Om året

Annen tilknytning:

Velg format

kr 499
På lager
ISBN
9788249519989
"Knausgård har satt sammen denne levende encyklopedien til datteren sin med en kraftfull og desperat kjærlighet – som en måte å forankre henne i verden på og feste henne til den … Forelsk deg i verden, formaner han, forbli følsom ovenfor den, bli værende i den."
PARUL SEGHAL, THE NEW YORK TIMES
Vi lever livet vårt blant tingene. Vanligvis er tingene bakgrunnen som alt det viktige utspiller seg mot - sengen vi ble født i, med sitt hvite laken; marken under kirsebærtreet utenfor vinduet der vi sov som barn, hvit som av snø de få dagene i året treet blomstret av; støvdottene i hjørnet på lokalet hvor bryllupsfesten ble holdt, grå og myke og så vare for alle luftens bevegelser; bordet vi kanskje en gang vil dø ved, fatet med makrell og skivene med agurk som kanskje vil stå på det.

I denne boken er det tingene som står i forgrunnen. «Om året» samler de fire bøkene «Om høsten», «Om vinteren», «Om våren» og «Om» sommeren til én bok. Den er skrevet av en far til hans datter, i tiden fra barnet vokser i morens mage til hun er noen måneder gammel, og den handler om gleden ved tingene og gleden ved livet, selv når det er på sitt vanskeligste.

Verket er illustrert av fremstående, nålevende kunstnere.
«Om høsten» er illustrert av Vanessa Baird
«Om vinteren» er illustrert av Lars Lerin
«Om våren» er illustrert av Anna Bjerger
«Om sommeren» er illustrert av Anselm Kiefer

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2018
ISBN 9788249519989
Innbinding Innbundet
Tittel Om året
Bokgruppe 410
Forfatter Karl Ove Knausgård
I salg 11.10.2018
Design Geir Henriksen | Blæst Design
Emne Romaner Familie Prosastykker Skjønnlitteratur

Vanessa Baird

Lars Lerin

Anna Bjerger

Anselm Kiefer