Bla i boken

Vinteroppskrifter fra kollektivet

Velg format

kr 329
På lager
ISBN
9788249524952
"Dikta til Glück er tilgjengelege og gir meining med ein gong, samstundes som dei er gåtefulle, laga slik at dei ikkje lèt seg uttømme for meining … Det er ei tenkjande ro og noko djupt ope i desse dikttekstane som inviterer og vedkjem ein som lesar … ein kjem til tekststadar som ein kan dvele ved, som ein går attende til utan at ein maktar å bli ferdig med dei"
SINDRE EKRHEIM, DAG OG TID
"Det er noko underleg ved desse nye dikta til nobelprisvinnaren Louise Glück. Dei snakkar tilsynelatande så direkte og enkelt til lesaren, men snart har dei teke oss med til stadar me ikkje hadde venta å hamna, og plassar der me ikkje heilt veit kor vegen går vidare. Jo meir eg har lese i boka, jo meir mangfaldige og rike opplever eg at dikta blir … Draumeopplevingar glir saumlaust over i realistiske skildringar, replikkvekslingar og innsikter. Og dette skapar den særskilte tonen i boka … Gjendiktinga til Ingvild Burkey fungerer gjennomgåande godt"
HELGE TORVUND, KRABBEN POESIKRITIKK
En gripende, urovekkende og fortrøstningsfull diktsamling fra vinneren av Nobels litteraturpris 2020.

Louise Glücks trettende diktsamling, "Winter Recipes from the Collective", ble utgitt i USA høsten 2021. Et kor av stemmer, levende, døde, overjordiske, kommer til orde fra et sted som er lite nok til at hver stemme blir hørt, og samtidig stort nok til å romme et helt liv: alderdommens ufattelige gaver og tap, de små prinsessene som sludrer i baksetet på en bil, et forlagt pass, ingrediensene i et styrkende vintermåltid, en søsters død, solens gledelige tilstedeværelse, lyset fra den målt opp mot mørket den kaster av seg.

"Vinteroppskrifter" fra kollektivet er en storslått samling som ikke kunne ha vært skrevet av noen annen, ei heller kunne forfatteren ha skrevet den på noe annet tidspunkt i livet.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788249524952
Innbinding Innbundet
Tittel Vinteroppskrifter fra kollektivet
Bokgruppe 413
Oversetter Ingvild Burkey
I salg 13.05.2022
Emne Skjønnlitteratur Lyrikk
Louise Glück

Louise Glück

Louise Glück (1943–2023) ble født i New York og debuterte som lyriker med diktsamlingen Firstborn i 1968. Glück har mottatt Pulitzer-prisen, National Book Critics Circle Award, Bollingen-prisen, Los Angeles Times Book Prize, Wallace Stevens Award m.fl. Hun underviste ved Yale University. I 2020 ble Louise Glück tildelt Nobelprisen i litteratur. 

 

VINNER AV NOBELPRISEN I LITTERATUR 2020

 

FRA NOBELPRISUTDELINGEN 2020:

«Nobelprisen i litteratur 2020 tildeles den amerikanske poeten Louise Glück for hennes umiskjennelige poetiske stemme, som med nøktern skjønnhet gjør enkeltmenneskets eksistens universell»
MATS MALM, SVENSKA AKADEMIEN

Les mer