min kamp
TROND HAUGEN, DAGSAVISEN
”Dette er svært. Knausgård skriver sin virkelighet sammen til vår alles roman … Når han nå har utgitt bind 2 i sin gigantiske romansyklus på seks romaner, ser vi allerede at et skillsettende verk er på vei til å rulle over oss. Det vil gjøre atskillig med hvordan vi betrakter romanen som sjanger og hvordan vi for framtiden leser romaner ... Karl Ove Knausgård gjør det til stor romankunst … det er medrivende friskt skildret … Uavhengig av den helheten Min kamp 2 inngår som en sjettedel av, kan, bør og skal den leses som en selvstendig og frittstående enkeltroman. Den går utenpå så godt som alt som kommer i en norsk bokhøst … Min kamp 2 har ”alt”, den første romanen på lenge som har fått tårene mine til å renne både av overgiven problemfri humor og grepet av forfatterens skildring av sitt første barns fødsel”
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD
”Mangelen på ironi og distanse i forteljinga om Karl Ove Knausgårds liv er til å miste pusten av”
ØYSTEIN VIDNES, MORGENBLADET
”Ei særs velskriven bok … imponerande i sin grenseløyse. Skrifta talar med stor overtydingskraft, hendingane er alltid plausible … verdifull litteratur”
ODD W. SURÉN, DAG OG TID
”I likhet med første bok viser Karl Ove Knausgård hvilket litterært kaliber han har … Grepet han benytter med suveren eleganse, er dette: Han tar startpunkt i en konkret, gjenkjennelig trivialitet og løfter ubesværet handling og perspektiv til svimlende høyder. Da blir det stor litteratur. At forfatteren øser av eget liv, er avgjort. Likevel makter han kunststykket å heve stoff, handling og personskildring til et universelt nivå, som angår oss alle. Ikke det minste rart at Karl Ove Knausgård har blitt det store navnet i årets norske bokhøst”
FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD
”igjen viser Knausgård at han har et usedvanlig tak på det hverdagslige”
MORTEN ABRAHAMSEN, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, VG
”Et fantastisk og grensesprengende litterært prosjekt!”
INGVAR AMBJØRNSEN om Min kamp 1 og 2, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, VG
”Knausgård besitter den samme skrivende intensiteten i denne boka som i den første … Her er det bare å skuffe videre, skaffe seg lesetid og stå på”
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN, KRITIKERNES FAVORITTER 2009
"Stor litteratur ... Knausgårds ambisiøse selvbiografiske roman Min kamp kommer etter alle solemerker å dømme til å stå som en bauta i nyere norsk litteratur"
ANNE HOFF BACKE, OPPLAND ARBEIDERBLAD
”Jeg leser. Jeg leser andre delen av Min kamp av den norske forfatteren og ubeskrivelige skikkelige historiefortelleren Karl Ove Knausgård, bosatt i Sverige. Jeg leser. - nja, verbet kjennes utilstrekkelig. Jeg sluker … Jeg kan ikke slutte, jeg vil slutte, jeg kan ikke slutte, bare en side til, siden skal jeg lage mat, bare en side til........”
LENA KJERSÉN, VÄSTERBOTTENS–KURIREN (Sverige)
”Igjen og igjen er det som overbeviser meg om romanenes enorme kvalitet den gavmildhet Knausgård avvikler fortellingen med. Og hans insistering på detaljen. Romanene har en enormt formell og språklig spenstighet … Men det er interessant at det lykkes Knausgård å skrive vakkert, hudløst og dramatisk om en moderne manns problemer med å være alt det en moderne mann skal være”
LARS FROST, LITTERATURNU.DK (Danmark), anmeldelse av den norske utgaven Min kamp 2
"Karl Ove Knausgård er faktisk vår tids Proust ... Det er morsomt, det er sørgelig, det er tankevekkende, det er sladderpirrende, det er eksistentielt vedkommende, det er vakkert, det er filosofisk, det er samtid og evighet, det er storslått"
LILIAN MUNK RÖSING, INFORMATION (Danmark)
"Min kamp 2 er som bind 1 faktisk fremragende og enestående"
JON HELT HAARDER, JYLLANDS-POSTEN (Danmark)
"Kanskje man skulle gjøre det igjen. Fylle et romskip med dokumenter fra vår tid, sende det ut i uendeligheten og la Karl Ove Knausgårds Min kamp 2 være hovedverket"
LISELOTTE WIEMER, KRISTELIGT DAGBLAD (Danmark)
“Karl Ove Knausgård holder et formidabelt nivå. Andre bind av Min kamp kombinerer familieliv og miniessays i en perfekt blanding … I det hele tatt fungerer alt i denne roman, men det er, innbiller jeg meg, fordi den intellektuelle bunnen er så solid og nivået så høyt”
MARIE TETZLAFF, POLITIKEN (Danmark)
“Knausgård skriver helt inn til benet og hudfletter egen som andres utilstrekkelighet … Uavhengig av hvor mye virkelighet og hvor mye diktning som er i romanen, er de gode passasjene i boken avsindig gode, fylt med en intensitet og et alvor som gjør boken til en stor leseopplevelse”
JENS HENRIK HOLM, LITTERATURSIDEN.DK (Danmark)
Karl Ove Knausgårds tredje roman innebærer en enorm litterær satsning, og er en stor bok i mer enn én forstand: Min kamp blir utgitt som seks romaner. Min kamp. Andre bok er en studie i ekstremrealisme, en rasende nedsenkning i det daglige, i det hverdagslige, i ydmykhet og selvydmykelser og sterke fascinasjoner. Min kamp. Andre bok er en roman om kjærlighet og vennskap, foreldre og svigerforeldre, om livet med små barn i en svensk by, om skrivingen som et forsøk på forløsning, en overskridelse av egne begrensninger.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249509508
Innbinding Ebok
Tittel Min kamp
Bokgruppe 852
I salg 08.05.2012
Design Exil design
Emne Romaner Forfattere Familie Biografisk litteratur Skjønnlitteratur Sverige
Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård (f.1968) debuterte som forfatter i 1998. Bøkene hans er oversatt til 36 språk og har frambrakt en unik respons og gjenkjennelse hos lesere verden over. Knausgård har mottatt en lang rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen, Brageprisen, Gyldendalprisen, Die Welts litteraturpris, Wall Street Journal’s Innovator Award for Literature, Sunday Times Award for Literary Excellence og Svenska Akademiens nordiske pris.

