Bla i boken

Oskespiralen

roman

Velg format

kr 399
På lager
ISBN
9788249524853
"Gysende intens. Debutant Leander Djønne imponerer med en nattsvart fortelling om to voksne brødre ødelagt av en fæl barndom … De forferdelige hendelsene står i kraftfull kontrast til Djønnes poetiske språk og billedlige uttrykk … Noe brister og braker løs både i menneske og natur før vi er ferdig med denne fæle og gode undergangsromanen om bunnløse menneskelige dyp, raseri, vold og ødelagte liv"
MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET
"Beksvart Hardanger-brygg hugget i stein. Leander Djønne debuterer med en mørk fortelling om en ødelagt familie innerst i en steinrøys i Hardanger … hevn er det vi kan kalle et arketypisk motiv i litteraturen, og fungerer svært godt som motor i fortellingen. Romanen forvandler kort og godt oss lesere til en blodtørstig heiagjeng. Vil moren, og sønnene, få opprettelse? … Det hele er mørkt, men gjennomført … «Oskespiralen» av Leander Djønne er en egenartig stein som liksom lyser for seg selv i den norske bokhøsten"
KNUT HOEM, NRK BOK
"Sterkt om fedrenes synder, arv og miljø, natur og råskap … en steintøff, brutal og nådeløs roman om skyld og soning - og hevn. Den er rå. Den er uhyggelig. Og den er god … Djønne skriver drivende godt på et nynorsk som er som meislet i stein … Måten Djønne personifiserer landskapet på, er glitrende … Oskespiralen står fjellstøtt. Jeg skal lese den på nytt"
METTE BLEKEN, HARDANGER FOLKEBLAD
"«Virkelighet«, drøm og overnaturlighet veksler på å møtes på vis som gir mening i en lyrisk roman som også handler om tro … en debut med kraft og særpreg. Mot slutten utvikler «Oskespiralen» seg endog til en slags spenningsroman"
KÅRE BULIE, KLASSEKAMPEN
"Ru nevar heldt stramt rundt sleggjeskaftet. Sleggja heldt han balansert i brattbakkane. Sleggja og spettet. Han høyrde til her. Ikkje der ute som fjorden opna seg. Her inne var det. Mellom stupbratte fjell. Mellom ras, steinrøyser og jord. Stubbebrytar, feisel, bergjarn, kilar, sleggje, spett. Reiskapar roa han. Kjensla av å arbeide med tida, ikkje mot ho."

Sonen har sona straffa si, han ynskjer hemn. Broren leitar etter ljos og frelse. Faren byggjer gravhaugar. Mora ropar frå dødsriket.

"Oskespiralen" er ei forteljing om to brørs oppgjer med fortida, ein far med umenneskeleg framferd og ei ur som er i ferd med å losne over heimegarden. I Leander Djønnes særeigne prosa blir valden og raseriet som gjennomstrøymer denne slekta skildra med nådelaus kraft.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788249524853
Innbinding Innbundet
Tittel Oskespiralen
Bokgruppe 411
I salg 24.08.2022
Emne Skjønnlitteratur Oppvekst Vold Familie
Leander Djønne

Leander Djønne

Leander Djønne (f. 1981) er biletkunstnar, lærar og gardbrukar frå Hardanger. Oskespiralen er hans første roman.

Les mer