Her finner du bøker som går dypt inn i forholdet vi har til oss selv og andre, om familiekonstellasjoner og hjem. Og det å ikke ha noen av delene. Klikk på bøkene for å lese mer om dem.

 

 

 

Jeg er egentlig ikke sånn

Marie Aubert

 

Familien samles til konfirmasjonshelg og familiebånd og selvbilder truer med å rakne i Marie Auberts livskloke, underholdende og skarpe roman.  Jeg er egentlig ikke sånn er både lattervekkende og vond på en og samme tid. 

Les mer

 

 

 

Dragen

Agnar Lirhus

 

I Agnar Lirhus' roman 'Dragen' møter vi Daniel og Henriette som lever sammen med barna sine i en utradisjonell familiekonstellasjon. 'Dragen' er en roman om avhengighet, ødeleggelse og suget etter rus, og det å både lengte etter og ut av et stabilt familieliv.

Les mer

Stakkar

Matias Faldbakken

 

Matias Faldbakkens Brageprisnominerte roman Stakkar forteller om fostergutten Oskar som finner et merkelig og språkløst barn i skogen. Under hans pleie begynner barnet å vokse i en rasende fart. 'Stakkar' er en kjærlighetsfabel og en dannelsesroman på skakke.

Les mer

 

 

 

Vær stille

Bård Torgersen

 

En lærer forlater familie, hjem og jobb på søken etter Gud og en tro. Han flytter ut i en campingvogn i skogen og begynner å lete. Bård Torgersens "Vær stille" er en tankevekkende og eventyrlig roman om å tørre å sette alt på spill og å følge sin intuisjon helt inn i det ukjente.

Les mer

Hus om natta

Tormod Haugland og Annette Kierulf (teikningar)

 

Den vakre boka Hus om natta er et samarbeid mellom ekteparet Annette Kierulf, billedkunstner og Tormod Haugland, forfatter. Her finner vi tekster og tegninger om hus, om lys og mørke, om landskap og årstider, dyr og natur, om skyene sine skiftende former og alt som vokser.

Les mer

 

 

 

Knivtid

Kim Hiorthøy

 

Knivtid består av 50 korte fortellinger som er både morsomme, uhyggelige, fantasifulle og alvorlige. Det handler om å fortelle fortellinger, om fortellingene som blir fortalt og om de som forteller dem, alt fortalt på særegent «Kim Hiorthøysk» vis. 

Les mer

Oskespiralen

Leander Djønne

Debutant

 

Debutant Leander Djønne har med Oskespiralen skrevet en mørk fortelling i et skinnende språk. To voksne brødre, ødelagt av en fæl barndom, søker oppgjør med fortiden og   faren. Både i menneskene og i ura over hjemgården er det noe som brister og braker løs.

Les mer

Det tredje riket

Karl Ove Knausgård

 

Stort, mystisk, utrolig spennende. I Karl Ove Knausgårds  Det tredje riket  blir det mørkere. Hvem snakker til Tove når ingen andre hører? Hvorfor er det stå stille på begravelsesbyrået til Sivert? Hvilken rolle spiller den svære stjerna som brenner på himmelen? Dette er ikke for de mørkredde, men også helt umulig å legge fra seg uansett hvor sent det blir. 

Les også: