Min kamp

sjette bok

Velg format

kr 119
På lager
ISBN
9788249509737

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249509737
Innbinding Ebok
Tittel Min kamp
Bokgruppe 852
I salg 08.05.2012
Design Exil design
Emne Biografisk litteratur Skjønnlitteratur Forfatterskap Romaner Familie Forfattere
I romanverket Min kamp utforsker Karl Ove Knausgård nådeløst og selvutleverende sitt eget liv, sine ambisjoner og svakheter, sin usikkerhet og tvil, sine relasjoner til venner og kjærester, kone og barn, mor og far. Det er et verk der livet beskrives i alle nyanser, fra de avgjørende, rystende øyeblikkene til hverdaglivets minste detaljer. Det er også et risikabelt prosjekt der grensene mellom det private og det offentlige overskrides, ikke uten omkostninger for forfatteren selv og for menneskene som beskrives. I sjette og siste bok handler det om realiseringen av verket: om utgivelsen av de tidligere bindene og omstendighetene rundt, om litteraturen selv og dens forhold til virkeligheten.
"Band seks er ei sterk avslutning av seksbandverket, eit omfattande punktum for ein litterær kraftprestasjon av dei heilt sjeldne"
ALF KJETIL WALGERMO, VÅRT LAND Årets beste bøker 2011
"De som for alvor mener at dette ikke er blant årets beste norske romaner, er åpenbart veldig heldige med hvilke andre norske bøker de har lest i år. Mektig avslutning på et prosjekt helt uten sidestykke i den norske samtidslitteraturen"
TRYGVE RIISER GUNDERSEN, DAGBLADET Årets beste bøker 2011
"makeløst"
JAKOB LEVINSEN, JYLLANDS-POSTEN (Danmark), den norske utgaven
"Ingen svensk forfatter av i dag har kommet i nærheten av hans veldige prosjekt. Ingen tvil om saken; vi behøver ham, hans kamp er vår"
ARNE MELBERG, SVENSKA DAGBLADET (Sverige)
"For min personlige del kan jag bare konstatere at jeg ikke husker når jeg sist skulle ha lest noe som kjennes så viktig og berørende som det her. Ikke hver side er genial, ikke hver tanke innvendingsfri, og jeg kan meget godt forstå den rasende onkel Gunnar. Men for meg som leser ter romanen seg romanen likevel som ett ufattelig sjenerøst tiltak, et ærlig forsøk på å undersøke noe universelt viktig. Og mot ingen – til syvende og sist selv ikke mot den skremmende faren – er Knausgård så hensynsløs som mot seg selv… Tiden det tok skulle for meg personlig kjennes ekstremt vel anvendt. Jeg kan heller ikke tenke meg noe som skulle ha vært viktigere og mer givende å lese i den livsfasen og i den verden jeg i dag befinner meg i, enn Min kamp 1-6"
PIA INGSTRØM, HUFVUDSTADSBLADET (Finland)
«Han ville skrive om sin alkoholiserte far, men det ble til et mesterverk om – alt … Det avsluttende bind 6 - 1.295 sider - rommer enestående passasjer … Knausgård har gjort seg til Det Gjennomlyste Individ. Over mange tusen sider roper han: Jeg er den ærligste mannen i verden! Mirakelet er at man tror ham … et romanverk som tilbyr sin leser en sjelden eksistensiell meningsfylde. Fordi han kjempet, er vi andre faktisk blitt litt friere.»
JES STEIN PEDERSEN, POLITIKEN (Danmark)
"Jeg må, som med bind 1 og 2, gi seks stjerner … i litteraturhistorien om vår samtid vil hans litterære monster tårne seg opp i mange år … en av de største leseopplevelsene i denne lesers voksne liv"
JON HELT HAARDER, JYLLANDS-POSTEN (Danmark)
"Min kamp bind 6 er en uforskammet lang bok … At man likevel, med høy puls, fuktige håndflater og en klump i halsen, henger med hele veien, skyldes Knausgårds presise språk og respektinngytende mot til å sette seg selv i spill som en traumatisert sønn, en rådvill ektemann og en kjærlig, kontant far. Min kamp 1-6er et mesterverk. Takk for kampen, Karl Ove."
