Min kamp

fjerde bok
Annen tilknytning:

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249509522
“[boken] er nok en betydelig brikke i det enorme motstridende, spennende og selvfokuserte puslespillet som er Min kamp … genuint fascinerende"
SYDNEY REVIEW OF BOOKS (Australia)
"Som Proust, men med bedre vitser. Karl Ove Knausgårds saga fortsetter å være en vanedannende nytelse ... [boken] har alt... Det er en ren glede å bli dratt inn i hans verden, og til sammenlikning fremstår nesten alle andre samtidige forfattere som patetisk pompøse"
MELISSA KATSOULIS, THE TIMES (Storbritannia)
"Så hva er det som har fått andre forfattere til å fantasere om Knausgård og hylle ham som litterær pioner? … Han ser ut til å slå et hull i veggen mellom forfatter og leser, og bryter gjennom til en form for mikro-realisme og følelsesmessig autentisitet som får andre romaner til å fremstå som kunstige, konstruerte og lite relevante … Den samlede effekten er helt hypnotisk"
ANDREW ANTHONY, THE OBSERVER (Storbritannia)
"Ved å fremstille seg selv som full av motsetninger, får Knausgård oss til å se oss selv. Og for det meste, uansett hvor lite attraktivt hans tenårings-jeg fremstår i boken, fungerer det fantastisk godt"
BLAKE MORRISSON, THE GUARDIAN (Storbritannia)
"Knausgård har oppnått noe man skulle tro var umulig … resultatet et fullstendig oppslukende … gripende"
JOHN CAREY, THE SUNDAY TIMES (Storbritannia)
"Knausgård-tilhengere vil bli holdt varme av den skarpe komikken og fantastiske intensiteten i denne boken … Min kamp er ikke bare beryktet, det er også stor litteratur"
HERMOINE EYRE, EVENING STANDARD (Storbritannia)
"det er en glede å oppdage et realistisk verk av en så oppslukende lengde om hverdagslige ting som familien og kjærlighetsproblemer ... en oppvekstkomedie, og den mest sjarmerende i serien hittil"
CHARLOTTE HEATHCOTE, DAILY EXPRESS (Storbritannia)
"Han trekker nådeløst frem den ærligste og derfor ofte minst beundringsverdige versjonen av seg selv. Jeg tror det er nettopp dette som gjør Min kamp til et så generøst, samlende og nødvendig prosjekt"
GERARD ELSON, READINGS (Storbritannia)
"det er herlig å lese en eksperimentell roman som tenner alle nerveender samtidig som den vekker i leseren den rene gleden over hvor fantastisk det er å være i live, på denne planeten, og ingen andre"
JEFFREY EUGENIDES, NEW YORK TIMES BOOK REVIEW (USA)
“Min kamp. Fjerde bok er slags elegisk komedie, og det er ‘pure Karl Ove Knausgaard’. Det vil si: den omfatter intime beskrivelser av dagliglivet, beskrivelser som bygger opp til noe usannsynlig mye større enn summen av sine deler”
DWIGHT GARNER, THE NEW YORK TIMES (USA)
“Mange ganger har jeg tenkt med meg selv: det begynner å bli sent, jeg skal stoppe. Men, en time senere, blar jeg fortsatt om sidene. Min kamp er avhengighetsdannende”
MOIRA HODGSON, THE WALL STREET JOURNAL (USA)
“Den morsomste og minst selvbevisste boken i serien til nå; en komisk drivkraft er fortellingens propell når Karl Ove forsøker å miste jomfrudommen”
PUBLISHERS WEEKLY (USA)
“[Knausgård] evner å komme under huden på leseren, ikke fordi livet hans er så spennende og hendelsesrikt – det er det ikke – men fordi det er så familiært … Han skriver med en klar prosa som omskaper ordinære hendelser, og ser på detaljene i livsspennet sitt så direkte at alt synes å skje i sanntid”
RODNEY WELCH, WASHINGTON POST (USA)
«Et underholdende portrett"
KIRKUS, Starred Review (USA)
“Ikke siden Jack Kerouacs Big Sur har en romanforfatter beskrevet glemselens terror og glede så godt”
JOHN FREEMAN, THE BOSTON GLOBE (USA)
