Konglehjerte

Velg format

kr 179
På lager
ISBN
9788249510528
"Debutant Laila Sognnæs Østhagen har en særegen fortellerstemme, og hun gjør Jenny morsom og litt skrudd. Ingenting er enkelt for Jenny, alt er enkelt for Anne. Anne er rett og Jenny er vrang, tenker Jenny ... Det fineste ved boka er rarheten – ved Jenny, hennes uttrykksmåte og fantaseringer ... Komikken og oppfinnsomheten skjuler likevel ikke Jennys arr, og når Østhagen tar et skritt tilbake, skriver hun også poetisk om barnet og redselen for forandring ... Slik viser Østhagen at hun kan mer enn å være morsom. Hun beveger også"
MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET
"En sterk debut ... Laila Sognnæs Østhagen vrir og vrenger lekent på språket ... I Østhagens roman er lesbeparet blitt mainstream, homsekulturens annerledeshet er så godt som forsvunnet ... Det er likevel ikke bare handlingen og tematikken som gjør Konglehjerte til en svært god debut. Det gjør også forfatterens språk og litterære virkemidler. Det er et fint driv og en medrivende rytme i teksten. Fra første setning viser Østhagen at hun har et skarpt blikk for detaljenes metaforiske betydninger, og på lekent vis vrir og vrenger hun språket i poetisk, fabulerende retning. I enkelte kapitler demonstrerer hun en imponerende evne til å skildre kjente situasjoner på overraskende og magisk vis"
MARIUS WULFSBERG, KLASSEKAMPEN
"Konglehjerte handlar om å skilje seg ut, sjølvforakt og sjalusi, om å 'gegge omkring i sin egen skit' og om frykt for endring. Når Jenny serverer fyndord med den direkte og konkrete fortolkinga si av omverda, når ho er så sur og tverr, er det til å bli munter av ... ein oppsiktsvekkande språkleg sterk og stødig leiken debut. Jenny har blikket retta både mot det svimlande og det jordnære, og slik oppstår det ein fin, svart komikk"
MARGUNN VIKINGSTAD, DAG OG TID
"Romanen lykkes veldig godt i å få lesbisk kjærlighet til å ligne på den heterofile. Sjalusien er den samme opprivende, utroskapen like snublende nær og forsoningen like vaklende. Det skjer en normalisering som viser at kjærlighet er kjærlighet, uansett. En gjennomført roman som utforsker kjærlighet uten å ty til klisjeer og konvensjoner"
GURI HJULSTAD, TRØNDER-AVISA
"Herlig oppfinnsom og fabulerende fortellerstemme. I et rikt og morsomt språk holder hun leseren fast på ferden gjennom Oslo, i fortid, framtid og nåtid på en og samme tid. Laila Sognnæs Østhagen er en stilsikker debutant med godt øye for detaljer. Henne skal det bli morsomt å følge med på framover"
MARIA ÅROLILJA RØ, ADRESSEAVISEN
"Dialogene virker ledige, språket rytmisk og poetisk. Symbolske ledemotiv etableres. Deler av teksten har et skrudd, nesten surrealistisk preg. Konglehjerte er en stilig debutroman"
STEINAR SIVERTSEN, STAVANGER AFTENBLAD
Jennys kone forteller plutselig at hun ønsker seg barn. Da løper Jenny sin vei, slik hun alltid gjør når noe blir vanskelig. Da Jenny var liten, kalte hun seg Johnny, ventet på at skjegget skulle gro, elsket Line og løp til det ble kveld. Du var alt vi ville ha, sa moren til henne. Det er altfor mye å legge på den eneste de fikk, tenker Jenny. For hvordan skal et barn klare å stå i alt det foreldrene forventer av det? Og hvilke forventninger vil et barn ha til Jenny som mor?

"Konglehjerte" utspiller seg i løpet av en dag i Oslo og er en roman om å være usjarmerende vrang, om å velge annerledes, om å treffe og bomme med kongler og om å pynte seg slik jenter ikke pynter seg.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249510528
Innbinding Ebok
Tittel Konglehjerte
Bokgruppe 852
I salg 22.06.2012
Emne Outsidere Homofili Kjærlighet Romaner Skjønnlitteratur Oslo
Laila Sognnæs Østhagen

Laila Sognnæs Østhagen

Laila Sognnæs Østhagen (f. 1966) vokste opp i Asker og er bosatt i Oslo. Hun debuterte med romanen Konglehjerte i 2012. I morgen forsvinner jeg litt til er hennes andre bok.

Les mer

Andre i samme serie