FRANK SEBASTIAN HANSEN, EKSTRA BLADET (Danmark)
«Min kamp har vært et av de viktigste litterære prosjekter i Norden på denne siden av år 2000, og vi håper inderlig at Knausgård kommer seg over slagene og tar enda en omgang i litteraturens ring»
PER KROGH HANSEN, BERLINGSKE TIDENDE (Danmark)
"I floden av mer eller mindre seriøse selvbiografier, kan vi sammenlikne Knausgårds med Lars Noréns nylig utgitte oppfølger til «Dagboken» … Begge forfatterne er interessante og lesverdige, men Knausgård er den eneste av de to som når inn i leserens hjerte, føles oppriktig og faktisk satser alt"
JONAS THENTE, DAGENS NYHETER (Sverige) anm. av svensk utgave
"Forfatteren fremstår som et fremragende filosofisk hode, det samme gjelder hans lesning av Min kamp, som ikke nøyer seg med klisjeer om ‹litteraturens eneste absolutte tabu›, men tar med seg leseren i Hitlers avgrunner og samtidig trekker inn relevant faglitteratur som Ian Kershaws biografi"
DIE WELT (Tyskland)
"Knausgård synliggjør på upretensiøst vis det usagte i et desillusjonert samfunn som kretser rundt seg selv, som ikke har noen ordentlige problemer og likevel er nødt til kjempe hver eneste dag."
SUDDEUTSCHE ZEITUNG (Tyskland)
"Vår tids mest spennende litterære prosjekt … Han er det moderne livets skriftefar … I kampen har Karl Ove Knausgård forent seg med det hatverdige, belyst de mørke sidene ved sitt jeg. Han har revet ned grensene til det som vanligvis forties, moralens grenser, og skapt et totalitært livskunstverk."
DER SPIEGEL (Tyskland)
"Maken (til Knausgård) har verden aldri sett … Romanserien i seks bind er like monstrøs som den er fascinerende."
DIE ZEIT (Tyskland)
"Er det noe Knausgård hater, så er det tankeforbud, samme hvilket tema det dreier seg om; det kan vi ikke gi ham nok anerkjennelse for. Alene denne kjensgjerningen gjør det seksbinds romanprosjektet til et særegent verk i vårt nye århundre. Det er en milepæl, intet mindre … den regelrette (eller snarere regelløse) tankeflommen er storartet. Han skildrer livet i all sin bredde og i alle sine eksistensformer: uredd, radikal og hensynsløs, også mot seg selv – slik ingen har gjort før ham."
BERLINER ZEITUNG (Tyskland)
"Det fascinerende er at man rett nok kan bli uendelig irritert, kjed, til og med sint, men så dukker det alltid opp noe som får en til å lese videre … at noen skal være fullstendig likegyldig til det han skriver, er umulig å forestille seg"
FRANKFURTER ALLGEMEINE SONNTAGSZEITUNG (Tyskland)
"Det siste og ekstraordinære bindet i Karl Ove Knausgårds monumentale Min kamp, kanskje det mest betydningsfulle litterære verket i vår tid"
ALEX CLARK, THE GUARDIAN (Storbritannia)
"en dristig slutt på en briljant serie … Jeg kommer til å lese bøkene igjen og igjen"
WILLIAM LEITH, EVENING STANDARD (Storbritannia)
"En unikt overbevisende og absorberende leseopplevelse ... fengslende samspill mellom banalitet og skjønnhet, det overflødige og det sublime"
CHRIS POWER, NEW STATESMAN (Storbritannia)
"Knausgård bringer spenningen mellom kunstnerens behov og behovet til en ektemann og far, som strømmer gjennom Min Kamps tusenvis av sider sammen til en rørende, komplett avslutning ... et fascinerende, tankevekkende og genuint viktig kunstverk."
STUART EVERS, SPECTATOR (Storbritannia)