“Jeg ble nettopp ferdig med det siste bindet av Min Kamp, det fjerde av seks, og det var vidunderlig … Det er forbløffende. Hvis du ikke har lest dem allerede, les dem nå”
CHARLES FINCH, CHICAGO TRIBUNE (USA)
"en ærlig og mesterlig ‘selfie’"
JOHN POWES, NPR Radio (USA)
"For hvert nytt bind av Min kamp som utkommer på engelsk trer Knausgård tydeligere frem, i all sin menneskelige tvetydighet"
HARI KUNZRU
"Min kamp er fullstendig moderne, og ved å være helt moderne, ved å være en venn av tiden, er den tidløs"
JONATHON STURGEON, FLAVORWIRE (USA)
"Knausgård fanger fullkomment den svimlende blandingen av oppløftethet og forvirring som tilhører den sene ungdomstiden ... Min kamp er fortsatt avhengighetsskapende, intenst morsom og intenst alvorlig. Som den unge mannen som portretteres er den full til randen av energi og liv"
FRANCESCA WADE, THE TIMES LITERARY SUPPLEMENT
"fortsetter å være en litterær sensasjon ... [Knausgård] evner å komme under huden på leseren, ikke fordi livet hans er så spennende og begivenhetsrikt – det er det ikke – men fordi det er så familiært”.
RODNEY WELCH, WASHINGTON POST, Årets beste bøker 2015
"den morsomste så langt"
NEW YORK TIMES, Årets beste bøker 2015
”en glimrende skildring … Som før skaper den elegante og tilsynelatende ukunstlede prosarytmen en flyt … Min kamp står nærmere romanen enn selvbiografien … tidene det fortelles om gjennom alle bøkene knyttes sammen i et elegant flettverk av overganger mellom en rekke ulike tids- og virkelighetsplan … Min kamp [danner] en kompleks lag-på-lag-struktur av variasjoner over beslektede motiver og temaer, som i seg selv gjør Knausgårds verk til en refleksjon over størrelser som tid, minne og fortelling. Fjerde bok er et nytt interessant kapittel … en minneverdig variasjon over temaet den unge manns trengsler”
ANE FARSETHÅS, DAGENS NÆRINGSLIV
Min kamp er framleis eit storslått prosjekt … Den intense gleda og den ekstreme sorga som ligg nær overflata i svært unge sinn, er skildra og med stor presisjon og ikkje minst med humor … Godt skildra er også kjensla av allmakt som finst vegg i vegg med den avgrunnsdjupe mangelen på sjølvtillit … Forfattaren bringer den vaksne lesaren tett inn på den kjensla av ungdom som handlar om å vere full av store spørsmål og emosjonar, men samstundes uavklart og utan aning om korleis det skal gå. Trass i det lett repeterande i handling og refleksjonsnivå, finst det ein nerve i historia, og den er knytta til nettopp dette. Dermed er det nesten sagt at også dette bindet har materiale i seg til å halde samtalen i gang både blant dei lesande og blant dei meir alment meinande, og det er også ein kvalitet”
MARTA NORHEIM, NRK
”Hva er det det heter i reklamen? Likte du den forrige, vil du elske denne … endelig har [vi] ei bok å forholde oss til, til og med en ordentlig god en … Seriepubliseringen har endt opp med å gjøre Min kamp om til noe som minner mer om en performance enn en bokutgivelse, et storstilt stunt som har involvert hele den litterære offentligheten i en ganske fascinerende kulturell prosess … Det er ambisjonen om å speile erfaringens struktur mer allment som på sitt beste gjør Min kamp til stor skjønnlitteratur … Det aller mest imponerende ved dette verket på et rent formelt plan, er slik sett Knausgårds evne til å gjøre dette mangfoldet leselig, til og med ofte spennende for enormt mange lesere, gjennom et fortellerdriv som er like ubønnhørlig uansett hva teksten handler om, som en thriller om absolutt ingenting. Kun satt opp mot dette trivielle bakteppet kan samtidig de spredte lyriske eller refleksive passasjene i teksten få full effekt … Når skrev sist en norsk forfatter naturskildringer så inderlige og fullstendig uironiske?”
TRYGVE RIISER GUNDERSEN, DAGBLADET
”Isolert sett er bind 4 er fryd å lese, Knausgård skriver med en letthet som smitter. Boken er en sidevender av dimensjoner”
MORTEN ABRAHAMSEN, VG
”særdeles medrivende litteratur … Samtidig er det noe med måten beretningen jevnlig skrur seg innover på, fra det trivielle og flate, til scener dirrende av liv og en slags litterær personlig avkledning, som står fram som Min kamps vesen, særpreg og motor … Den viktigste grunnen til å følge Knausgårds kamp denne gang er perspektivet på forholdet mellom liv og litteratur … fascinerende”
TERJE EIDSVÅG, ADRESSEAVISEN
”Jeg er fremdeles begeistret”
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
”Det er fortsatt trivelig å lese om denne mannens lange, svingete vei til seg selv. Og selv om fortellermåten er konvensjonell, så flyter det bra. Jeg tror det kommer av at Knausgård har truffet et punkt mellom det indre og det ytre, mellom det idealistiske og det empiriske, mellom den han var da og den han er nå eller for den saks skyld mellom det guddommelige og det menneskelige som gir setningene hans en helt egen sjarm”
TROND HAUGEN, DAGSAVISEN
”dette handler igjen om oss alle. … Romanens identifikasjonsgrad er høy fordi Knausgård ikke holder noe tilbake … et rytmisk drevent språk og i en kvass stil som fortsatt holder deg i kragen. Knausgård, vår mann over ord, holder det han lover”
ARNSTEIN OLAISEN, HAUGESUNDS AVIS
”Klassisk fortellernerve … nytt og lesverdig … Det er jo nettopp realistisk og troverdig verket er i sin nærmest pornografiske utbretting av livet i alle sine faser og vendinger … Bind 4 er en pageturner og det er også en roman som får deg til å stoppe opp i lesningen og tenke over eksistensen gjennom uventede (og kanskje halvt glemte) erkjennelser som den unge hovedpersonen gjør seg … noen partier er svimlende gode”
TOROLF E. KROGLUND, AGDERPOSTEN
”Knausgårds Kamp-seire kommuniserer så uendelig mye mer enn rene fakta om Knausgårds liv og levnet, blant annet rett så mye om hva det innebærer å være et søkende menneske i verden … MK 4 er til tider en svært morsom roman, ikke minst takket være Knausgårds selvironiske blikk på seg selv som ung forfatterspire på Senja … Men under denne tragikomiske overflaten ligger det imidlertid et dypt alvor, det handler om å orientere seg i verden, finne sin identitet; på mange måter er dette en dannelsesroman, ikke minst skriver Knausgård smertelig godt om forfatterdrømmene, den underliggende sårheten, den grandiose sulten etter eget ry … MK 4 både svinger og lukter – og nærsagt: kleber!”
EVEN ARNTZEN, NORDLYS
"det er fantastisk godt gjort å produsere slike kvanta bra prosa ... det trivielle er universelt og gjer at teksten vedkjem lesaren, ein kjenner seg att i så mykje og finn det godt skildra"
ODD W. SURÉN, DAG OG TID
”menneskelig utfordrende og kunstnerisk spennende … Nest etter det fabelaktige førstebindet, er bind 4 kanskje det som gjør sterkest inntrykk på denne leseren ... fengslende å lese …. Karl Ove Knausgård [har] skrevet en av de sterkeste, mest kunstneriske tvetydige og brutale far/sønn-romanene som er utgitt hos oss … En grunn til at bind 4 gjør så sterkt inntrykk på meg, er at forfatteren er så nådeløs mot seg sjøl her … Knausgård viser at han har en litterær Achilles-hæl … Knausgård er utvilsomt et sjeldent litterært talent”
ESPEN HAAVARDSHOLM, NY TID
”Jeg kommer til å lese til siste slutt. Det finns en strøm i Knausgårds prosa, en rørlighet i hans fotografiske minne og en sta boring i jegets kjerne som vekker følelser i meg som Prousts minnebilder fra det parisiske aristokratiet i begynnelsen av forrige århundre aldri lykkes med å røre opp”
