Min kamp

femte bok
Annen tilknytning:

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249509539
"klokken viser en tid da jeg virkelig burde sove, men likevel bare vil forbli akkurat her, i dette universet, vil bare omsluttes av det, forsvinne i det … Denne selvbiografien er ikke bare en leseopplevelse. Den er men enn som så, og jeg vet ikke riktig hvordan jeg skal beskrive hva den er. Kanskje: den er en opplevelse av å være et bra menneske. Den gjør en til det. Den gjør det som man håner velmenende skolebibliotekarer for at de tror litteraturen gjør med mennesker. Slutt å håne dem! De har rett. De kan ha rett … Like mye som [boken] gjør sin forfatter sett, like mye får den meg til å se. Den minner meg på at forelskelsens ord – du gjør meg levende igjen – også kan være litteraturens"
NINA BJÖRK, DAGENS NYHETER (Sverige)
"en av de mest omfattende og innsiktsfulle skildringene av mannlig innadvendthet og ”alkoholriskbruk” jeg har lest.”
MIKAELA BLOMQVIST, GÖTEBORGS-POSTEN (Sverige)
"Ikke siden Ivar Lo-Johansson har spørsmålet om æren og arbeidet eller kjærligheten og barna blitt stilt så radikalt i et kunstnerskap, i hvert fall ikke så vi har fått ta del i det"
SVANTE WEYLER, EXPRESSEN (Sverige)
"aldeles praktfull … i denne rørende fortellingen om en ung mann er det følelsene som styrer .. [Knausgårds] særegne talent består i å kombinere det polerte med det røffe utkastets spontanitet"
KATE KELLAWAY, THE OBSERVER (Storbritannia)
"Brutalt ærlig … som de tidligere bøkene er den like forfriskende som den er frustrerende, og fullstendig oppslukende"
ROBERT COLLINS, THE SUNDAY TIMES (Storbritannia)
"Jeg raste gjennom de 662 sidene som om jeg slukte en av de mest avhengighetsskapende TV-seriene … Karl Ove vet hvordan han skal skape narrativ spenning. … Få forfattere skaper et så intimt forhold til leseren, av og til ubehagelig og uønsket, men også uunngåelig"
JAMES KIDD, THE INDEPENDENT (Storbritannia)
"Hvem andre enn Knausgård synes det er verdt å vie to sider til en misforståelse i baren, som ender med at han betaler for dobbelt så mange øl som han mente å bestille? Men barndom, sex, kjærlighet, kunst, arbeid og død finnes også der … det er overbevisende observert"
BLAKE MORRISEY, THE GUARDIAN (Storbritannia)
"Nok et rått utsnitt av norsk hverdag … fullstendig fengslende … han klarer å fange essensen av viktige øyeblikk på en måte som klinger sant"
ANDREW NEATHER, EVENING STANDARD (Storbritannia)
"Det er en virtuell virkelighet av penn og papir: følelsen av at en annens fortid har blitt lastet ned i hodet ditt … Disse bøkenes karisma, en kombinasjon av litterær anerkjennelse, kommersiell suksess og formens underlige genialitet, har ført til at det er en slags kulturell forpliktelse å være hypnotisert av de omfattende beskrivelsene av norsk hverdagsliv … det er som om forfatteren og leseren husker tilbake sammen, samtidig"
LAURENCE SCOTT, THE FINANCIAL TIMES (Storbritannia)
"Denne boken har en mer solid narrativ ryggrad enn de foregående. .. brilliant"
ANITA SETHI, THE MAIL ON SUNDAY (Storbritannia)
"Som hovedpersonen selv, har fortellingen en imponerende balanse mellom det indre og det ytre, mellom det intellektuelle og det emosjonelle … De som har kommet så langt i serien vil ikke bli skuffet av bok fem; det er fornøyelig å være vitne til den gradvise fremveksten av en dedikert kunstner over et tiår"
PUBLISHERS WEEKLY (Starred Review), USA