"Det er vanskelig ikke å la seg imponere av flyten og kunnskapen som fremvises idet Knausgård manøvrerer gjennom historien, filosofien, litteraturen og kunsten. Men virkeligheten brytes ikke ned under Knausgårds blikk. I stedet sitter vi igjen med verden slik den er."
FINANCIAL TIMES (Storbritannia)
"Igjen og igjen får han leseren til å se fundamentale sider ved litteraturen, kunsten og livet ... Disse bøkene vil bli stående."
ALASDAIR LEES, INDEPENDENT (Storbritannia)
"Min Kamp fortsetter bare å slå mot deg, i likhet med livet ... Knausgård lykkes med å skape levende prosa, både på grunn av sitt blikk for detaljer og på grunn av sitt intellekt."
HARVILL SECKER, THE ECONOMIST (Storbritannia)
"Uimotståelig avhengighetsdannende ... Hans måte å beskrive tilværelsen `som den er` utvider nedslagsfeltet til tanker og handlinger, uansett hvor hverdagslige eller skamfulle, som et menneske offentlig vi vedkjenne seg."
JAKE KERRIDGE, THE TELEGRAPH (Storbritannia)
"I all sin kompleksitet oppnår Min kamp noe ganske enkelt, det fiksjon som blir stående i historien alltid har gjort: å skape en verden som oppsluker deg fullstendig. Min kamp. Sjette bok er levende."
THEO TAIT, THE TIMES (Storbritannia)
"Den siste boken i Knausgårds seks-binds mesterverk ... en eggende konklusjon på Knausgårds episke serie."
PUBLISHERS WEEKLY (USA)
"avslutningen på en bemerkelsesverdig bragd ... et enestående eksessivt kunststykke."
KIRKUS REVIEW, STARRED REVIEW (USA)
"en litterær bragd."
DIEGO BÀEZ, BOOKLIST, STARRED REVIEW (USA)
“Sterk syklus: Knausgårds verk slutter på samme, høye nivå som det begynte. Min kamp er den største, beste og litterært mest omkalfatrende romanen som er gitt ut på svært lang tid i Norge. Man må tilbake til Agnar Mykle for å finne noe liknende. Romanen er skrevet slik at den forandrer både seg selv, samfunnet og kulturen på mer uoversiktlige måter enn vanlig for litterære tekster … Hva så med det personlige? … dette skildres, sett fra mitt synspunkt, på så utsøkt litterære, motsigelsesfulle måter at verket bevarer sin legitimitet og kraft helt fram til siste setning … Her og nå finner jeg det mest oppsiktsvekkende hvordan Knausgård viser evne til å trenge inn noen av de mest ømtålige spørsmålene i samtida, og omskape det til stor romankunst … For min del er det vanskelig å tenke seg litteratur som kommer lenger ut i det åpne enn Karl Ove Knausgårds verk”
TOM EGIL HVERVEN, KLASSEKAMPEN
“Hvor skal man begynne en anmeldelse av en bok som med sine 1120 sider er så svimlende ambisiøs, så stort tenkt, så tematisk og intellektuelt rik og likevel så problematisk som Min kamp 6 er? … MK6 inneholder mye av det samme som forgjengerne: Refleksjonene over tid, minner og historie og - fremfor alt – følelser … Få norske forfattere er som Knausgård i stand til å omsette sine lesefrukter i skarpe resonnementer og kritiske betraktninger. Få norske forfattere gir seg dessuten i kast med så voldsomme temaer … Det er i det hele tatt ytterst fascinerende å lese om tilblivelsen og resepsjonen av et verk i verket selv på denne måten. MK6 ligner da heller ingen andre norske romaner jeg kan huske … I en tekst som så til de grader handler om følelser, er det kanskje et paradoks at den i hovedsak taler til intellektet. Men den som tillater at god litteratur både kan være vanskelig og tidvis kjedelig, har en på alle måter overveldende og bokstavelig talt unik opplevelse i vente”
KÅRE BULIE, DAGENS NÆRINGSLIV