NILS SCHWARTZ, EXPRESSEN (Sverige) om Min kamp. Fjerde bok, basert på den norske utgaven
"En av de uutholdelige tingene med litteraturen er at vi tror vi er så sikre på hva den er, eller hva den skal være. Min Kamp-bøkene har ikke bare minnet oss om at vi tror feil. De har i tillegg fått hele offentligheten til å delta i en storstilt performance om litteraturen som kulturelt og kollektivt fenomen - en forestilling like stygg som den vakker, like klok som den er dum. En forestilling litt som bøkene etter hvert har blitt, med andre ord"
TRYGVE RIISER GUNDERSEN, DAGBLADET Årets beste bøker 2010
"vi er fremdeles vitne til litteraturhistorie in the making"
BERNHARD ELLEFSEN, MORGENBLADET Årets beste bøker 2010 (om bind 4 og 5)
"I 2010 som i fjor, er det vanskelig å gå utenom Karl Ove Knausgårds Min kamp. Ikke siden Beatles, har jeg befunnet meg i butikken på utgivelsesdagen. Hans kamp er på en måte blitt min, samtidig som en får kløe av at så mye banal hverdag kan bli stor litteratur"
ARNE GUTTORMSEN, VÅRT LAND Årets beste bøker 2010 (om bok 4 og 5)
«Knausgård fortsetter sitt triumftog … det faller meg helt naturlig å gi seks hjerter til Min kamp. Hvorfor? Først og sist fordi den virker vedkommende, og jeg nyter å lese den. Dessuten fordi Knausgård som en annen og klokere Ikaros overhodet holder seg flyvende med sin overmodige roman; fordi den er så underholdende og reflektert på samme tid; fordi den elegant og pedantisk og med overlegen struktur fremlegger hva som er viktig i et skandinavisk gutte- og manneliv kort før og omkring årtusenskiftet, både det vakre, det stygge og det pinlige, det dokumentariske og det drømte, det intellektuelle og det (seksuelt) fysiske, helt integrert og uten å forvise noen av delene til sitt eget reservat. Man suser igjennom Min kamp».
MARIE TETZLAFF, POLITIKEN (DANMARK)
«mesterlig beskrevet … et moderne hovedverk i nordisk litteratur»
EKSTRA BLADET, 5 STJERNER (Danmark)
"Karl Ove Knausgård er en mesterlig skildrer av hverdagsliv. Selv det mest banale klarer han å gjøre levende og fascinerende ... Men særlig er Knausgård mesterlig i de plutselige skift fra hverdagsliv til innbrudd av filosofiske og især kunsthistoriske refleksjoner. Her skjer det for alvor noe i hans prosa. Disse bruddene er sammen med den originale sammenføringen av forskjellige og nettopp ikke kronologiske livsfaser det som gjør Knausgård så dragende"
PETER NIELSEN, INFORMATION (Danmark)
Karl Ove Knausgårds tredje roman innebærer en enorm litterær satsning, og er en stor bok i mer enn én forstand: Min kamp blir utgitt som seks romaner. Etter tre år på gymnaset i Kristiansand reiser Karl Ove til Nord-Norge som lærervikar. Han møter en ny verden, og bærer med seg erfaringer han ikke selv forstår. Romanen skriver frem en ung manns ufordervete grandiositet og selvpåførte ydmykelser, oppriktigheten og umodenheten og hungeren etter eksistensiell og seksuell forløsning.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249509522
Innbinding Ebok
Tittel Min kamp
Bokgruppe 852
I salg 08.05.2012
Design Exil design
Emne Romaner Forfattere Troms Ungdom Biografisk litteratur Skjønnlitteratur Foreldre
Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård (f.1968) debuterte som forfatter i 1998. Bøkene hans er oversatt til 36 språk og har frambrakt en unik respons og gjenkjennelse hos lesere verden over. Knausgård har mottatt en lang rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen, Brageprisen, Gyldendalprisen, Die Welts litteraturpris, Wall Street Journal’s Innovator Award for Literature, Sunday Times Award for Literary Excellence og Svenska Akademiens nordiske pris.