“I det femte bindet av Min kamp, kommer det moderne Norge endelig til syne … Det inneholder absolutt en av de sanneste skildringene av hvordan en romanforfatter blir til"
RUY SPAETH, THE NEW REPUBLIC (USA)
«Man blir kastet fra den ene siden til den neste … Mens Karl Ove kan lyve og late som, er Knausgård tilsynelatende bare opptatt av å finne sannheten. Selvfølgelig er den Karl Ove som Knausgård skaper, en konstruksjon. Men Knausgårds triumf består i at du ikke legger merke til det”
ANANYA BHATTACHARYYA, WASHINGTON INDEPENDENT REVIEW OF BOOKS (USA)
"Min kamp har dyttet meg i retning av å tenke mer på mitt eget selv, og særlig på følelsene mine. Den har minnet meg på følelsenes intensitet. Den er en sentimental utdannelse … Stilen hans er høyst personlig, men den er også uselvisk. Han skriver om seg selv, men uten å ty til de statiske ideer som selvet er laget av … Romanen forestiller en slags ultimat frihet - en åndelig frihet basert på radikal åpenhet. Den er ekspansiv og upersonlig, og likevel human; den er konkret, anti-ideologisk, og fremfor alt emosjonell. Utenfor, sidestilt eller kanskje i lengselen etter å kjenne seg selv, finnes en lengsel etter å forstå universet"
JOSHUA ROTHMAN, THE NEW YORKER (USA)
"Han har funnet opp en ny måte å fortelle på ... Romanen forutsetter en form for ultimat frihet - en åndelig frihet basert på radikal åpenhet. Det er ekspansivt og upersonlig, men likevel humant; det er konkret, anti-ideologisk, og, fremfor alt, emosjonelt"
JOSHUA ROTHMAN, THE NEW YORKER (USA)
"For de av oss som opplever Min kamp som vanedannende, og ønsker å definere det som et seriøst verk, oppleves den skamfulle nakenheten som viktig, en type skrift som hevder den rå verdien av ‘tanker ingen andre har og som ingen noen gang må vite om’. Som Knausgård formulerer det her: ‘Det som kom ut av dette var meg selv, det var dette som var meg’"
HARI KUNZRU, NEW YORK TIMES BOOK REVIEW (USA)
"Dette femte bindet føles mer innadvendt enn de andre, men det er der Knausgård alltid har vært på sitt beste. Det indre livet inspirerer ham. Det er det som gjør setningene hans akutte"
RODNEY WELSH, THE WASHINGTON POST (USA)
“opprivende ... formidlet så åpent, så sårbart, at vi avvæpnes konstant"
SEBASTIAN SMEE, THE BOSTON GLOBE (USA)
“Man skulle tro at dette var kjedelig. Det er det ikke”
KEVIN CANFIELD, THE SAN FRANSISCO CHRONICLE (USA)
"Det er umulig ikke å bli hekta"
CHARLOTTE GRIMSHAW, THE SPINOFF (USA)
"det første monumentale litterære verket i det 21. århundre"
DWIGHT GARNER, THE NEW YORK TIMES (USA)
"Knausgård tegner et nådeløst nakent portrett av både seg selv og sine medmennesker ... dette seksbindsverket vil bli stående som et svært spennende kapittel i norsk litteratur ... Det er mesterlig gjort å samle alt dette materialet til noe som ligner det det skal være: et liv. Forholdet til faren er fremdeles et omdreiningspunkt, og med stadig mer dybde og forståelse"
TOROLF E. KROGLUND, AGDERPOSTEN
"Kampsonen utvides ... de mange transportetappene skaper luft mellom slående sterke enkeltscener"
GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE
"Her er det medrivende fart og driv over fortellingen, den er tematisk og fortellerteknisk stringent"
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD
"jeg tror det er mulig å snakke om et helt særegent eksperimentelt rom her, som verken lar seg redusere til naturalistisk realisme eller ultramoderne modernismekritikk ... Etter å ha lest den femte boka slapper jeg av. Jeg er ikke lenger i tvil. Dette holder helt inn. Det eneste det siste bindet har makt til å avgjøre er om vi står overfor et storverk i etterkrigstidas norske romanhistorie eller om vi har å gjøre med et unikt romanverk for en hel verden et tiår ute i det 21. århundret"
TROND HAUGEN, DAGSAVISEN Årets favoritter 2010
"Med femte bok av Min kamp tangerer Karl Ove Knausgård den store generasjonsromanen for dagens førtiåringer ... Knausgård holder koken på imponerende vis i denne nest siste boken av Min kamp ... Knausgård skriver med høy energi og stort engasjement, det er et voldsomt driv over handlingen"
SINDRE HOVDENAKK, VG
"Faren er sterkt til stede som bakgrunn også i denne boka. Hans død og begravelse kommer om igjen, enda sterkere enn i den første. Sterkere fordi det er en tone av forsoning som dirrer i skildringen"
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
"Knausgård er tilbake med full kraft ... Knausgård, med sin stygge brest, er blitt ein romanfigur av format. Psykologien, refleksjonane, språket, alt løftar seg på nytt ... Min kamp sluttar ikkje å forundre, fascinere og provosere meg"
ALF KJETIL WALGERMO, VÅRT LAND
"Det som gjer at Min kamp 5 kjennest nødvendig, er skildringa av kampen for å bli forfattar. Nødvendig, fordi Min kamp gong på gong har sirkla innom skrivetrongen til hovudpersonen, som er så sterk at alt anna må kome i andre rekkje"
MARTA NORHEIM, NRK KULTURNYTT
"Emosjonelt ordskjelv. Ingen kan ta fra Karl Ove Knausgård at han med Min kamp har risset seg inn i norsk samtid og litteraturhistorie med skrift selv ikke hans verste kritikere er i stand til å dempe skinnet fra. Av alle forfattere jeg har lest har ingen andre oppnådd samme gjenkjennelige speiling av det å være. Det blir ikke verre av at Knausgård nå fordyper seg i studentår i Bergen gjennom 1990-tallet og litt til ... femte bok utgjør et like sterkt heat som de foregående"
ARNSTEIN OLAISEN, HAUGESUNDS AVIS
"Dette er ein sterk tekst om å verta synleg og få kontroll over veldige krefter i eit plaga, men tidvis svært vakkert sinn ... Romanen har ein flott dramaturgi, særleg sit innleiinga fint ... det gjer boka interessant frå første stund, så interessant at denne innleiinga kan nyttast som lærebok i kunsten å få lesaren med seg inn i teksten ... Dette er godt skrive, medrivande og truverdig, og sidan det heile tida er nære på at det verkeleg går gale med den unge mannen som ikkje får til å skriva skjønnlitteratur, er det stor spenning i teksten"
ODD W. SURÉN, DAG OG TID
"Kjærligheten, og kåtskapen, skaffer ham mange problemer, men avføder også fabelaktige vakre og likefremme betraktninger ... Knausgård skriver svært presist om noe gjenkjennelig og fundamentalt ... Selv om Solstad er den overlegent sterkeste av våre nålevende forfattere, kan man vanskelig tenke seg en mer kraftfull leseopplevelse enn Min kamp, noe femte bok bare forsterker ... Jeg gleder meg stort til avslutningen av dette fantastiske verket"
BERNHARD ELLEFSEN, MORGENBLADET
"Fortsatt en fascinerende leseropplevelse"
LENE STORVAND om "Min kamp 3-5", VG, ÅRETS BESTE BØKER 2010
"vi er fremdeles vitne til litteraturhistorie in the making"
BERNHARD ELLEFSEN, MORGENBLADET Årets beste bøker 2010 (om bind 4 og 5)
"Stykkevis stor skrivekunst i grenselandet mellom det helt private og det universelle"
FINN STENSTAD, TØNSBERG BLAD Årets anbefalinger 2010