"Knausgårds sjette bok i serien Min kamp er utrolig god; rik, omfangsrik, dyptpløyende, rørende og provoserende, absolutt verd å gi seg i kast med. Sjette bok er monumental. Den er en stilistisk nytelse og den favner utrolig vidt ... De siste 100 sidene eller litt mer, handler om familielivet i Malmø nå ... Dette leser jeg som skrevet med en stor kjærlighetsvilje … Det er det høyeste ropet i denne teksten. Det er ufattelig sterkt. Det er varmt og veldig, veldig menneskelig, i den mest positive forstand av ordet menneskelig ... Det er bare å gi seg i kast med den, så ser man … Er det slutten på skrivekarrièren, så vil likevel forfatterens verk fortsette å være noe helt enestående i norsk litteratur i mange år fremover”
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
“Det siste bindet av Min kamp-romanen er akkurat like mektig som serien hadde behov for … Og det var verdt å vente på. Den forelskede fansen også kommer til å bli fornøyd, tipper jeg … [ Min kamp er] ikke en tekst du «leser» i tradisjonell forstand, men heller et «sted» du er, en strøm du har senket deg ned i, for deretter å dras hit og dit av forfatterens assosiasjoner … Det er den fundamentale usikkerheten som er Min kamp-bøkenes viktigste kvalitet, og det er den som til slutt omfavner oss i bokas siste og beste del, hvor teksten liksom munner ut i virkeligheten, og familien som har vært der, hele tiden. Til slutt ender nemlig de 3400 Min Kamp-sidene om Karl Ove Knausgård med å bli til en roman om et annet menneske: om Linda, og om hvordan hun er i verden. Det er ingen dårlig måte å slutte å være forfatter på”
TRYGVE RIISER GUNDERSEN, DAGBLADET
“bind seks er det som har grepet meg personlig sterkest og rett og slett rystet meg ut av fatning … Dét er det ikke ofte at man opplever. Jeg kan telle på én hånd ... Det gjør vondt å lese. Ikke minst mot slutten og det som egentlig er en kjærlighetserklæring til livsledsagerske og egne barn … Utleveringen av livet, av virkeligheten, slik den utspiller seg – mellom hverdag og fest, mellom bleieskift og viktige samtaler – rammes inn av noe av det sterkeste jeg har lest av norsk essayistikk. Ikke minst i den over firehundre sider lange analysen av Adolf Hitler og hans verk med samme navn … Det er ikke bare Knausgårds kamp for kunsten – og etter hvert, for å være et helt menneske – det er vår kamp også, for å leve i universets mørke kulde. Det er min kamp, det er din kamp, det er vår kamp. For å sitere en annen ikonisk norsk forfatter (Jan Erik Vold): "Det er håpløst, og vi gir oss ikke " ...”
TOROLF E. KROGLUND, AGDERPOSTEN
“Hvordan avslutte et så umulig verk? Svaret er en over elleve hundre (!) sider lang sjelereise … et brokete, men til tider lysende romaneksperiment fra overgangen mellom det 20. og det 21. århundre, med en sjølsagt plass i den europeiske litteraturhistorien for vår tid”
TROND HAUGEN, DAGSAVISEN
"Min kamp vil stå for ettertida som eit grensesprengande romanprosjekt som utvida litteraturen som felt … Gjennom heile verket ligg det trådar av noko eksistensielt, som ikkje berre er uttrykk for eit sannare blikk på mennesket, men som også teiknar opp refleksjonsrom større enn i anna samtidig norsk skjønnlitteratur … vi [har] å gjere med det som truleg blir ståande som ein merkestein i norsk litteraturhistorie, kanskje til og med i europeisk litteraturhistorie. Det er ikkje til å komme forbi. Sett under eitt er Min kamp 1-6 ein litterær kraftprestasjon av dei heilt sjeldne. Han er lysande og klanderverdig, overskridande og nær, utleverande og diskret, reflektert og naiv, hjarterå og vakker, likefram og eksperimentell. Min kamp handlar om det vanlege, på ein både vanleg og uvanleg måte. Ein generasjon, ein familie, eit menneske i striden. Kampen er neppe slutt med dette"