 

 

Litterære priser:

2022 Hans Christian Andersen Literature Award 2022
2020 Prix Médicis essai
2019 Svenska Akademiens nordiske pris
2017 Austrian State Prize for European Literature
2017 Jerusalem Prize
2016 Sunday Times Award for Literary Excellence
2016 Expressens Björn Nilsson-pris for fremragende kulturkritikk
2015 Die Welts litteraturpris
2015 Wall Street Journal's 2015 Innovator Award for Literature
2012 Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris
2011 Gyldendalprisen
2010 Sørlandets litteraturpris
2009 Brageprisen
2009 P2-lytternes romanpris
2005 Sørlandets litteraturpris
2004 P2-lytternes romanpris
1999 Bjørnsonstipendet
1998 Kritikerprisen

 

Utgitt på Oktober:

2024 Kjøttets ingeniører (Essay)
2023 Nattskolen (Roman)
2022 Det tredje riket (Roman)
2021 Ulvene fra evighetens skog (Roman)
2020 Morgenstjernen (Roman)
2019 Fuglene under himmelen
2018 I kyklopenes land (Essay)
2017 Så mye lengsel på så liten flate
2016 Om sommeren 
2016 Om våren
2015 Om vinteren
2015 Om høsten
2013 Sjelens Amerika (Essay)
2011 Min kamp. Sjette bok (Roman)
2010 Min kamp. Femte bok (Roman)
2010 Min kamp. Fjerde bok (Roman)
2009 Min kamp. Tredje bok (Roman)
2009 Min kamp. Andre bok (Roman)
2009 Min kamp. Første bok (Roman)
2004 En tid for alt (Roman)

