Hun er der hele tiden

Velg format

kr 179
På lager
ISBN
9788249510467
"eg føler at han har vege kvart ord, kvar setning på gullvekt, stroke og sletta og skreve på nytt og ikke gjeve seg før han var 100 prosent nøgd. Eg greip meg sjølv i å tenke på Hamsun mens eg las, ikkje fordi Nummedal liknar han spesielt mykje. Men eg er knapt åleine om å ha Hamsuns evne til å seie mykje med få ord, og det greier også Nummedal. Historia er intens, nærgåande, ho dampar av intens lidenskap og erotisk glede ... hovudinntrykket er at romanen er skriven av ein verkeleg diktar"
BJARNE TVEITEN, FÆDRELANDSVENNEN
"Hun er der hele tiden er ein roman som tar føre seg eit stort spekter av kjensler. Tap, forelsking, lidenskap og skuldkjensle ... Nummedal balanserer det heile gjennom bruk av notid og fortid, og dette blir eit godt verkemiddel i boka som framhevar dei forskjellige kjenslene til hovudpersonen Axel ... Skildringane av kjærasten Maren er gjort så godt at ein kan sjå framtoninga hennar utan bilete ... dersom han held fram denne vegen, gler eg meg allereie til neste bok"
ANETTE HJELLE VOLDEN, STUDVEST
"… det foregår en kamp her, om hvem som seksualiserer hvem, hvor både blikk og kameraøyne inngår, uten at denne tematikken blir spesielt framtredende. De subtile, kunstneriske grepene hvor det hoppes fram og tilbake i kronologien blir etter hvert et uttrykk for en mental tilstand preget av glemsel, men teksten flyter så lett av gårde at det ikke virker som noen arty roman; den flyr under radaren og vil beskrive gjenkjennelig, norsk normalitet, og på den måten ender den et sted mellom Tore Renberg og Françoise Sagan"
SUSANNE CHRISTENSEN, KLASSEKAMPEN
"Det er varme ettermiddagar med øl og fjas på graset mellom fakulteta, småpretensiøse diskusjonar om Sjklovskij, Agamben og Rancière og sniking på T-bane for å gå på Teddy's Softbar. Det heile er skildra i eit smidig, lettsindig språk som kler romanen ... ein fint forma debut om attrå, mistru og sorg over det ein ikkje såg eller skjøna"
MARGUNN VIKINGSTAD, DAG OG TID
"Lett og luftig debut om selvmord, skyldfølelse og sex ... Nummedal ser skarpt og skildrer øyeblikksstemninger med en dekadent og melankolsk skjønnhet som kler romanen godt"
STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN
"Romanen er snedig komponert. Tre hovedmomenter (selvmordet, trafikkulykken og kjæresteforholdet til Maren) strukturerer de hyppige vekslingene i tid og rom. Fortellingen er demontert og deretter krysskoblet med en fintfølende rytmikk. Stadige utelatelser stiller deler av romanen i frigir, slik at lesningen kan rulle hit og dit etter som nye perspektiver tilkommer"
ERIK ENGBLAD, MORGENBLADET
"godt håndverk, skrevet sanselig, med fine og klare bilder, og god flyt i språket ... hans talent ligger i å gjenskape følelser og tidsånd. Han har et nedstrippet språk som klarer å fremkalle fornemmelsen av å gå over et badegulv der noen akkurat har kledt seg naken, eller følelsen av å gli på snøen i pensko"
JULIE ELIASSEN BRANFJELL, BERGENS TIDENDE
"Her er en passe dose melankoli, gammelmodig språk, nostalgi og diskusjon av Heidegger og Celine. Perfekt sommerlesning for studenter ved Humanistisk fakultet på Blindern"
KRISTINE ISAKSEN, VG
"her har vi åpenbart å gjøre med en debutant som ønsker å skape rom for meddiktning, ulike tolkninger, en undertekst av usagt, ukjent, uavklart … språket flyter lett, er ofte poetisk og sensuelt og veksler effektivt mellom ulike stemningsleier. I sum framstår dette som en stram, godt gjennomarbeidet debutroman med diverse mørke hull og tilsiktet åpen slutt"
STEINAR SIVERTSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"Hun er der hele tiden gjer inntrykk. Eit stødig og treffsikkert språk og ei stor evne til å få fram situasjonar og stemningar, er med og sørgjer for det. Ta berre ein liten detalj som når den sjalu Alex vaktar på Maren og det heiter: ”Å, det var mørke øl han drakk den kvelden, alene ved vindusbordet”. Berre ei setning, og du ser han for deg"
MARTA NORHEIM, NRK P2
"Geir Nummedal har skrevet en bok om kjærligheten, døden og Blindern. Kombinasjonen fungerer bemerkelsesverdig godt ... Emosjonelt blir du som leser kastet fra den ene følelsen til den andre. Fra berusende forelskelse til dyp sorg og sjalusi ... Boka er dessuten svært morsom … hvem som helst vil ha glede av den. Les den du også."
KRISTIAN WIKBORG WIESE, ARGUMENT #4/12
En ung mann løper over gata på rødt lys, han skal rekke en bisettelse. Jenta bak ham følger ut i krysset etter ham og blir truffet av en bil. Idet ambulansen ankommer, setter han seg i en taxi og forsvinner derfra. Hun er der hele tiden er fortellingen om en ulykke - studenten Axel som må finne igjen jenta han har sett ligge i blod og snø på gata. Romanen er også en kjærlighetsfortelling - om Axel og Maren med den fine, dinglende hestehalen, om hvordan det blir de to, og om hvordan noe annet og truende gradvis tvinger seg inn mellom dem. Og endelig er romanen et forsøk på å spore opp en som ikke ble sett før det var for sent - Axels studievenn Fredrik som har tatt livet sitt og som etterlot et brev som ikke lar seg glemme. Hun er der hele tiden er en fortettet og febril historie om tilstedeværelse og unnfallenhet, om bejaende lidenskap og nagende mistenksomhet, om tap og fornektelse.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249510467
Innbinding Ebok
Tittel Hun er der hele tiden
Bokgruppe 852
I salg 22.06.2012
Design Exil Design
Emne Kjærlighet Romaner Ulykker Skjønnlitteratur Vennskap
Geir Nummedal

Geir Nummedal

Geir Nummedal er født i 1972. Han debuterte med romanen Hun er der hele tiden i 2012, etterfulgt av novellesamlingen Få barn (2016).

Les mer

Andre i samme serie