Natt, regn

når natta, barn, bøyer regnet

Velg format

kr 119
På lager
ISBN
9788249510498
"Stor diktning ... Om å ta voksenansvar som barn, og at dette farger alle erfaringer livet siden har å by på ... I et språk som noen ganger er klinisk, noen ganger poetisk, og ofte bryter sammen, skildres famling med de store spørsmål. Blant dem er spørsmålet om død og reinkarnasjon. Her settes vitenskapen opp mot mysteriet på en måte som vekker nysgjerrighet og inspirerer til egen grubling. Samtidig trigger jeg-personens aversjon mot gjenfødelse en uro i leseren, både på hennes og denne lesers vegne ... bare en stor dikter kan vekke den uroen i meg som «Natt, regn» gjør"
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
"Kristin Ribe går sine eigne vegar med eit stoff og eit språk som utfordrar lesaren ... Det er dei store spørsmåla Ribe tumlar med, nær sagt som vanleg. Dødslengt og dødsangst står sentralt i eit religionsfilosofisk perspektiv der vestleg kristendom blir stilt opp mot hinduisme og buddhisme med sine svar på dødens gåte ... Det finst ingen svar hos Ribe, berre spørsmål som borar seg inn mot dei store gåtene kring det som bind oss til kvarandre og det som skaper avstand: fosteret i mors liv, barnets blinding til mora gjennom å vere født ... Ribe ønskjer å gi lesaren noko å tyggje på, og det greier ho"
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID
"Tankene sitrer og spinner rundt en døvstum tilværelse, rundt livsviljen som vokser på tross av omgivelsene. I dette hakkende språket skal hun prøve ut eksistensielle spørsmål ... Det er her Ribe har sin største styrke, i det usagte, ordet som mangler, som sammen med de stakkato erkjennelsene gir et overbevisende og tidvis forstyrrende bilde av en lidende kvinne. For når det kommer til å skildre et strevende sinn, så er Kristin Ribe virkelig god"
KJELL-RICHARD LANDAASEN, VÅRT LAND
Hun er en ung lege med allmennpraksis og møter mange mennesker hver dag. De kommer til henne som pasienter, med hver sin uro, midt i hennes egen hverdag, der moren nettopp har fått slag. Morens nært forestående død vekker den unge legens redsel: Er det mulig at døden ikke er endelig? Hvor finnes vi - før vi er i tiden? Hva er det som fins før livet i verden begynner? Natt, regn er en vakker og viljesterk roman om en tenkt samtale, om roser og harmoni og om hva det vil si å være. "Stor diktning ... bare en stor dikter kan vekke den uroen i meg som Natt, regn gjør" FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN "Kristin Ribe går sine eigne vegar med eit stoff og eit språk som utfordrarlesaren ... Ribe ønskjer å gi lesaren noko å tyggje på, og det greier ho" ODDMUND HAGEN, DAG OG TID

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249510498
Innbinding Ebok
Tittel Natt, regn
Bokgruppe 852
I salg 22.06.2012
Emne Skjønnlitteratur Leger Døden Familie Romaner
Kristin Ribe

Kristin Ribe

Kristin Ribe (f. 1972) debuterte i 2003 med Forsnakkelser. I 2010 utkom hennes fjerde roman Syn, og for denne romanen mottok Ribe Bokhandelens forfatterstipend. I 2012 var hun fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. Aktivasjon er Ribes sjuende roman.

Kristin Ribes hjemmeside: www.kristinribe.no

Les mer

Andre i samme serie