Et rikt liv

Velg format

kr 179
På lager
ISBN
9788249508976
"En av våre fineste yngre samtidsforfattere strammer skruer enda litt til … Et rikt liv er en uvanlig god bok … På et helt overfladisk nivå er spørsmålet om hvordan og hvorfor romanen treffer meg, enkelt å besvare – det skjer ved hjelp av en stram og gjennomarbeidet komposisjon og en egenartet stil. Forfatterens gjennomsiktige, kontrollerte prosa som i noen passasjer sprekker opp som små, glovarme vulkanutbrudd, klarer å gjøre en velkjent tapstematikk ny og relevant, samtidig som den formidler en fortettet eksistensiell spenning ... årets bok vever tematikk, komposisjon og språk uhyre tett sammen … et elegant og treffsikkert uttrykk, som for øvrig kobler den lille historier med den store på utsøkt vis. Og slik står Mirjam Kristensen nok en gang frem som en formbevisst og språksterk forfatter med et vesentlig anliggende"
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN
"Kristensen er ein forfattar som debuterte med den uvanleg sterke romanen Dagene er gjennomsiktige og som har klart å halde høgden etter det. Årets roman er den fjerde i rekkja, og gjer ikkje skam på forfattarskapen, tvert imot, boka både utvidar og utdjupar, og stadfester at vi her har ein forfattar vi skal vente oss mykje av framover … ho kan måle seg med dei største stilistar vi har i norsk samtidslitteratur, og det er berre å ønskje henne eit langt og rikt liv som forfattar"
MARTA NORHEIM, NRK
"en utmerket roman om ensomhet … Stilsikkert … Det er sjelden jeg har lest en så nøktern roman som uttrykker en så bunnløs ensomhet … Kristensen viser også i sin fjerde roman at hun er en utsøkt stilist. Hennes langsomt gjentagende detaljrike språk fungerer svært godt … En bevegende skildring av en skyldbetynget eksilants ekstreme ensomhet"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
"Mirjam Kristensen skriver rørende om ensomhet … Det er store, alvorlige temaer Kristensen gir seg i kast med. Høsten romans beviser at dette er noe hun mestrer. Språket er konsist og nyansert, med stor innsikt og detaljrikdom, og boka byr på flere overraskende vendinger underveis … flere av setningene skinner … Et rikt liv er en rik roman som kommer til å plukkes fram fra bokhylla flere ganger. Og ikke bare for å lese selv: Du skjønner at en bok har truffet deg når du får lyst til å låne den bort til alle du kjenner"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, KLASSEKAMPEN
"Med sin fjerde roman Et rikt liv, tar Mirjam Kristensen steget inn i førstedivisjon. I sin nyeste roman klarer Mirjam Kristensen å forene modenhet og innsikt med en velskrevet fortelling, som byr på overraskende og uventede litterære valg og vendinger. Kristensen sto fram som en befriende gryteferdig forfatter allerede i debutboka si Dagene er gjennomsiktige, og fikk fortjent Tarjei Vesaas-prisen for den. Siden har hver bok vært en ny bekreftelse på et originalt talent … Kristensen forteller på en stillferdig, men likevel intens og litterært overraskende måte … Kristiansen har sans og øye for hverdagslivets detaljer, lukter og smaker, for farger og interiører … Mirjam Kristensen er en klok og lavmælt forfatter, som klarer å formidle vesentlig livsinnsikt i et elegant og subtilt språk"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"eit klokt og godt portrett av ei kvinne som grev ned skulda si i litteraturen … Røysta til Kristensen viser ein klokskap i korleis sorg, tap og einsemd får ei særskilt god litterær form"
MARGUNN VIKINGSTAD, DAG OG TID
"hun bekrefter sin stilling som en viktig forfatter … Det er i høy grad en litterær roman. Med det er også en drabelig god fortelling. Og det å kombinere disse to fenomenene så godt som Mirjam Kristensen gjør, er en bragd. Jeg leser og 'flytter inn i' boka. Forfatteren holder leseren fanget … dette er spennende lesning … Det er ei bok en trygt kan flytte inn i for noen dager. Noe i meg likte godt å være der"
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
"En glimrende roman. Forfatteren har full kontroll over virkemidlene og virkelig en historie å fortelle … Gleden ved å lese denne teksten er først og fremst det sterke virkelighetsinntrykket Kristensen klarer å etablere … jeg ønsker romanen aldri skal ta slutt … Kristensen har levert en glimrende roman, en roman jeg skal lese flere ganger. Jeg gleder meg"
LINDA KASPERSEN, ADRESSEAVISEN
"Mirjam Kristensens roman Et rikt liv er en fryd å lese. Lavmælt og med små virkemidler skaper forfatteren stemninger som får det til å risle nedover ryggen på leseren … Den er fortalt i et vakkert, mørkt språk, fullt av farge, lukter og smaker, som er balansert på en elegant måte. Det poetiske språket skaper øyeblikkelig klare og overbevisende bilder … Den sterke åpningen suger leseren til seg, og boken fortsetter å berøre og er vanskelig å legge fra seg"
EVA FRETHEIM, MOSS AVIS
"En uvanlig god roman. Det er farlig å bruke for sterke ord, men denne romanen er noe av det beste og mest meningsfylte jeg har lest på lange tider … Romanen er enkel, men intens og spennende fra først til sist … Det er få av dagens skjønnlitterære utgivelser jeg sterkere kan anbefale enn denne boken. Gå og kjøp den og les! Den vil gripe deg og gjøre noe med deg"
AUDUN MOSEVOLL, DAGEN MAGAZINET
En ung kvinne på sykkel blir kjørt ned av en bil, og sjåføren stikker av fra åstedet. Isak oppsøker naboen, russiske Dahlia, for han ønsker å lette sitt hjerte og bekjenne at det var han som kjørte bilen. Slik blir de to kjent og involvert i hverandres historier. Da Isak blir alvorlig syk og dør, kjenner Dahlia tyngden av en forferdelig hemmelighet hun selv bærer på. Hvordan kan hun fortelle om det som har skjedd? Hun begynner å skrive, og hun får kontakt med enka etter Isak og deres datter, men det virker likevel umulig for henne å fortelle.

