Her finner du bøker som tar leseren langt avsted uten at de må så mye som å pakke en koffert eller sette seg på et fly. Klikk på bøkene for å lese mer om dem.

 

 

 

Lumholtz' gjenferd

Verden rundt i sporene til en glemt hvit oppdager, på leting etter alt som ble borte, og det som ble igjen.

Morten Strøksnes

 

Morten Strøksnes tar oss verden rundt i sporene til Carl Lumholtz, en av Norges store, men glemte, oppdagere. Gjennom fjerne regnskoger, ørkener og fjellmassiver drar vi på leting etter alt som ble borte, og det som ble igjen. 

Les mer

 

 

 

Amerikansk karmageddon

Tanker om mitt fordømte fedreland

Thomas Seltzer

 

I Amerikansk karmageddon blir vi med Thomas Seltzer til USA i et forsøk på å forstå dette gåtefulle landet og folket i vest. Hvordan og hvorfor den amerikanske drømmen ble til et amerikansk mareritt? Amerikansk karmageddon er en reiseskilding fra USA, en analyse av landets historie og en fortelling om Thomas Seltzers liv og de amerikanske røttene hans.

Les mer

Jente, 1983

Linn Ullmann

 

Paris, en vinternatt i 1983. Hun er seksten år og har gått seg vill i de ukjente gatene. På en lapp har hun adressen til den tretti år eldre fotografen A. Nesten fire tiår senere, mens både hennes eget liv og verden utenfor krakelerer, prøver den voksne kvinnen å forstå den unge jenta hun en gang var.

«Jente, 1983» utspiller seg i Oslo, New York og Paris, og er en sjangeroverskridende og besettende reise gjennom lag av minner og glemsel. Linn Ullmann fortsetter å utforske hukommelsens dikteriske kraft i forsøket på å fortelle om det aller hemmeligste. 

Les mer

 

 

 

Fortellinger fra Odessa

Isaak Babel

 

‘Fortellinger fra Odessa’ er et av de store mesterverkene fra russisk 1900-tallslitteratur. Den jødiske gettoen i Odessa på begynnelsen av 1900-tallet er rammen for fortellingene. Isaak Babel skildrer det fattige nabolaget som et burlesk og sydende miljø, ofte sett gjennom barnets blikk. Her er fabelaktige portretter av gangstere, grossister, fylliker og smuglere, og vi møter gutten som kjøper sine første duer den dagen opprøret mot tsaren ender med en forferdelig pogrom.

Les mer

Det tørre hjertet

Natalia Ginzburg

 

Natalia Ginzburg (1916–1991) regnes som en av de fremste forfatterne i italiensk etterkrigslitteratur. Vi har utgitt tre av hennes bøker. De er fulle av temperament, humor og alvor.

Les også: