Hvem drepte Bambi?

roman

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249525041
VINNER AV NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS 2020

"Nå skal vi begynne på et nytt kapittel. Og en vakker dag er det blitt så mange nye kapitler at ingenting av dette har hendt."

Villabyen er en rolig og fasjonabel forstad til Helsingfors. Men fra kjelleren i et av de ærverdige husene dunker en dyp bass. Der nede, på en fest, blir det begått en brutal gruppevoldtekt. De fire gjerningsmennene, «guttungene», kommer fra stedets øvre sosiale lag. Offeret, Sascha Anckar, gjør
det ikke. Lokalsamfunnet lukker øynene for den avskyelige forbrytelsen. Guttenes foreldre gjør sitt ytterste for å begrense skadene på familiens rykte. Mødrene trøster og beroliger, fedrene griper etter lommeboken. Den foretaksomme Cosmo Brant, guttenes barndomsvenn, gjør derimot det stikk motsatte. Seks år senere erklærer han at han vil lage en film om voldtekten, og den filmen skal hete Hvem drepte bambi?.

Hvem drepte bambi? er en skarp og uhyggelig roman om vold og makt, om fortellinger som smuldrer opp og familier som går i oppløsning, og om en for alltid tapt uskyld.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788249525041
Innbinding Pocket
Tittel Hvem drepte Bambi?
Bokgruppe 504
Oversetter Kyrre Haugen Bakke
I salg 14.02.2022
Emne Ungdom Skjønnlitteratur Voldtekt Vennskap Romaner Finland
Monika Fagerholm

Monika Fagerholm

Monika Fagerholm (f. 1961) er en av de fremste finlandssvenske forfatterne. Vidunderlige kvinner ved vann (1987) ga henne et internasjonalt gjennombrudd, og hennes tre neste romaner – DivaDen amerikanske jenta og Glitterscenen – ble alle innstilt til Nordisk råds Litteraturpris. For Den amerikanske jenta ble Fagerholm tildelt Augustprisen i Sverige. I 2016 ble Fagerholm tildelt Svenska Akademiens nordiske pris og i 2020 mottok hun Nordisk råds litteraturpris for romanen Hvem drepte bambi?. 

 

Litterære priser

2020

Nordisk råds litteraturpris

2016

Svenska Akademiens nordiske pris

2005

Augustprisen

 

Utgitt på Oktober:

2021

Hvem drepte bambi?

2014

Lola oppned

2011

Glitterscenen

2011

Den amerikanske jenta

 

Les mer

Nyheter

Monika Fagerholm tildelt Nordisk råds litteraturpris 2020

Monika Fagerholm ble i går kveld tildelt Nordisk råds litteraturpris 2020. Den finlandssvenske forfatteren mottok prisen for romanen Vem dödade bambi?. Fagerholm har vært nominert til den gjeve prisen tre ganger tidligere.
Les mer

Strålende kritikker til Monika Fagerholms nye roman – nå inne på bestselgerlista

Finsksvenske Monika Fagerholm mottok Nordisk råds litteraturpris 2020 for romanen Hvem drepte bambi?. Denne uken går Hvem drepte bambi? inn på 12. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste.
Les mer