Strålende mottakelse av Knausgårds Morgenstjernen i Danmark     

 

 

 

 

 

Strålende mottakelse av Knausgårds Morgenstjernen i Danmark  

 

 

 

 

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen er nå utkommet i Danmark. De gode kritikkene har ikke latt vente på seg, og flere av de største avisene, blant annet Politiken, Weekendavisen og Information, har også publisert store intervjuer med forfatteren. 


Morgenstjernen får fem stjerner i Politiken, Berlingske Tidende, Børsen, Kristeligt Dagblad og Jyllands-Posten. «Djevelsk god roman», lyder overskriften i Politiken, hvor anmelderen skriver: «Knausgårds comeback som romanforfatter byr på en underholdende og dypt fascinerende leseropplevelse». I Berlingske Tidende beskrives romanen som «storslått og medrivende». 

Morgenstjernen er også anmeldt i kulturprogrammet K2, hvor fire danske kulturpersonligheter gir boken svært gode skussmål: https://www.dr.dk/drtv/serie/k2_139004

 

«Djevelsk god roman bryter radikalt med realismen … Knausgårds comeback som romanforfatter byr på en underholdende og dypt fascinerende leseropplevelse … Ved å introdusere så sterke overnaturlige elementer i handlingen peker romanen på grensene for den menneskelige evnen og forståelsen av den verden vi lever i»

JES STEIN PEDERSEN, POLITIKEN, 5 av 6 stjerner
https://politiken.dk/kultur/boger/art8009292


«sterkt medrivende roman om en normalitet som kjemper for livet … Knausgård er en forbannet god story teller. Hver av romanens mange sosialrealistiske jeg-kapitler er i seg selv fascinerende, avsluttede skjebnefortellinger. Dem ville man nødig vært foruten … Knausgård rykker ugjenkallelig ved vår oppfattelse av virkeligheten. Det er, uansett om man liker det eller ei, skremmende godt gjort»  

SØREN KASSEBEER, BERLINGSKE TIDENDE, 5 av 6 stjerner
https://www.berlingske.dk/boeger/hos-knausgaard-flygter-selv-rotterne-i-panik

«Knausgård bryter med hverdagsrealismen og resultatet er forlokkende … Hans hverdagsrealisme er detaljert til perfeksjon … Men i Morgenstjernen er teksten hans også noe mer, noe fantastisk … Som leser suges man inn … Det er noe storslått over det, selv om man ikke helt vet hva man skal gjøre med det – bortsett fra å lese og lese»

NIELS LILLELUND, JYLLANDS-POSTEN, 5 av 6 stjerner
https://jyllands-posten.dk/kultur/anmeldelser/litteratur/ECE12588742

 

«Med skarpsindig symbolikk bygger Knausgård opp en betydelig thrillerlignende spenning i disse menneskenes møte med det ukjente … han – som få andre – er i stand til å beskrive alminnelige menneskers hverdag, for så å gradvis la den erodere i møte med indre og ytre krefter som tar over og bryter viljen ned … Nettopp ved å beskrive personene så konkret og detaljert, blir abstraksjonen og forferdelsen større»
HENRIK WIVEL, KRISTELIGT DAGBLAD, 5 av 6 stjerner

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/naar-lucifer-er-loes

 

«Magisk realisme fra autofiksjonens mester … en fengende og uventet fortsettelse av forfatterskapet»
LINE RASMUSSEN, BØRSEN, 5 av 6 stjerner
https://borsen.dk/nyheder/pleasure/magisk-realisme-fra-autofiktionens-mester

 

Morgenstjernen utkommer i Sverige på nyåret. Rettighetene er så langt solgt til 15 land, deriblant USA, Storbritannia, Tyskland, Spania og Italia. Boken ble nominert til den Bokhandlerprisen 2020 her hjemme. Samlet opplag er på 22 500 eksemplarer. 

 

I november ble Knausgård tildelt den ærefulle Prix Médicis essai i Frankrike for Min kamp. Sjette bok. Han er den første nordmannen som har mottatt en Prix Médicis. 

Aktuell roman