Her finner du bøker som tar deg med til en annen tid. Det er lærerikt og spennende, og forteller ofte like mye om vår egen tid. Klikk på bøkene for å lese mer om dem. 

 

 

 

Fyrstene av Finntjern

Lars Elling

 

Lars Ellings kritikerroste Fyrstene av Finntjern er en fargesprakende, eventyrlig roman basert på like mengder virkelige hendelser og reinspikka løgn. På 1980-tallet forsøker Filip å finne ut av hva det er som splittet familiens patriarker en gang i tiden. Svarene ser ut til å ligge langt inne i skogen sommeren før første verdenskrig. Det handler om å være brødre i tykt og tynt, om å finne lykken under åpen himmel, og om å holde sin ulykke i hevd.

Les mer

 

 

 

Kairos.

Jenny Erpenbeck

 

19 år gamle Katharina og tretti år eldre Hans møtes i Berlin i 1986 og forelsker seg i hverandre, tre år før murens fall. Kairos. er en mektig roman om besettende kjærlighet og et regime i oppløsning, fra en av Tysklands fremste nålevende forfattere, Jenny Erpenbeck.

Les mer

Den andre døden

Kjersti Ericsson

 

Den andre døden utspiller seg i en epoke da to verdenskriger, jobbetid og økonomisk krise formet livsvilkårene. Med forankring i etterlatte papirer, fotoalbum og minner dikter Kjersti Ericsson fram ni liv, sine egne besteforeldres liv og livet til hvert av de sju barna deres. Det er en fortelling om tuberkulose og tidlig død, om overmot og fall, og om smerte som overføres mellom generasjoner. Men dypest sett er det en fortelling om minne og glemsel, om sorg over alt som forsvinner, og om drømmen om å gi det lille livet det bestandiges varighet.

Les mer

 

 

 

Utfor

En roman fra 1960-tallet

Espen Haavardsholm

 

I Utfor følger vi den halvvoksne Nils i det som er hans landskap i Oslo, gjennom de første årene av 1960-tallet. Nils og bestekameraten hans, Zakk, er opptatt av litteratur, politikk og jenter. Samtidig driver stormaktene sitt kjernefysiske balansespill, og faren for utslettelse kjennes overhengende. Ungdommene leser, diskuterer og deltar på møter i Sosgym, men hva hjelper det når hele verden er gått av hengslene?

Les mer

 

 

 

Serien om familien fra Reknseslia

Edvard Hoem

 

Edvard Hoems slektskrønike forteller historien om Hoems egen slekt på 17-,18-, og 1900-tallet. Her er det hverdagsliv, kjærlighet, familie, ulykker og lange reiser. Så langt er denne tidsreisen seks bind lang, men kanskje kommer det flere bøker? 

Les mer

 

 

 

En sjøens helt

Jon Michelet

 

Med En sjøens helt bidro Jon Michelet til at krigsseilerne fikk den oppmerksomheten de fortjente. I seks bøker følger vi skogsmatrosen Halvor Skramstad over de syv hav, inn i krig og hjem igjen. 

Les mer