"I 2010 som i fjor, er det vanskelig å gå utenom Karl Ove Knausgårds Min kamp. Ikke siden Beatles, har jeg befunnet meg i butikken på utgivelsesdagen. Hans kamp er på en måte blitt min, samtidig som en får kløe av at så mye banal hverdag kan bli stor litteratur"
ARNE GUTTORMSEN, VÅRT LAND Årets beste bøker 2010 (om bok 4 og 5)
"Karl Ove Knausgårds Min kamp gir alle andre selvbiografiske romaner bakhjul. Den vil få like stor betydning som Goethes Den unge Werthers lidelser ... [Knausgård har] satt nye standarder for hvordan man kan skrive om hva, og hvilken litteratur som kan komme ut av det"
MARIE TETZLAFF, POLITIKEN (Danmark)
"et av verkets tragikomiske høydepunkter … fortellingen om denne Karl Ove Knausgård – med eller uten anførselstegn - er fantastisk skrevet. Det skjer på et språk, som glir mellom pinlig utlevering, spydig satire, drama på liv og død og passasjer så lyriske og sansemettede, som var de skrevet av Knut Hamsun selv"
JAKOB LEVINSEN. JYLLANDS-POSTEN (Danmark)
"Det kan umiddelbart virke helt vanvittig at man kan sy sammen en 700 siders tekst av en alminnelig ung manns forholdsvis alminnelige liv, men det er mulig, og man kan overhodet ikke legge boken fra seg"
PER KROGH HANSEN, BERLINGSKE TIDENDE (Danmark)
"hvor langt kan man gå i utleveringen av nålevende personers privatliv? Det problemet har forfattere alltid kjempet med, men Knausgård setter det på spissen ved å skrive så forbannet godt. Hadde det vært dårlig skrevet sladder, ville ingen for alvor blitt fornærmet av det, den slags bøker kommer det jo en del av. Men ved å skrive som en engel -uten altså på noen måte å være det - henger Knausgård ofrene til skue i all deres prakt og elendighet. Dét rammer, også leserne, heldigvis"
BO BJØRNVIG, WEEKENDAVISEN (Danmark)
Karl Ove Knausgårds tredje roman innebærer en enorm litterær satsning, og er en stor bok i mer enn én forstand: Min kamp blir utgitt som seks romaner. Femte bind av den selvbiografiske romanen Min kamp er skrevet med voldsom kraft og oppriktighet. Karl Ove flytter til Bergen for å gå på Skrivekunstakademiet. Det blir en gedigen skuffelse; han vil så mye, skjønner så lite, og får ingenting til. Med et tilsynelatende grunnløst pågangsmot fortsetter han likevel å skrive og lese. Flere av de han kjenner, blir antatt og debuterer som forfattere, og han begynner å tenke at han selv i beste fall kan bli en habil litteraturskribent, men ikke kunstner. Gradvis endrer skrivingen seg. Forholdet til verden rundt ham endrer seg også. Slik blir dette en roman om nye, sterke vennskap, og et alvorlig, omskakende kjærlighetsforhold, inntil romanen igjen når frem til det eksistensielle omdreinings-punktet som kanskje er den avgjørende impulsen for romanserien: faren dør, Karl Ove debuterer som forfatter og alt bryter sammen.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249509539
Innbinding Ebok
Tittel Min kamp
Bokgruppe 852
I salg 08.05.2012
Design Exil design
Emne Romaner Skjønnlitteratur Bergen Forfattere Biografisk litteratur
Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård debuterte som forfatter i 1998. Bøkene hans er oversatt til 35 språk og har frambrakt en unik respons og gjenkjennelse hos lesere verden over. Knausgård har mottatt en lang rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen, Brageprisen, Gyldendalprisen, Die Welts litteraturpris, Wall Street Journal’s Innovator Award for Literature, Sunday Times Award for Literary Excellence og Svenska Akademiens nordiske pris.

