Karl Ove Knausgårds nye roman rett inn på bestselgerlista

 

 

 

 

 

Karl Ove Knausgårds nye roman rett inn på bestselgerlista

 

 

 

Karl Ove Knausgårds nye roman Det tredje riket plasserer seg denne uken på 8. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur. Det tredje riket er oppfølgeren til Morgenstjernen og Ulvene fra evighetens skog. Boken utkom forrige fredag til svært gode kritikker.

 

Publisert 2. november 2022


Se lista her: 
https://bokhandlerforeningen.no/boklista/?bookcat=176&bookyear=2022&bookweek=43

Søndag i forrige uke gjestet Knausgård Danmark, hvor han mottok H.C. Andersens litteraturpris. Knausgård er første nordiske mottager av den prestisjefylte prisen. Tidligere vinnere er Isabel Allende, Salman Rushdie, Haruki Murakami, Paulo Cohelo, J.K. Rowling og A.S. Byatt. 

 

Anmelderne om Det tredje riket: 

 

«Den er ikke skummel, ikke ekkel, ikke uhyggelig, nifs eller vemmelig - den er alt dette på en gang. Og djevelsk god»

EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN

 

«Knausgård igjen har lurt oss med på en kilende berg-og-dal-bane-ferd fra de himmelske høyder til de mørkeste, skumleste daler»

 INGER BENTZRUD, DAGBLADET

 

«Hendelsene fra Morgenstjernen fylles ut i denne romanen … Romanene blir som speil … det er forførende»

 MIA BULL-GUNDERSEN, BOK 365

 

«I Det tredje riket viser Karl Ove Knausgård nok en gang hvilken fin og dreven forteller han er»

 JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD

 

«Skrekkelig god. Karl Ove Knausgård graver seg ned i det skremmende og ubehagelige i strålende Det tredje riket» 

VARG LUKAS FOLKMAN, DAGENS NÆRINGSLIV

 

"Det burde ikke fungere, men jaggu om ikke beistet har begynt å puste og leve"

MARIUS EMANUELSEN, VINDUET

 

«Knausgård brukar morgonstjerna som eit høve til å skrive ut over livsens grenser, inn i dødsriket, inn i dei store eksistensielle spørsmåla om døden og det evige livet …. Det er ikkje noko for sarte sjeler. Spennande er det»

ALF KJETIL WALGERMO, VÅRT LAND
 

«Knausgård bedriver solid håndverk. Setningene funker. Som i første bind, er det gøy å gå på oppdagelsesreise i teksten … kort og godt et spennende bind i en interessant serie»

GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN
 

«Knausgård opna portane til dødsriket på gløtt allereie for to romanar sidan. No slår han dei opp på vidt gap. Eller i alle fall nesten … Sjeldan kost i ein roman, men styrken her ligg likevel i skildringa av personane som lever sine urolege liv»

MARTA NORHEIM, NRK BOK


«Språket øker i intensitet i Toves fortelling – og utgjør et høydepunkt i forfatterskapets skildring av psykisk sykdom. Samtidig knytter kapitlene mesterlig an til bøkenes generelle refleksjon over en form for mental bipolaritet: et lukket, depressivt mørke på den ene siden, og muligheten for liv, med en åpnende, lysnende skaperkraft på den andre siden»

TOM EGIL HVERVEN, KLASSEKAMPEN

 

Allerede før utgivelsen ble rettighetene til Det tredje riket solgt til Brasil, Danmark, Finland og Tyskland.  Morgenstjernen er solgt til 22 land, og Ulvene fra evighetens skog er så langt solgt til 12 land. Bøkene har fått strålende kritikker i inn- og utland. 


Karl Ove Knausgård (f.1 968) debuterte som forfatter i 1998. Bøkene hans er oversatt til nærmere 40 språk og har frambrakt en unik respons og gjenkjennelse hos lesere verden over. Knausgård har mottatt en lang rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen, Brageprisen, Gyldendalprisen, Die Welts litteraturpris, Wall Street Journal’s Innovator Award for Literature, Sunday Times Award for Literary Excellence og Svenska Akademiens nordiske pris.