ALF KJETIL WALGERMO, VÅRT LAND
“Knausgård skriv om den vanlege dagen … om dette, som er så ørande smått, skriv forfattaren drivande godt, ein vert engasjert i det private, i kjærleiken, men også i hatet, under himmelen når han er lys og blå, i kjeklinga mellom store og små, og Knausgård rustar seg godt mot kritikken, han held seg til denne estetikken som rettesnor og kunstnarleg norm: «Romanen er det lille livets form» … ein stor prestasjon”
ODD W. SUREN, DAG OG TID
"Eit grasiøst monster, eit trillebårlass av ei bok, eit edderkoppspinn av paradoks. Kort sagt, Min kamp. Sjette bok av Karl Ove Knausgård er her. Er det bra? Ja, inn i margen. Er det vesentleg? Ja, absolutt. Er det problematisk? Det også ... Det er opprivande og vakkert og ikkje minst utleverande. Eit verk som dette har ikkje tidlegare vore skrive på norsk, og det vil gå lenge til vi ser maken igjen ... Dette er litteratur med alt. Det er bøker som det går an å diskutere, men også å diskutere med"
MARTA NORHEIM, NRK
"Min kamp 6 gjør et uutslettelig inntrykk … Det man sitter igjen med er opplevelsen av en forfatter som forsøker å sette livet sitt og også samtiden inn i en sammenheng, og akkurat det er utrolig interessant og givende … Det er mange, som meg, som har fulgt Knausgård gjennom 3.622 sider i Min kamp 1-6. Kanskje var det innledningsvis nysgjerrighet som drev oss, i alle fall meg, men det er ikke nysgjerrighet som har opprettholdt interessen. Det er snarere at Knausgård skriver om livet selv, han skriver om ting det er mulig å kjenne seg igjen i, og dermed får det tilsynelatende private en allmenngyldig verdi. Det er etter min mening Knausgårds store kunst"
BJØRN-FRODE LØVLUND, HAMAR ARBEIDERBLAD
“Flere, som neppe har lest bøkene eller noe Knausgård, har gitt uttrykk for at romanprosjektet er en slags orgie i selvopptatthet og selvdyrking. Så feil kan bare mennesker som ikke setter seg inn i hva de snakker om ta … Når Knausgård i essayistisk form skriver om kunst, filosofi, liv og død, Adolf Hitler og nazismens framvekst, er det drøftende prosa med et refleksjonsnivå som krever sakte lesing … her er essayistiske Knausgård opp mot sitt beste. I dristige sprang får han teksten til å flyte, fra forsøk på å forstå eller forklare hva som gjorde nazismens vekst og ondskap mulig, via menn med traumatisk forhold til sine fedre, til hendelsene på Utøya i sommer … I siste del samles trådene. Omkostningene og resultatet av bøkenes grensesprengende utforsking av det sosiale, det personlige og det litterære, trer fram … Hans farsoppgjør som har vært den sterkeste kraften i verket, får en god, klargjørende finale, som gjør at Min Kamp vil bli stående i norsk litteratur bare på grunn av det”
TERJE EIDSVÅG, ADRESSEAVISEN
“Stilen er typisk Knausgårdsk, elegant i sin veksling mellom ekstremdetaljer og store tanker … Min kamp 6 har også et midtparti om Hitlers Min kamp, holdt i essayistisk stil … Dette partiet er svært bra i sine drøftinger av så vel Hitlers selvbiografi og sekundærlitteraturen rundt boken”
GRO JØRSTAD, BERGENS TIDENDE