Flere forfatterportretter

Litterære priser

2022 Hans Christian Andersen Literature Award 2022
2020 Prix Médicis essai
2019 Svenska Akademiens nordiske pris
2017 Austrian State Prize for European Literature
2017 Jerusalem Prize
2016 Sunday Times Award for Literary Excellence
2016 Expressens Björn Nilsson-pris for fremragende kulturkritikk
2015 Die Welts litteraturpris
2015 Wall Street Journal's 2015 Innovator Award for Literature
2012 Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris
2011 Gyldendalprisen
2010 Sørlandets litteraturpris
2009 Brageprisen
2009 P2-lytternes romanpris
2005 Sørlandets litteraturpris
2004 P2-lytternes romanpris
1999 Bjørnsonstipendet
1998 Kritikerprisen
Les mer

Andre i samme serie

 1. 14 artikler på 12 år + 3 essays
  kr 199
  På lager
 2. 16.07.41
  kr 199
  På lager
 3. 17. roman
  kr 199
  På lager
 4. 25. september-plassen
  kr 199
  På lager
 5. 48 rue Defacqz
  kr 199
  På lager
 6. Arild Asnes, 1970
  kr 199
  På lager
 7. Armand V.
  kr 199
  På lager
 8. Artikler 1993-2004
  kr 199
  På lager
 9. Artikler om litteratur 1966-1981
  kr 199
  På lager
 10. Aske i munnen, sand i skoa
  kr 199
  På lager
 11. Brød og våpen
  kr 199
  På lager
 12. Charlotte Isabel Hansen
  kr 229
  På lager
 13. Davids bror
  kr 199
  På lager
 14. Det dyrebare
  kr 229
  På lager
 15. Det er greit for meg
  kr 199
  På lager
 16. Dette er mine gamle dager
  kr 229
  På lager
 17. Dilettanten
  kr 199
  På lager
 18. Døden i Baugen
  kr 199
  På lager
 19. Ekkoland
  kr 199
  På lager
 20. Ellevte roman, bok atten
  kr 199
  På lager
 21. En plutselig frigjørende tanke
  kr 199
  På lager
 22. En tid for alt
  kr 229
  På lager
 23. Et rikt liv
  kr 199
  På lager
 24. Et stort øde landskap
  kr 199
  På lager
 25. Et velsignet barn
  kr 229
  På lager
 26. Fjøset
  kr 199
  På lager
 27. Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige
  kr 199
  På lager
 28. Før du sovner
  kr 229
  På lager
 29. Genanse og verdighet
  kr 199
  På lager
 30. Golden boys
  kr 199
  På lager
 31. Hakk ; Entropi
  kr 199
  På lager
 32. Heretter følger jeg deg helt hjem
  kr 199
  På lager
 33. Herr Leonard Leonard
  kr 199
  På lager
 34. Herre
  Herre
  Ebok
  kr 199
  På lager
 35. Hun er der hele tiden
  kr 199
  På lager
 36. Hundene i Tessaloniki
  kr 199
  På lager
 37. Hverdag
  kr 199
  På lager
 38. Hyenene
  kr 199
  På lager
 39. I fjor sommer
  kr 199
  På lager
 40. I kjølvannet
  kr 199
  På lager
 41. Ingenting for ingenting
  kr 199
  På lager
 42. Irr! Grønt!
  kr 199
  På lager
 43. Jeg forbanner tidens elv
  kr 229
  På lager
 44. Jeg kunne gått hjem i blinde
  kr 199
  På lager
 45. Jeg vil leve
  kr 199
  På lager
 46. Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg
  kr 229
  På lager
 47. Journalisten
  kr 199
  På lager
 48. Kallet - romanen
  kr 199
  På lager
 49. Kåte dikt
  kr 199
  På lager
 50. Kjære, kjære Oluf
  kr 199
  På lager
 51. Kjærlighet
  kr 199
  På lager
 52. Kompani Orheim
  kr 229
  På lager
 53. Konglehjerte
  kr 199
  På lager
 54. Krig
  Krig
  Ebok
  kr 199
  På lager
 55. Kulisser
  kr 199
  På lager
 56. Like sant som jeg er virkelig
  kr 199
  På lager
 57. Løftet
  kr 199
  På lager
 58. Løvehjerte
  kr 199
  På lager
 59. Månen over Porten
  kr 199
  På lager
 60. Mannen som elsket Yngve
  kr 229
  På lager
 61. Maskinens uerstattelige deler
  kr 199
  På lager
 62. Maud og Aud
  kr 199
  På lager
 63. Medaljens forside
  kr 199
  På lager
 64. Mimina
  kr 199
  På lager
 65. Min kamp
  kr 229
  På lager
 66. Min kamp
  kr 229
  På lager
 67. Min kamp
  kr 229
  På lager
 68. Min kamp
  kr 229
  På lager
 69. Min kamp 1
  kr 229
  På lager
 70. Nåde
  Nåde
  Ebok
  kr 229
  På lager
 71. Når jeg er hos deg
  kr 229
  På lager
 72. Natt, regn
  kr 199
  På lager
 73. Nede i himmelen
  kr 199
  På lager
 74. Omgivelser
  kr 199
  På lager
 75. På fest hos litteraturen
  kr 229
  På lager
 76. På vei til en venn
  kr 199
  På lager
 77. Pixley Mapogo
  kr 229
  På lager
 78. Presten
  kr 199
  På lager
 79. Professor Andersens natt
  kr 199
  På lager
 80. Regntid
  kr 199
  På lager
 81. Romberg
  kr 199
  På lager
 82. Saganatt
  kr 199
  På lager
 83. Samlede dikt
  kr 199
  På lager
 84. Siss og Unn
  kr 199
  På lager
 85. Skuggen og dronninga
  kr 199
  På lager
 86. Sleng på byen
  kr 199
  På lager
 87. Spiraler
  kr 199
  På lager
 88. Stormkyss
  kr 199
  På lager
 89. Svik
  Svik
  Ebok
  kr 199
  På lager
 90. Svingstol og andre tekster
  kr 199
  På lager
 91. T. Singer
  kr 199
  På lager
 92. Thomas F's siste nedtegnelser til almenheten
  kr 199
  På lager
 93. Tiden det tar
  kr 199
  På lager
 94. Til Sibir
  kr 199
  På lager
 95. Uke 43
  kr 199
  På lager
 96. Uoppredd seng
  kr 199
  På lager
 97. Ut og stjæle hester
  kr 229
  På lager
 98. Vi er presens
  kr 199
  På lager
 99. Vi har aldri vært her før
  kr 199
  På lager
 100. Yttersider
  kr 199
  På lager
 101. Øyer i hjertet
  kr 199
  På lager