 

 

Litterære priser:

2022 Hans Christian Andersen Literature Award 2022
2020 Prix Médicis essai
2019 Svenska Akademiens nordiske pris
2017 Austrian State Prize for European Literature
2017 Jerusalem Prize
2016 Sunday Times Award for Literary Excellence
2016 Expressens Björn Nilsson-pris for fremragende kulturkritikk
2015 Die Welts litteraturpris
2015 Wall Street Journal's 2015 Innovator Award for Literature
2012 Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris
2011 Gyldendalprisen
2010 Sørlandets litteraturpris
2009 Brageprisen
2009 P2-lytternes romanpris
2005 Sørlandets litteraturpris
2004 P2-lytternes romanpris
1999 Bjørnsonstipendet
1998 Kritikerprisen

 

Utgitt på Oktober:

2024 Kjøttets ingeniører (Essay)
2023 Nattskolen (Roman)
2022 Det tredje riket (Roman)
2021 Ulvene fra evighetens skog (Roman)
2020 Morgenstjernen (Roman)
2019 Fuglene under himmelen
2018 I kyklopenes land (Essay)
2017 Så mye lengsel på så liten flate
2016 Om sommeren 
2016 Om våren
2015 Om vinteren
2015 Om høsten
2013 Sjelens Amerika (Essay)
2011 Min kamp. Sjette bok (Roman)
2010 Min kamp. Femte bok (Roman)
2010 Min kamp. Fjerde bok (Roman)
2009 Min kamp. Tredje bok (Roman)
2009 Min kamp. Andre bok (Roman)
2009 Min kamp. Første bok (Roman)
2004 En tid for alt (Roman)

