I fjor sommer

Velg format

kr 179
På lager
ISBN
9788249509874
Det er en nytelse å la seg rive med i Niels Fredrik Dahls nye roman. Han gir oss en besnærende historie om besettende kjærlighet og giftig, grønnøyd sjalusi. På et psykologisk nivå er boken like spennende som en velturnert kriminalroman … Drivende god og psykologisk spennende kjærlighetsroman som får leseren på kroken nærmest før den har begynt ... en uhyre gjennomført roman som utvilsomt vil bli stående som et av høydepunktene fra årets bokhøst."
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN
"et finslepent kammerspill."
INGER BENTZRUD, DAGBLADET
" I fjor sommer fortjener hver eneste leser."
LEIF EKLE, NRK
"ein riktig god roman – smart og god."
OLAUG NILSEN, MORGENBLADET
"en godt avstemt studie i mørk, mannlig sjalusi … et finurlig kjærlighetsdrama"
STEINAR SIVERTSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"Boka stiller de grunnleggende spørsmålene på en språklig utfordret, lavmælt måte."
ESPEN STUELAND, KLASSEKAMPEN
"med sin medrivende stil ”fanger” Dahl oss på første side og holder oss ”fanget” til vi har lest siste."
ANNE-LISE JOHNSEN, FREDRIKSTAD BLAD
”Rått og poetisk … I fjor sommer er en poetisk, men også ganske rå roman. Den er gåtefull og mangetydig, og har en forteller man ikke helt tør stole på. Dette gir en fin spenning til historien … skildringen av hovedpersonens tomhet og avmakt er ubehagelig skarp, og språklig sett er boka en nytelse”
ELLE
”Drivende god og psykologisk spennende roman om besettende kjærlighet og giftig, grønnøyd sjalusi. En gjennomført intens, fortettet skildring som holder leseren i ånde til siste punktum er satt og vel så det”
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN, kritikernes favoritter 2003
" I fjor sommer er en spennende og medrivende roman, fortalt i et vakkert og sanselig språk…jeg vil gjerne anbefale Niels Fredrik Dahl lille perle"
MAI MISFELDT BERLINGSKE TIDENDE (Danmark)
"Fin og lydhør liten roman om mannlig sjalusi … et ytterst fascinerende bekjentskap, skapt med presise, språklige midler og tillit til leseren"
MARIE TETZLAFF, POLITIKEN (Danmark)
"Niels Fredrik Dahl skildrer med stor innlevelse den forbannelse, som mistenksomhet og sjalusi kan kaste over et samliv. Boken er liten av omfang, men stor i den psykologiske beretning om dette paret"
ANNELISE VESTERGAARD, JYLLANDSPOSTEN (Danmark)
”Niels Frederik Dahl åpner for de mørkeste deler i den mannlige psyke … han holder et høyt nivå og rammer fint inn sitt tema”
KASPER LEZUIK HANSEN, KRISTELIG DAGBLAD (Danmark)
”Den har en behersket intensitet og glødende følelse”
SUNDSVALLS TIDNING (Sverige)
”Lesningen er helt enkelt en ren og skjær fryd”
VÄRMLANDS FOLKBLAD (Sverige)
”Det er en omtumlende og spennende leseopplevelse forfatteren har å tilby”
UPSALA NYA TIDNING (Sverige)
”Med I fjor sommer viser Dahl atter en gang at han ikke bare er en sikker stilist, men at han også har noe å si”
SMÅLANDSPOSTEN (Sverige)
”Niels Fredrik Dahl er en ordkunstner. Og med enkle midler klarer han å bygge opp mangefasetterte historier som ikke alltid er hva de først synes å være. Så ennå en gang har han ut i fra noe ganske vanlig klart å skape stor litteratur. Jeg er imponert”
LÄNSTIDNINGEN ÖSTERSUND (Sverige)
”En psykologisk ekteskapsroman av klasse”
BORÅS TIDNING (Sverige)
”Jag er imponert over Dahls stringente stil når han skreller sin mannlige løk inn til sannhetens og dødens kjerne. Måteholden og språklig elegant tar han oss steg for steg gjennom sin fortelling”
HELSINGBORGS DAGBLAD (Sverige)
”Niels Fredrik Dahl lykkes i å suggerere fram en i vesentlige deler både troverdig og mangefasettert beskrivelse av en av kjærlighetens mange klangbunner – sjalusien. Den psykologisk tette og velskrevne historien om en relasjons gradvise sammenbrudd fokuserer kontrollbehovet som den destruktive kjærlighetens fremste mekanisme … en finstemt og lidelsesfull roman … Romanen er gripende”
ROBERT ERICSSON, HORISONT (Sverige)
Hovedpersonen er alene på et sommersted rett over grensen til Sverige. Han skal rydde opp og gjøre huset klart - men til hva? Sammen med hunden sin oppsøker han badeplassen, bestemte steder i skogen, og en forlatt hytte i nærheten. Uopphørlig vender tankene tilbake til det som skjedde sommeren før. Men hva var det egentlig som hendte? I en suggestiv og sensuelt stemningsfull prosa tegner Niels Fredrik Dahl en intens og dramatisk kjærlighetshistorie, der innbilningskraften og besettelsen hos en forelsket mann er en av de drivende kreftene.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249509874
Innbinding Ebok
Tittel I fjor sommer
Bokgruppe 852
I salg 08.05.2012
Design Exil design
Emne Sjalusi Kjærlighet Romaner Skjønnlitteratur
Niels Fredrik Dahl

Niels Fredrik Dahl

Niels Fredrik Dahl (f. 1957) er en av de mest markante forfatterne her til lands, og han har utgitt romaner, noveller, dikt, gjendiktning og skuespill. Hans første roman Journalisten utkom i 1997. For romanen På vei til en venn (2002) ble han tildelt Brageprisen, og nominert til Kritikerprisen og P2-lytternes romanpris. Både På vei til en venn og romanen I fjor sommer (2003) er oversatt til en rekke språk, blant annet engelsk, fransk, nederlandsk og italiensk. I 2009 utkom romanen Herre (2009) og for denne ble Dahl også nominert til P2-lytternes romanpris. Romanen er solgt til flere land. I 2017 utkom den kritikerroste romanen Mor om natten. Flere aviser kåret den til en av årets beste romaner. Samme år utkom også diktutvalget Dette er et stille sted, dikt 1995–2017.

Dahl er også en særpreget og feiret dramatiker. For skuespillet Som torden fikk han i 2002 både Ibsenprisen og Fringe First Award i Edinburgh. I 2006 hadde Riksteatret urpremiere på stykket Henrik og Emilie som ble skrevet i forbindelse med Ibsen-året 2006.

 

Litterære priser:

Ibsenprisen 2002

Brageprisen 2002

Fringe First Award 2001

Tidenprisen 1997

 

Av Niels Fredrik Dahl:

2017 Mor om natten. Roman
2017 Dette er et stille sted, dikt 1995–2017
2012 Vi har aldri vært her før. Dikt
2010 Norsholmen. Boksingel
2009 Herre. Roman
2006 Henrik og Emilie. Skuespill
2003 I fjor sommer. Roman
2002 På vei til en venn. Roman
2000 Som torden. Skuespill
1999 Min tredje muskel. Dikt
1997 Journalisten. Roman
1995 Antecedentia. Dikt
1992 Branngater. Dikt
1991 Dikter i New York. F.G. Lorca i gjendiktning
1990 Fluenes gate. Noveller
1988 I fjor var litt av en natt. Dikt

 

Les mer

Andre i samme serie