Strålende kritikker til Monika Fagerholms nye roman – nå inne på bestselgerlista

 

 

 

 

 

Strålende kritikker til Monika Fagerholms nye roman – nå inne på bestselgerlista

 

 

 

 

Finsksvenske Monika Fagerholm mottok Nordisk råds litteraturpris 2020 for romanen Hvem drepte bambi?. 13. januar utkom boken på norsk til slående gode kritikker. Denne uken går Hvem drepte bambi? inn på 12. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste.


Se lista her: https://www.bokhandlerforeningen.no/boklista

 

"Enestående roman! … Fagerholm klarer på mesterlig vis å skildre den kjeden av løgner, fornektelser, unnskyldninger og omgåelsesmekanismer som overgrepet i sin tid satte i gang … en leseopplevelse av ypperste merke"

 SINDRE HOVDENAKK, VG

 

"Nifst aktuelt om viktigheten av anstendighet … En viktig del av fortellingens fascinasjon ligger [..] i balansen mellom klasseperspektivet og det individuelt menneskelige"

 VIGDIS MOE SKARSTEIN, ADRESSEAVISEN

 

"Gnistrende … Fagerholms mørke, morsomme og fascinerende roman har en slående antydning om hva som til slutt blir drept og hvorfor"

 INGER BENTZRUD, DAGBLADET

"Fagerholms glitrende roman om en gruppevoldtekt viser hvordan forestillinger om uskyld og avvising av 'den andre' kan forme et helt miljø … Våre dagers viktigste kulturkamper, økonomisk ulikhet og metoo-opprøret, skaper et rungende ekko i Monika Fagerholms formidable romankunstverk"

ASTRID FOSVOLD, VÅRT LAND
 

"Hvem drepte bambi? er kraftig kost. Romanen kan leses som et angrep på det patriarkalske og klassedelte samfunnet, der kvinner fortsatt mangler rettssikkerhet i voldtektssaker. Samtidig viser den hvordan skyld og skam kan feste seg i et menneske"

ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV

 

"underveis klarer Fagerhom å vise hvordan et urmenneskelig behov for tilgivelse og frelse kan arte seg i en sekulær virkelighet»

INGUNN ØKLAND, AFTENPOSTEN (ANM. AV DEN SVENSKE UTGAVEN)

 

Monika Fagerholm deltar på Bergen internasjonale litteraturfestival 13. februar. Les mer om arrangementet her: https://www.litfestbergen.no/litfestbergen-2021/program/nordisk-vinnarmoete/

Aktuelle romaner