Nyheter

Karl Ove Knausgård utgir ny roman

Det er nå klart at Karl Ove Knausgård utgir ny roman høsten 2020. Boken har fått tittelen Morgenstjernen og lanseres 18. september. 
Les mer

Strålende kritikker til Karl Ove Knausgårds nye roman

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen ble lansert på fredag og de gode kritikkene har ikke latt vente på seg.
Les mer

Karl Ove Knausgård nominert til Bokhandlerprisen 2020

Karl Ove Knausgård er nominert til Bokhandlerprisen 2020 for den kritikerroste romanen Morgenstjernen.
Les mer

Karl Ove Knausgård tildelt Prix Médicis i Frankrike

I ettermiddag ble det kjent at Karl Ove Knausgård tildeles den høythengende Prix Médicis essai. Knausgård mottar prisen for Min kamp.
Les mer

Terje Holtet Larsen og Lars Amund Vaage nominert til P2-lytternes romanpris 2020

Karl Ove Knausgård har mottatt svært gode kritikker for sin nye roman Morgenstjernen. Høsten 2021 utkommer neste bok i dette universet. Boken har foreløpig ikke fått noen tittel.
Les mer

Strålende mottakelse av Knausgårds Morgenstjernen i Danmark   

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen er nå utkommet i Danmark. De gode kritikkene har ikke latt vente på seg.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen topper bestselgerlister og hylles av kritikerne i Sverige

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen er nå lansert i Sverige til strålende anmeldelser. Samtlige av de største mediene har viet boken begeistret oppmerksomhet.
Les mer

Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen rykker opp på bestselgerlista

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen gjør et solid byks på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for den siste uken i 2020, fra 14. til 7. plass. På lista for norsk skjønnlitteratur ligger romanen nå på 5. plass.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen  på danske bestselgerlister – nå tre opplag

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen fikk strålende kritikker da den utkom i Danmark i begynnelsen av desember. På kun to uker er boken trykket to nye opplag. Samlet opplag er nå på 14.500 eksemplarer.
Les mer

Mirjam Kristensen nominert til Sørlandets litteraturpris 2021

Mirjam Kristensen er en av årets tre nominerte til Sørlandets litteraturpris. Kristensen er nominert for den kritikerroste romanen Et plutselig mørke, som utkom i høst.
Les mer

Karl Ove Knausgårds nye roman forhåndssolgt til seks land

Karl Ove Knausgårds kommende roman Ulvene fra evighetens skog er solgt allerede solgt til seks land.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen lanseres i USA – «en av våre største nålevende forfattere»

Det er en stor begivenhet når Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen nå lanseres i USA. Flere av de største avisene har anmeldt boken i forkant av lanseringen 28. september
Les mer

Svensk kritikerros til Knausgårds Ulvene fra evighetens skog – «Litterær magi»

Karl Ove Knausgårds roman Ulvene fra evighetens skog er nå lansert i Sverige til strålende anmeldelser. En rekke av de største mediene har viet boken begeistret oppmerksomhet. 
Les mer

Karl Ove Knausgårds nye roman rett inn på bestselgerlista

Karl Ove Knausgårds nye roman Det tredje riket plasserer seg denne uken på 8. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur. 
Les mer

Thorvald Steen og Karl Ove Knausgård nominert til Dublin Literary Award 2023

Nominasjonene til den prestisjetunge Dublin Literary Award 2023 er nå klare. Totalt 70 bøker er på langlisten, blant dem to norske romaner: Thorvald Steens Det hvite badehuset og Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen.
Les mer

Strålende mottagelse av Knausgårds Det tredje riket i Sverige

Karl Ove Knausgårds roman Det tredje riket ble lansert i Sverige i forrige uke og de gode kritikkene har ikke latt vente på seg. «Jeg er bergtatt», skriver Svenska Dagbladets anmelder.
Les mer