Her finner du poesi til den som liker å nyte hver setning. Klikk på bøkene for å lese mer om dem. 

Vere og døy - døy og vere Dødslære  Kjartan Hatløy

Vere og døy - døy og vere

Dødslære

Kjartan Hatløy

 

Med Martin Heideggers hovudverk som springbrett har Kjartan Hatløy skapt si dødslære. Vere og døy - døy og vere er ei førebuing, men òg ein slags audmjuk takk, frå ein av våre mest særmerkte lyrikarar.

Les mer

med stor og stum k Thomas Stene-Johansen

med stor og stum k

Thomas Stene-Johansen

 

En nær venn er død, og jeg-et forsøker å forstå. Thomas Stene-Johanses debutbok «med stor og stum k» er en finstemt og gripende bok om sorg, vennskap og kjærlighet i et ungt liv. 

Les mer

Samlede dikt Mona Høvring

Samlede dikt

Mona Høvring

 

Med lekenhet og stort alvor skriver Mona Høvring en poesi preget av humanisme og dyp innsikt i det menneskelige. Samlede dikt er Mona Høvrings poesi fra 1998 til 2022. En virkelig konfekteske for poesielskeren. 

Les mer

Oumuamua Juliane Rui

Oumuamua

Juliane Rui

 

Juliane Ruis diktsamling Oumuamua undersøker ordenes og poesiens forhold til hverdagen, sorgen, drømmen, livet og døden.

Les mer

Jeg går i sorg Rune Christiansen

Jeg går i sorg

Rune Christiansen

 

Utgangspunktet for Jeg går i sorg  er en mors forsvinning inn i glemselen. "Jeg går i sorg" er en bevegende og trøsterik dialog mellom fortvilelse og forsoning, erindring og lesning.

Les mer

Yngling Jonathan August Lengali

Yngling

Jonathan August Lengali

 

Yngling er et diktverk om begjær, skeivhet, ensomhet, ambivalens og livslyst. Det er en leken og flerstemmig bok, som assosierer fritt og egenrådig mellom popkultur, mytologi, språkfilosofi og religion, hvor et jeg forsøker å finne mening og lindring gjennom et bastant, overbærende og bilderikt språk.

Les mer

Jeg strekker armene ut av dette diktet Kristian Bergquist

Jeg strekker armene ut av dette diktet

Kristian Bergquist

 

Kristian Bergquist skriver nakent, inderlig og lunt om ensomhet, sosial angst og kjærlighetslengsel. I denne boka finner du et utvalg av diktene hans. Disse diktene er vonde og vakre, inkluderende og forhåpningsfulle, ofte med lys og skakk komikk. Det er dikt som strekker seg ut mot leseren, for å ta imot og for å bli tatt imot.

Les mer

La Geir Halnes

La

Geir Halnes

 

I denne diktsamlingen manes et univers fram ved bruk av ordet «la», et grep som hinter til matematikkbokens «la .p. være et tall mellom null og en» og bibelens «la det bli lys». La utforsker grensen mellom naturvitenskap og åndelighet. Det er naturvitenskapsmystiske dikt fylt av åpenbaringer.

Les mer

Vinteroppskrifter fra kollektivet Louise Glück

Vinteroppskrifter fra kollektivet

Louise Glück

 

En gripende, urovekkende og fortrøstningsfull diktsamling fra vinneren av Nobels litteraturpris 2020. Et kor av stemmer, levende, døde, overjordiske, kommer til orde fra et sted som er lite nok til at hver stemme blir hørt, og samtidig stort nok til å romme et helt liv.Vinteroppskrifter fra kollektivet er en storslått samling som ikke kunne ha vært skrevet av noen annen, ei heller kunne forfatteren ha skrevet den på noe annet tidspunkt i livet.

Les mer