Uoppredd seng

roman med algeriske damer

Velg format

kr 119
På lager
ISBN
9788249510436
"I Odd og Naimas lille leilighet i Nice er sengen uoppredd. Da de møter et ungt norsk par som er på helgetur i det hete Sør-Frankrike, blir den ikke akkurat mindre uoppredd ... Jensens fortellerstil, der korte, kontante hovedsetningene får lov til å dominere, er frapperende effektiv. I løpet av et par sider har han etablert sitt spill og presentert oss for sine spillere ... Tron Jensen, på sin side, har god kontroll. Med en filmatisk fortellerstil skriver han avslørende om en infantil tilstand der erotisk fantasering er det som definerer mennesket og tilværelsen"
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN
"Tron Jensen er en raffinert og original forfatter, med en helt egen røff og ledig stil ... Uoppredd seng er hans fjerde roman siden debuten i 1990. Det er også hans beste ... Gradvis trekkes Odd til den ene, så til den andre i en slags kombinasjon av nærhetslengsel og avstandsbegjær. Og det er denne kartleggingen av mannens vaklende, vekslende begjær, og begjæret som en slags høyst upålitelig og vinglete drivkraft gjennom livet, som er det tematisk sentrale i boka. Og denne avdekkingen gjør Tron Jensen med en avslappet eleganse som er en ren fryd å lese"
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
"Det er en pikant og pirrende roman Tron Jensen har skrevet. Meget leseverdig ... Han er ingen produktiv forfatter, men han skriver meget godt. En bok utenom det vanlige som jeg absolutt anbefaler"
THORSTEIN BUER, TELEMARKSAVISA
Odd Larsen er separert fra Torill og har slått seg ned i en leilighet i Nice sammen med algerisk-franske Naima. På kveldstid hjelper han til i bokhandelen til Naimas søster Malika, som i sin tildekkede tilværelse forsøker å leve ut drømmen om et Algerie hun ikke kjenner. Et ungt norsk par, Tania og Jonas, er på ferie i Nice, og når Odd og Naima kommer i kontakt med dem, oppstår en dynamikk de fire imellom som har preg av voyeurisme og begjær. Odd er en kjølig betrakter av seg selv og omgivelsene, samtidig som han har voldsomme fantasier og seksuelle forestillinger som truer med å overskygge virkeligheten rundt ham. En erotisk katastrofe ligger og dirrer mens den ene junidagen avløser den andre. Uoppredd seng er en roman hvor meningsløshet og matthet veksler med panikk og lengsel. I et konsist, korthugget språk skrives stigende og synkende begjær frem som et uomgjengelig vilkår for tilværelsen.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249510436
Innbinding Ebok
Tittel Uoppredd seng
Bokgruppe 852
I salg 22.06.2012
Emne Seksualitet Skjønnlitteratur Romaner Ekteskap og parforhold Frankrike
Tron Jensen

Tron Jensen

Tron Jensen (f. 1958) debuterte i 1990 med romanen Mannen som elsket chilenere. Med sine stramt komponerte romaner om middelaldrende menn som rives mellom det sublime og det banale, mellom skarp intellektualitet og plumpt begjær, viser Tron Jensen seg som en stadig mer særegen stilist. I sommervinden er hans sjette roman.

Les mer

Andre i samme serie