Flere forfatterportretter

Les mer

Andre i samme serie

 1. 14 artikler på 12 år + 3 essays
  kr 199
  På lager
 2. 16.07.41
  kr 199
  På lager
 3. 17. roman
  kr 199
  På lager
 4. 25. september-plassen
  kr 199
  På lager
 5. 48 rue Defacqz
  kr 199
  På lager
 6. Arild Asnes, 1970
  kr 199
  På lager
 7. Armand V.
  kr 199
  På lager
 8. Artikler 1993-2004
  kr 199
  På lager
 9. Artikler om litteratur 1966-1981
  kr 199
  På lager
 10. Aske i munnen, sand i skoa
  kr 199
  På lager
 11. Brød og våpen
  kr 199
  På lager
 12. Charlotte Isabel Hansen
  kr 229
  På lager
 13. Davids bror
  kr 199
  På lager
 14. Det dyrebare
  kr 229
  På lager
 15. Det er greit for meg
  kr 199
  På lager
 16. Dette er mine gamle dager
  kr 229
  På lager
 17. Dilettanten
  kr 199
  På lager
 18. Døden i Baugen
  kr 199
  På lager
 19. Ekkoland
  kr 199
  På lager
 20. Ellevte roman, bok atten
  kr 199
  På lager
 21. En plutselig frigjørende tanke
  kr 199
  På lager
 22. En tid for alt
  kr 229
  På lager
 23. Et rikt liv
  kr 199
  På lager
 24. Et stort øde landskap
  kr 199
  På lager
 25. Et velsignet barn
  kr 229
  På lager
 26. Fjøset
  kr 199
  På lager
 27. Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige
  kr 199
  På lager
 28. Før du sovner
  kr 229
  På lager
 29. Genanse og verdighet
  kr 199
  På lager
 30. Golden boys
  kr 199
  På lager
 31. Hakk ; Entropi
  kr 199
  På lager
 32. Heretter følger jeg deg helt hjem
  kr 199
  På lager
 33. Herr Leonard Leonard
  kr 199
  På lager
 34. Herre
  Herre
  Ebok
  kr 199
  På lager
 35. Hun er der hele tiden
  kr 199
  På lager
 36. Hundene i Tessaloniki
  kr 199
  På lager
 37. Hverdag
  kr 199
  På lager
 38. Hyenene
  kr 199
  På lager
 39. I fjor sommer
  kr 199
  På lager
 40. I kjølvannet
  kr 199
  På lager
 41. Ingenting for ingenting
  kr 199
  På lager
 42. Irr! Grønt!
  kr 199
  På lager
 43. Jeg forbanner tidens elv
  kr 229
  På lager
 44. Jeg kunne gått hjem i blinde
  kr 199
  På lager
 45. Jeg vil leve
  kr 199
  På lager
 46. Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg
  kr 229
  På lager
 47. Journalisten
  kr 199
  På lager
 48. Kallet - romanen
  kr 199
  På lager
 49. Kåte dikt
  kr 199
  På lager
 50. Kjære, kjære Oluf
  kr 199
  På lager
 51. Kjærlighet
  kr 199
  På lager
 52. Kompani Orheim
  kr 229
  På lager
 53. Konglehjerte
  kr 199
  På lager
 54. Krig
  Krig
  Ebok
  kr 199
  På lager
 55. Kulisser
  kr 199
  På lager
 56. Like sant som jeg er virkelig
  kr 199
  På lager
 57. Løftet
  kr 199
  På lager
 58. Løvehjerte
  kr 199
  På lager
 59. Månen over Porten
  kr 199
  På lager
 60. Mannen som elsket Yngve
  kr 229
  På lager
 61. Maskinens uerstattelige deler
  kr 199
  På lager
 62. Maud og Aud
  kr 199
  På lager
 63. Medaljens forside
  kr 199
  På lager
 64. Mimina
  kr 199
  På lager
 65. Min kamp
  kr 229
  På lager
 66. Min kamp
  kr 229
  På lager
 67. Min kamp
  kr 229
  På lager
 68. Min kamp
  kr 229
  På lager
 69. Min kamp
  kr 229
  På lager
 70. Nåde
  Nåde
  Ebok
  kr 229
  På lager
 71. Når jeg er hos deg
  kr 229
  På lager
 72. Natt, regn
  kr 199
  På lager
 73. Nede i himmelen
  kr 199
  På lager
 74. Omgivelser
  kr 199
  På lager
 75. På fest hos litteraturen
  kr 229
  På lager
 76. På vei til en venn
  kr 199
  På lager
 77. Pixley Mapogo
  kr 229
  På lager
 78. Presten
  kr 199
  På lager
 79. Professor Andersens natt
  kr 199
  På lager
 80. Regntid
  kr 199
  På lager
 81. Romberg
  kr 199
  På lager
 82. Saganatt
  kr 199
  På lager
 83. Samlede dikt
  kr 199
  På lager
 84. Siss og Unn
  kr 199
  På lager
 85. Skuggen og dronninga
  kr 199
  På lager
 86. Sleng på byen
  kr 199
  På lager
 87. Spiraler
  kr 199
  På lager
 88. Stormkyss
  kr 199
  På lager
 89. Svik
  Svik
  Ebok
  kr 199
  På lager
 90. Svingstol og andre tekster
  kr 199
  På lager
 91. T. Singer
  kr 199
  På lager
 92. Thomas F's siste nedtegnelser til almenheten
  kr 199
  På lager
 93. Tiden det tar
  kr 199
  På lager
 94. Til Sibir
  kr 199
  På lager
 95. Uke 43
  kr 199
  På lager
 96. Uoppredd seng
  kr 199
  På lager
 97. Ut og stjæle hester
  kr 229
  På lager
 98. Vi er presens
  kr 199
  På lager
 99. Vi har aldri vært her før
  kr 199
  På lager
 100. Yttersider
  kr 199
  På lager
 101. Øyer i hjertet
  kr 199
  På lager

