Store leseropplevelser som får plass i julestrømpa. Klikk på bøkene for å lese mer om dem. 

 

 

 

Fiskehuset

Stein Torleif Bjella

 

I Stein Torleif Bjellas debutroman Fiskehuset møter vi Ivar Tollefsen Aal (79) og onkelungen hans Jon Asleson Aal (49) - de drar på høstfiske og snakker ut om hva som må til i livet. Det er en liten bok full av stor livsvisdom, også er den veldig morsom. 

Les mer

 

 

 

Dette er G

Inghill Johansen

 

G er en dal. I dalen bor hovedpersonen i huset som hennes fars far har bygget. Nå er både faren og moren hennes borte og hovedpersonen vurderer å dele av tomta og selge unna. Hun oppsøker kommunen og en arkitekt, de tegner streker på et kart og måler opp tomtegrenser. Det ser ikke bra ut. Inghill Johansen ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for Dette er G.

Les mer 

Assalamu Alaikum

Tore Renberg

 

Okei, du må kanskje ha en litt stor julesokk for å få plass til denne pocketboka, men med myke permer kan den nok få plass. I den fjerde boka fra Hillevåg har Tore Renberg virkelig løsnet håndbrekket. 

Det er 2013 og på bunnen av samfunnspyramiden våkner Hillevågsgjengen med tørre lepper, paranoia og svineinfluensa.
Kjeltringene fra verdens rikeste by trodde de hadde lagt det verste bak seg, men nå slår de øynene opp bare for å se at de har den bratteste bakken foran seg: Jan Inge, Cecilie og Rudi står til hårfestet i stress og til brystet i blod. Men verst av alt, det har begynt å krakelere på innsiden av Jan Inge.

Les mer

 

 

 

Sommer

Ali Smith

 

Sommer er fjerde og avsluttende bind i en kvartett om vår tid, fra en av Storbritannias mest betydelige forfattere. Historien begynner i februar 2020. Skogbranner herjer i Australia og et nytt virus er oppdaget i Kina. Sommer er en roman om store og dyptgripende forandringer. Ali Smith skriver skarpsynt og håpefullt om en mørk tid, og om mennesker som er i familie, men som likevel ikke kjenner hverandre.

Les mer