"Noe lignende har ikke skjedd i den norske litteraturhistorien … Å lese dette siste bindet er smertefullt. Ikke fordi det er over tusen sider langt, men fordi det borer så dypt inn i hvordan det er å være et menneske som må finne sin plass i væren. Jeg måtte flere ganger legge fra meg boka fordi det ble for sterkt. Det i seg selv er et kvalitetsmerke … et stort og unikt verk"
OLE-ASBJØRN FRIESL, TELEMARKSAVISA
"Intet annet verk har de senere årene engasjert meg mer enn Knausgårds 3600-siders epos. Alt har jeg kjent meg igjen i, alt har jeg vernet meg mot. Større hendelser enn dette inntreffer sjelden i mitt lesende liv"
NILS SCHWARTZ, EXPRESSEN (Sverige), om Min kamp 1-6, de norske utgavene
"Min kamp framstår som viktigere og mer relevant enn hva noen annen nålevende forfatter på våre breddegrader har fått i stand på, la oss si, de seneste tre desenniene og formodentlig enda lengre tilbake … Karl Ove Knausgårds Min kamp skjemmer det aller meste som har skjedd skjønnlitterært i den senere tid … Karl Ove Knausgård bor i Malmø. Det gjør han vel til en svensk forfatter? Snälla!"
JONAS THENTE, DAGENS NYHETER (Sverige), om den norske utgaven
"[Knausgård] fillerister deg. Påvirker deg som menneske, unngår ikke følelsene. Framkaller forakt og medlidenhet. Men mest av alt, og det viktigste, som er rød tråd i alle romanens seks bøker, lemper han på – og setter i gang leserens egne – unike refleksjoner … han må være en av de beste sanselige skildrerne litteraturen har sett … Han samler trådene og skaper en meningsfull finale – et opphøyd punktum for et kunstnerisk og personlig prosjekt uten sidestykke i vår samtid. For det bor en Knausgård i oss alle"
ARNSTEIN OLAISEN, HAUGESUNDS AVIS
"det er skrevet litteraturhistorie i Norge. Forfatteren vil med dette siste bindet på over 1000 sider få samme status som Henrik Ibsen og Knut Hamsun … Den 17. november 2011 vil i fremtiden henvise til en skjellsettende begivenhet i norsk litteraturhistorie. Den dagen utkom siste og sjette bind av Karl Ove Knausgårds Min kamp. Det vil være et før og et etter Min kamp … De fleste kritikere og lesere er enige om at romanen er helt enestående og uforglemmelig. Den har fått kultstatus"
HANS HAUGE, KRISTELIGT DAGBLAD (Danmark), anmeldelse av den norske utgaven
"Omstridt og mektig verk om forholdet mellom fiksjon og virkelighet"
TOM EGELAND om "Min kamp 1-6", ÅRETS BESTE BØKER 2011, VG
"Karl Ove Knausgård er, som i fjor og året før der igjen, bokstavelig talt ikke til å komme forbi i årets bokhøst. Min kamp 6 er krevende og tidvis kjedelig på grensen til det utmattende, men samtidig stimulerende, fabelaktig og ulikt alt annet som skrives i Norge".
KÅRE BULIE, DAGENS NÆRINGSLIV, KRITIKERNES FAVORITTER 2011
"Det er den største, beste og mest omkalfatrende romanen som er gitt ut på lang tid i Norge. Romanen forandrer seg selv, samfunnet og kulturen på mer uoversiktlige måter enn vanlig for litterære tekster. Styrken ligger i personskildringen, undersøkelsen av et litterært jeg, og av jegets nære relasjoner"
TOM EGIL HVERVEN, KRITIKERFAVORITTER - DET BESTE FRA 2011, KLASSEKAMPEN
Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård debuterte som forfatter i 1998. Bøkene hans er oversatt til 35 språk og har frambrakt en unik respons og gjenkjennelse hos lesere verden over. Knausgård har mottatt en lang rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen, Brageprisen, Gyldendalprisen, Die Welts litteraturpris, Wall Street Journal’s Innovator Award for Literature, Sunday Times Award for Literary Excellence og Svenska Akademiens nordiske pris.