Flere forfatterportretter

Les mer

Andre i samme serie

 1. 14 artikler på 12 år + 3 essays
  kr 199
  På lager
 2. 16.07.41
  kr 199
  På lager
 3. 17. roman
  kr 199
  På lager
 4. 25. september-plassen
  kr 199
  På lager
 5. 48 rue Defacqz
  kr 199
  På lager
 6. Arild Asnes, 1970
  kr 199
  På lager
 7. Armand V.
  kr 199
  På lager
 8. Artikler 1993-2004
  kr 199
  På lager
 9. Artikler om litteratur 1966-1981
  kr 199
  På lager
 10. Aske i munnen, sand i skoa
  kr 199
  På lager
 11. Brød og våpen
  kr 199
  På lager
 12. Charlotte Isabel Hansen
  kr 229
  På lager
 13. Davids bror
  kr 199
  På lager
 14. Det dyrebare
  kr 229
  På lager
 15. Det er greit for meg
  kr 199
  På lager
 16. Dette er mine gamle dager
  kr 229
  På lager
 17. Dilettanten
  kr 199
  På lager
 18. Døden i Baugen
  kr 199
  På lager
 19. Ekkoland
  kr 199
  På lager
 20. Ellevte roman, bok atten
  kr 199
  På lager
 21. En plutselig frigjørende tanke
  kr 199
  På lager
 22. En tid for alt
  kr 229
  På lager
 23. Et rikt liv
  kr 199
  På lager
 24. Et stort øde landskap
  kr 199
  På lager
 25. Et velsignet barn
  kr 229
  På lager
 26. Fjøset
  kr 199
  På lager
 27. Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige
  kr 199
  På lager
 28. Før du sovner
  kr 229
  På lager
 29. Genanse og verdighet
  kr 199
  På lager
 30. Golden boys
  kr 199
  På lager
 31. Hakk ; Entropi
  kr 199
  På lager
 32. Heretter følger jeg deg helt hjem
  kr 199
  På lager
 33. Herr Leonard Leonard
  kr 199
  På lager
 34. Herre
  Herre
  Ebok
  kr 199
  På lager
 35. Hun er der hele tiden
  kr 199
  På lager
 36. Hundene i Tessaloniki
  kr 199
  På lager
 37. Hverdag
  kr 199
  På lager
 38. Hyenene
  kr 199
  På lager
 39. I fjor sommer
  kr 199
  På lager
 40. I kjølvannet
  kr 199
  På lager
 41. Ingenting for ingenting
  kr 199
  På lager
 42. Irr! Grønt!
  kr 199
  På lager
 43. Jeg forbanner tidens elv
  kr 229
  På lager
 44. Jeg kunne gått hjem i blinde
  kr 199
  På lager
 45. Jeg vil leve
  kr 199
  På lager
 46. Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg
  kr 229
  På lager
 47. Journalisten
  kr 199
  På lager
 48. Kallet - romanen
  kr 199
  På lager
 49. Kåte dikt
  kr 199
  På lager
 50. Kjære, kjære Oluf
  kr 199
  På lager
 51. Kjærlighet
  kr 199
  På lager
 52. Kompani Orheim
  kr 229
  På lager
 53. Konglehjerte
  kr 199
  På lager
 54. Krig
  Krig
  Ebok
  kr 199
  På lager
 55. Kulisser
  kr 199
  På lager
 56. Like sant som jeg er virkelig
  kr 199
  På lager
 57. Løftet
  kr 199
  På lager
 58. Løvehjerte
  kr 199
  På lager
 59. Månen over Porten
  kr 199
  På lager
 60. Mannen som elsket Yngve
  kr 229
  På lager
 61. Maskinens uerstattelige deler
  kr 199
  På lager
 62. Maud og Aud
  kr 199
  På lager
 63. Medaljens forside
  kr 199
  På lager
 64. Mimina
  kr 199
  På lager
 65. Min kamp
  kr 229
  På lager
 66. Min kamp
  kr 229
  På lager
 67. Min kamp
  kr 229
  På lager
 68. Min kamp
  kr 229
  På lager
 69. Min kamp
  kr 229
  På lager
 70. Nåde
  Nåde
  Ebok
  kr 229
  På lager
 71. Når jeg er hos deg
  kr 229
  På lager
 72. Natt, regn
  kr 199
  På lager
 73. Nede i himmelen
  kr 199
  På lager
 74. Omgivelser
  kr 199
  På lager
 75. På fest hos litteraturen
  kr 229
  På lager
 76. På vei til en venn
  kr 199
  På lager
 77. Pixley Mapogo
  kr 229
  På lager
 78. Presten
  kr 199
  På lager
 79. Professor Andersens natt
  kr 199
  På lager
 80. Regntid
  kr 199
  På lager
 81. Romberg
  kr 199
  På lager
 82. Saganatt
  kr 199
  På lager
 83. Samlede dikt
  kr 199
  På lager
 84. Siss og Unn
  kr 199
  På lager
 85. Skuggen og dronninga
  kr 199
  På lager
 86. Sleng på byen
  kr 199
  På lager
 87. Spiraler
  kr 199
  På lager
 88. Stormkyss
  kr 199
  På lager
 89. Svik
  Svik
  Ebok
  kr 199
  På lager
 90. Svingstol og andre tekster
  kr 199
  På lager
 91. T. Singer
  kr 199
  På lager
 92. Thomas F's siste nedtegnelser til almenheten
  kr 199
  På lager
 93. Tiden det tar
  kr 199
  På lager
 94. Til Sibir
  kr 199
  På lager
 95. Uke 43
  kr 199
  På lager
 96. Uoppredd seng
  kr 199
  På lager
 97. Ut og stjæle hester
  kr 229
  På lager
 98. Vi er presens
  kr 199
  På lager
 99. Vi har aldri vært her før
  kr 199
  På lager
 100. Yttersider
  kr 199
  På lager
 101. Øyer i hjertet
  kr 199
  På lager