"Et rikt liv" er en ransakende roman om det å være i eksil i den dypeste betydning av ordet, og det å være alene om å vite.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2011
ISBN 9788249508976
Innbinding Ebok
Tittel Et rikt liv
Bokgruppe 852
I salg 28.09.2011
Emne København Romaner Skjønnlitteratur
Mirjam Kristensen

Mirjam Kristensen

Mirjam Kristensen (f. 1978) debuterte i 2000 med romanen Dagene er gjennomsiktige, og ble tildelt Tarjei Vesaas debutantpris. For De som er ute i regnværet (2001) mottok hun Sørlandets litteraturpris. Siden kom de kritikerroste romanene En ettermiddag om høsten (2006), Et rikt liv (2009), Jeg har ventet på deg (2014) og Et plutselig mørke (2020). Kristensen har mottatt Bjørnsonstipendet og Amalie Skram-prisen, og bøkene er oversatt til tysk og fransk.

 

Litterære priser:

Sørlandets litteraturpris 2021

Amalie Skram-prisen 2010

Bjørnsonstipendet 2007

Sørlandets litteraturpris 2002

Tarjei Vesaas Debutantpris 2001

 

Utgitt på oktober:

2020 Et plutselig mørke
2014 Jeg har ventet på deg
2009 Et rikt liv
2006 En ettermiddag om høsten

 

Les mer

Andre i samme serie

Nyheter

Mirjam Kristensen tildelt Sørlandets litteraturpris 2021

Mirjam Kristensen ble i dag tildelt Sørlandets litteraturpris 2021. Kristensen mottok prisen for den kritikerroste romanen Et plutselig mørke, som utkom høsten 2020.
Les mer