Flere forfatterportretter

Litterære priser

2020 Prix Médicis essai
2019 Svenska Akademiens nordiske pris
2017 Austrian State Prize for European Literature
2017 Jerusalem Prize
2016 Sunday Times Award for Literary Excellence
2016 Expressens Björn Nilsson-pris for fremragende kulturkritikk
2015 Die Welts litteraturpris
2015 Wall Street Journal's 2015 Innovator Award for Literature
2012 Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris
2011 Gyldendalprisen
2010 Sørlandets litteraturpris
2009 Brageprisen
2009 P2-lytternes romanpris
2005 Sørlandets litteraturpris
2004 P2-lytternes romanpris
1999 Bjørnsonstipendet
1998 Kritikerprisen
Les mer

Andre i samme serie

 1. 14 artikler på 12 år + 3 essays
  kr 119
  På lager
 2. 16.07.41
  kr 119
  På lager
 3. 17. roman
  kr 119
  På lager
 4. 25. september-plassen
  kr 119
  På lager
 5. 48 rue Defacqz
  kr 119
  På lager
 6. Arild Asnes, 1970
  kr 119
  På lager
 7. Armand V.
  kr 119
  På lager
 8. Artikler 1993-2004
  kr 119
  På lager
 9. Artikler om litteratur 1966-1981
  kr 119
  På lager
 10. Aske i munnen, sand i skoa
  kr 119
  På lager
 11. Berlinerpoplene
  kr 119
  På lager
 12. Brød og våpen
  kr 119
  På lager
 13. Charlotte Isabel Hansen
  kr 119
  På lager
 14. Davids bror
  kr 119
  På lager
 15. Det dyrebare
  kr 119
  På lager
 16. Det er greit for meg
  kr 119
  På lager
 17. Dette er mine gamle dager
  kr 119
  På lager
 18. Dilettanten
  kr 119
  På lager
 19. Døden i Baugen
  kr 119
  På lager
 20. Ekkoland
  kr 119
  På lager
 21. Ellevte roman, bok atten
  kr 119
  På lager
 22. En plutselig frigjørende tanke
  kr 119
  På lager
 23. En tid for alt
  kr 119
  På lager
 24. Eremittkrepsene
  kr 119
  På lager
 25. Et rikt liv
  kr 119
  På lager
 26. Et stort øde landskap
  kr 119
  På lager
 27. Et velsignet barn
  kr 119
  På lager
 28. Fjøset
  kr 119
  På lager
 29. Før du sovner
  kr 119
  På lager
 30. Genanse og verdighet
  kr 119
  På lager
 31. Golden boys
  kr 119
  På lager
 32. Hakk ; Entropi
  kr 119
  På lager
 33. Heretter følger jeg deg helt hjem
  kr 119
  På lager
 34. Herr Leonard Leonard
  kr 119
  På lager
 35. Herre
  kr 119
  På lager
 36. Hun er der hele tiden
  kr 119
  På lager
 37. Hundene i Tessaloniki
  kr 119
  På lager
 38. Hverdag
  kr 119
  På lager
 39. Hyenene
  kr 119
  På lager
 40. I fjor sommer
  kr 119
  På lager
 41. I kjølvannet
  kr 119
  På lager
 42. Ingenting for ingenting
  kr 119
  På lager
 43. Irr! Grønt!
  kr 119
  På lager
 44. Jeg forbanner tidens elv
  kr 119
  På lager
 45. Jeg kunne gått hjem i blinde
  kr 119
  På lager
 46. Jeg skal gjøre deg så lykkelig
  kr 119
  På lager
 47. Jeg vil leve
  kr 119
  På lager
 48. Journalisten
  kr 119
  På lager
 49. Kallet - romanen
  kr 119
  På lager
 50. Kåte dikt
  kr 119
  På lager
 51. Kjære, kjære Oluf
  kr 119
  På lager
 52. Kjærlighet
  kr 119
  På lager
 53. Kompani Orheim
  kr 119
  På lager
 54. Konglehjerte
  kr 119
  På lager
 55. Krig
  kr 119
  På lager
 56. Kulisser
  kr 119
  På lager
 57. Ligge i grønne enger
  kr 119
  På lager
 58. Like sant som jeg er virkelig
  kr 119
  På lager
 59. Løftet
  kr 119
  På lager
 60. Løvehjerte
  kr 119
  På lager
 61. Månen over Porten
  kr 119
  På lager
 62. Mannen som elsket Yngve
  kr 119
  På lager
 63. Maskinens uerstattelige deler
  kr 119
  På lager
 64. Maud og Aud
  kr 119
  På lager
 65. Medaljens forside
  kr 119
  På lager
 66. Mimina
  kr 119
  På lager
 67. Min kamp
  kr 119
  På lager
 68. Min kamp
  kr 119
  På lager
 69. Min kamp
  kr 119
  På lager
 70. Min kamp
  kr 119
  På lager
 71. Min kamp 1
  kr 119
  På lager
 72. Nåde
  kr 119
  På lager
 73. Når jeg er hos deg
  kr 119
  På lager
 74. Natt, regn
  kr 119
  På lager
 75. Nede i himmelen
  kr 119
  På lager
 76. Omgivelser
  kr 119
  På lager
 77. På fest hos litteraturen
  kr 119
  På lager
 78. På vei til en venn
  kr 119
  På lager
 79. Pixley Mapogo
  kr 119
  På lager
 80. Presten
  kr 119
  På lager
 81. Professor Andersens natt
  kr 119
  På lager
 82. Regntid
  kr 119
  På lager
 83. Romberg
  kr 119
  På lager
 84. Saganatt
  kr 119
  På lager
 85. Samlede dikt
  kr 119
  På lager
 86. Siss og Unn
  kr 119
  På lager
 87. Skuggen og dronninga
  kr 119
  På lager
 88. Sleng på byen
  kr 119
  På lager
 89. Spiraler
  kr 119
  På lager
 90. Stormkyss
  kr 119
  På lager
 91. Svik
  kr 119
  På lager
 92. Svingstol og andre tekster
  kr 119
  På lager
 93. T. Singer
  kr 119
  På lager
 94. Tiden det tar
  kr 119
  På lager
 95. Til Sibir
  kr 119
  På lager
 96. Uke 43
  kr 119
  På lager
 97. Uoppredd seng
  kr 119
  På lager
 98. Ut og stjæle hester
  kr 119
  På lager
 99. Vi er presens
  kr 119
  På lager
 100. Vi har aldri vært her før
  kr 119
  På lager
 101. Yttersider
  kr 119
  På lager
 102. Øyer i hjertet
  kr 119
  På lager