Nyheter

Karl Ove Knausgård utgir ny roman

Det er nå klart at Karl Ove Knausgård utgir ny roman høsten 2020. Boken har fått tittelen Morgenstjernen og lanseres 18. september. 
Les mer

Strålende kritikker til Karl Ove Knausgårds nye roman

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen ble lansert på fredag og de gode kritikkene har ikke latt vente på seg.
Les mer

Karl Ove Knausgård nominert til Bokhandlerprisen 2020

Karl Ove Knausgård er nominert til Bokhandlerprisen 2020 for den kritikerroste romanen Morgenstjernen.
Les mer

Karl Ove Knausgård tildelt Prix Médicis i Frankrike

I ettermiddag ble det kjent at Karl Ove Knausgård tildeles den høythengende Prix Médicis essai. Knausgård mottar prisen for Min kamp.
Les mer

Terje Holtet Larsen og Lars Amund Vaage nominert til P2-lytternes romanpris 2020

Karl Ove Knausgård har mottatt svært gode kritikker for sin nye roman Morgenstjernen. Høsten 2021 utkommer neste bok i dette universet. Boken har foreløpig ikke fått noen tittel.
Les mer

Strålende mottakelse av Knausgårds Morgenstjernen i Danmark   

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen er nå utkommet i Danmark. De gode kritikkene har ikke latt vente på seg.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen topper bestselgerlister og hylles av kritikerne i Sverige

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen er nå lansert i Sverige til strålende anmeldelser. Samtlige av de største mediene har viet boken begeistret oppmerksomhet.
Les mer

Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen rykker opp på bestselgerlista

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen gjør et solid byks på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for den siste uken i 2020, fra 14. til 7. plass. På lista for norsk skjønnlitteratur ligger romanen nå på 5. plass.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen  på danske bestselgerlister – nå tre opplag

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen fikk strålende kritikker da den utkom i Danmark i begynnelsen av desember. På kun to uker er boken trykket to nye opplag. Samlet opplag er nå på 14.500 eksemplarer.
Les mer

Mirjam Kristensen nominert til Sørlandets litteraturpris 2021

Mirjam Kristensen er en av årets tre nominerte til Sørlandets litteraturpris. Kristensen er nominert for den kritikerroste romanen Et plutselig mørke, som utkom i høst.
Les mer

Karl Ove Knausgårds nye roman forhåndssolgt til seks land

Karl Ove Knausgårds kommende roman Ulvene fra evighetens skog er solgt allerede solgt til seks land.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen lanseres i USA – «en av våre største nålevende forfattere»

Det er en stor begivenhet når Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen nå lanseres i USA. Flere av de største avisene har anmeldt boken i forkant av lanseringen 28. september
Les mer

Svensk kritikerros til Knausgårds Ulvene fra evighetens skog – «Litterær magi»

Karl Ove Knausgårds roman Ulvene fra evighetens skog er nå lansert i Sverige til strålende anmeldelser. En rekke av de største mediene har viet boken begeistret oppmerksomhet. 
Les mer

Karl Ove Knausgårds nye roman rett inn på bestselgerlista

Karl Ove Knausgårds nye roman Det tredje riket plasserer seg denne uken på 8. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur. 
Les mer

Thorvald Steen og Karl Ove Knausgård nominert til Dublin Literary Award 2023

Nominasjonene til den prestisjetunge Dublin Literary Award 2023 er nå klare. Totalt 70 bøker er på langlisten, blant dem to norske romaner: Thorvald Steens Det hvite badehuset og Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen.
Les mer

Strålende mottagelse av Knausgårds Det tredje riket i Sverige

Karl Ove Knausgårds roman Det tredje riket ble lansert i Sverige i forrige uke og de gode kritikkene har ikke latt vente på seg. «Jeg er bergtatt», skriver Svenska Dagbladets anmelder.
Les mer