Nyheter

Karl Ove Knausgård utgir ny roman

Det er nå klart at Karl Ove Knausgård utgir ny roman høsten 2020. Boken har fått tittelen Morgenstjernen og lanseres 18. september. 
Les mer

Strålende kritikker til Karl Ove Knausgårds nye roman

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen ble lansert på fredag og de gode kritikkene har ikke latt vente på seg.
Les mer

Karl Ove Knausgård nominert til Bokhandlerprisen 2020

Karl Ove Knausgård er nominert til Bokhandlerprisen 2020 for den kritikerroste romanen Morgenstjernen.
Les mer

Karl Ove Knausgård tildelt Prix Médicis i Frankrike

I ettermiddag ble det kjent at Karl Ove Knausgård tildeles den høythengende Prix Médicis essai. Knausgård mottar prisen for Min kamp.
Les mer

Terje Holtet Larsen og Lars Amund Vaage nominert til P2-lytternes romanpris 2020

Karl Ove Knausgård har mottatt svært gode kritikker for sin nye roman Morgenstjernen. Høsten 2021 utkommer neste bok i dette universet. Boken har foreløpig ikke fått noen tittel.
Les mer

Strålende mottakelse av Knausgårds Morgenstjernen i Danmark   

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen er nå utkommet i Danmark. De gode kritikkene har ikke latt vente på seg.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen topper bestselgerlister og hylles av kritikerne i Sverige

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen er nå lansert i Sverige til strålende anmeldelser. Samtlige av de største mediene har viet boken begeistret oppmerksomhet.
Les mer

Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen rykker opp på bestselgerlista

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen gjør et solid byks på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for den siste uken i 2020, fra 14. til 7. plass. På lista for norsk skjønnlitteratur ligger romanen nå på 5. plass.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen  på danske bestselgerlister – nå tre opplag

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen fikk strålende kritikker da den utkom i Danmark i begynnelsen av desember. På kun to uker er boken trykket to nye opplag. Samlet opplag er nå på 14.500 eksemplarer.
Les mer

Mirjam Kristensen nominert til Sørlandets litteraturpris 2021

Mirjam Kristensen er en av årets tre nominerte til Sørlandets litteraturpris. Kristensen er nominert for den kritikerroste romanen Et plutselig mørke, som utkom i høst.
Les mer

Karl Ove Knausgårds nye roman forhåndssolgt til seks land

Karl Ove Knausgårds kommende roman Ulvene fra evighetens skog er solgt allerede solgt til seks land.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen lanseres i USA – «en av våre største nålevende forfattere»

Det er en stor begivenhet når Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen nå lanseres i USA. Flere av de største avisene har anmeldt boken i forkant av lanseringen 28. september
Les mer

Svensk kritikerros til Knausgårds Ulvene fra evighetens skog – «Litterær magi»

Karl Ove Knausgårds roman Ulvene fra evighetens skog er nå lansert i Sverige til strålende anmeldelser. En rekke av de største mediene har viet boken begeistret oppmerksomhet. 
Les mer

Karl Ove Knausgårds nye roman rett inn på bestselgerlista

Karl Ove Knausgårds nye roman Det tredje riket plasserer seg denne uken på 8. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur. 
Les mer

Thorvald Steen og Karl Ove Knausgård nominert til Dublin Literary Award 2023

Nominasjonene til den prestisjetunge Dublin Literary Award 2023 er nå klare. Totalt 70 bøker er på langlisten, blant dem to norske romaner: Thorvald Steens Det hvite badehuset og Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen.
Les mer

Strålende mottagelse av Knausgårds Det tredje riket i Sverige

Karl Ove Knausgårds roman Det tredje riket ble lansert i Sverige i forrige uke og de gode kritikkene har ikke latt vente på seg. «Jeg er bergtatt», skriver Svenska Dagbladets anmelder.
Les mer