Nyheter

Karl Ove Knausgård utgir ny roman

Det er nå klart at Karl Ove Knausgård utgir ny roman høsten 2020. Boken har fått tittelen Morgenstjernen og lanseres 18. september. 
Les mer

Strålende kritikker til Karl Ove Knausgårds nye roman

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen ble lansert på fredag og de gode kritikkene har ikke latt vente på seg.
Les mer

Karl Ove Knausgård nominert til Bokhandlerprisen 2020

Karl Ove Knausgård er nominert til Bokhandlerprisen 2020 for den kritikerroste romanen Morgenstjernen.
Les mer

Karl Ove Knausgård tildelt Prix Médicis i Frankrike

I ettermiddag ble det kjent at Karl Ove Knausgård tildeles den høythengende Prix Médicis essai. Knausgård mottar prisen for Min kamp.
Les mer

Terje Holtet Larsen og Lars Amund Vaage nominert til P2-lytternes romanpris 2020

Karl Ove Knausgård har mottatt svært gode kritikker for sin nye roman Morgenstjernen. Høsten 2021 utkommer neste bok i dette universet. Boken har foreløpig ikke fått noen tittel.
Les mer

Strålende mottakelse av Knausgårds Morgenstjernen i Danmark   

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen er nå utkommet i Danmark. De gode kritikkene har ikke latt vente på seg.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen topper bestselgerlister og hylles av kritikerne i Sverige

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen er nå lansert i Sverige til strålende anmeldelser. Samtlige av de største mediene har viet boken begeistret oppmerksomhet.
Les mer

Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen rykker opp på bestselgerlista

Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen gjør et solid byks på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for den siste uken i 2020, fra 14. til 7. plass. På lista for norsk skjønnlitteratur ligger romanen nå på 5. plass.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen  på danske bestselgerlister – nå tre opplag

Karl Ove Knausgårds nye roman Morgenstjernen fikk strålende kritikker da den utkom i Danmark i begynnelsen av desember. På kun to uker er boken trykket to nye opplag. Samlet opplag er nå på 14.500 eksemplarer.
Les mer

Mirjam Kristensen nominert til Sørlandets litteraturpris 2021

Mirjam Kristensen er en av årets tre nominerte til Sørlandets litteraturpris. Kristensen er nominert for den kritikerroste romanen Et plutselig mørke, som utkom i høst.
Les mer

Karl Ove Knausgårds nye roman forhåndssolgt til seks land

Karl Ove Knausgårds kommende roman Ulvene fra evighetens skog er solgt allerede solgt til seks land.
Les mer

Knausgårds Morgenstjernen lanseres i USA – «en av våre største nålevende forfattere»

Det er en stor begivenhet når Karl Ove Knausgårds roman Morgenstjernen nå lanseres i USA. Flere av de største avisene har anmeldt boken i forkant av lanseringen 28. september
Les mer