Charlotte Isabel Hansen

roman
Annen tilknytning:

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249506477
"Som leser elsker jeg det. Renberg er i ferd med å skaffe seg en plass som den store fortelleren i norsk samtidslitteratur ... fortellingen er drivende god, morsom, spennende, gripende, troverdig og - alt på en gang ... en bok til å hygge seg med, til å få gode og vonde tanker av, til å humre over og til å felle en tåre over. Jeg anbefaler den uten blygsel"
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
"[Renberg] er en forfatter som kan være 'ustyrtelig morsom'. Han er imponerende profesjonell fortellerteknisk. Han skriver godt og underholdende. Og han kan leses av både høy og lav ... Charlotte Isabel Hansen er en bok med humor, rytme, elegante fortelleroverganger, kjappe karakteristikker og selsomme bilder. Trilogien om Jarle Klepp ... blir den Rebergske generasjons store fortelling"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
" Charlotte Isabel Hansen er ikke bare en dannelsesroman, men en lang og underholdende diskusjon av forholdet mellom åndsliv og reproduktivt liv, og mellom akademia og likhetssamfunnet ... Det går så det griner, slik vi nesten tar for gitt med Renberg etter hvert ... Det er bare å gi seg over"
MIE HIDLE, AFTENBLADET
"Tore Renberg har med rette fått ros for å treffe en hel generasjon med sine bøker om Jarle Klepp. Han leverer glimrende tidsbilder ... han er morsom på en subtil, ironisk og likevel varm måte. Men forfatterens store styrke er skildringen av mennesker, hans innsikt i dynamikken i vennskap og slektskap, og forståelse for hvorfor folk er som de er ... til tross for alle Jarle Klepps svakheter, som Renberg skildrer med en rørende ømhet, er han et skikkelig menneske. Og vi lesere blir bare mer glad i ham etter hvert."
INGRID BREKKE, AFTENPOSTEN
"Tore Renberg har i et språk som hele veien gnistrer av vidd skrevet en herlig sentimental roman om å frontkollidere med virkeligheten ... Det er stilig utført! ... Charlotte Isabel Hansen er morsom, avslørende, skarpt observert, elegant skrevet, ironisk i tonen, sentimental i grunntonen, ja, til å gråte over"
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
"en underholdende, morsom og tankevekkende roman ... fortalt med varme og humor ... nok en god leseopplevelse fra Tore Renberg"
STINE FRIMANN, VÅRT LAND
"en ekstremt artig bok å lese ... generøs, lettlest og varm. Det går som en lek. Den er morsom, spennende og sidene glir til side uten at en helt merker det. Tore Renberg er skarp, og han skaper karakterer med slik kjærlighet at du får lyst til å gi de en omfavnelse, i alle fall de fleste ... Romanen tar opp relevante spørsmål angående hva det betyr å være far, om åndssnobberi og hva som er bra litteratur"
KRISTINE KLEPPO, ABC NYHETER (8 av 10 stjerner)
"Morsom roman ... preget av en tydelig renbergsk energi og fortellerglede som gjør den underholdende å lese"
SILJE STAVRUM NOREVIK, BERGENS TIDENDE
"Romanen er definitivt god underholdning"
MINA T. WATZ, OPPLAND ARBEIDERBLAD
"Han er framleis i siget. Med Charlotte Isabel Hansen har Tore Renberg skrive ein underhaldande og morosam oppfølgjar"
ØYSTEIN VIDNES, MORGENBLADET
”Jeg vil ha mer. Jeg må nok bare innrømme at jeg er mannen som elsker Jarle”
JØRGEN BRYNHILDSVOLL, UNIVERSITAS
"ny roman i Tore Renbergs krønike om Jarle Klepp. Det gir samme gjenkjennelsesglede som når det kommer en ny sesong i en serie man har fulgt med på en stund ... i Charlotte Isabel Hansen gir Tore Renberg fullt spillerom for de skrekkblandede fantasiene til enhver mann som ikke har komplett oversikt over hvor enhver tidligere partner er blitt av ... Resultatet er en riktig sukkerbombe av en roman"
BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV
"Leken, morsom, vilter og innmari sjarmerende roman om vår venn Jarle Klepp som til sin store forbauselse er blitt far"
LENA STORVAND, VG Kritikernes favoritter 2008
"En medrivende lekenhet preger teksten, fortellingen bruser frem i vilter parodi og høyrøstet fortellerglede - med blaff av mer finstemte skildringer. Har noen savnet humor i norske romaner, vil de bli mettet her ... det er så drevent og sjarmerende gjort at romanen kan bli en riktig lesefest"
MAY GRETHE LERUM, VG
”har alle ingredienser som skal til for å bli en bestselger … glitrende bilder … Det er stor humor og vár ømhet, og noen av kapitlene er så artige at boken nærmest krever å bli filmatisert … Men først og fremst viser Renberg en flott innsikt i dynamikken i menneskelige relasjoner”
BJØRN TORE BRØSKE, BERGENSAVISEN
"lettlest, underholdende, og til tider hysterisk morsom, så vel som pinlig ... Gjensynet med Jarle Klepp er uansett av den gode, kanskje beste sorten, og forutsetter ikke at man har lest de andre bøkene i den foreløpige triologien. Om det ikke er pensum, er dette virkelig en bok det er god grunn til å ta seg tid til"
ASTRID RAMBØL, STUDVEST
"Renberg sjonglerer utvungent mellom refleksjoner og allmenne betraktninger på den ene siden mens han i neste øyeblikk lar bokens karakterer erfare og tildels virkeliggjøre fenomenene som blir analysert av hovedpersonen ... leseren kan ikke annet enn å la seg fascinere av ham"
GURO HAVREVOLD, FREDRIKSSTAD BLAD
"Dette er en fulltreffer. Den er både velskrevet og vakker, tragisk og hylende morsom"
FAMILIEN "Denne må du lese"
Charlotte Isabel Hansen er en intelligent og svært vellykket satire … munter lesning … ambisiøst og fullstendig forførende”
MARIANNE PAYOT, L’EXPRESS (Frankrike)
“Populærlitteraturen fortjener ofte bedre omtale enn det den får (eller ikke får). Ikke bare besitter noen av dens forfattere et åpenbart talent, men foredlingen av dens teknikker og stil påkaller noen ganger beundring. Det er tilfelle med Tore Renberg og hans roman ... Stilen er like enkel som lysende ... Perfekt oppbygd ... Resultatet er en atmosfære av intelligent fortrolighet og musikalitet, som virkelig har all grunn til å forføre leseren. Charlotte Isabel Hansen er langt fra å være noen lettvekter”
NILS C. AHL, LE MONDE (Frankrike)
“Det kan virke som om hver eneste roman det unge håpet Tore Renberg (født 1972) skriver, blir en suksess ... Hans tredje bok om Jarle Klepp er intet unntak fra regelen … rytmen, bildebruken og dramaturgien setter seg med én gang, romanpersonene er nærværende og fengslende.”
LA CROIX (Frankrike)
“Med sin tredje roman gjør Tore Renberg, en av de mest prisbelønte, filmatiserte og populære forfatterne i sin generasjon, en svært vellykket entré i Frankrike. Den subtilt gjennomførte Charlotte Isabel Hansen er en optimistisk menneskelig komedie om de forskjellige måtene å skape og omskape et familieliv på.”
LIVRES-HEBDO (Frankrike)
“Renberg fører en herlig penn, dyppet i muntlighetens blekk”
EVENE.NO (Frankrike)
"En morsom og øm roman, skrevet med eleganse"
Magasinet AVANTAGES (Frankrike), 3 av 3 stjerner
"Tore Renberg er en av nordens fineste romanforfattere og viser hvorfor i det tredje bind om Jarle Klepp … En forfatter som vet nøyaktig hvor grensen mellom det følelsesladede og det sentimentale går ... en morsom, rørende og vedkommende leseopplevelse med en fint forløst finale som ikke skal røpes her. Men som gir abstinenser etter mer. Jeg håper at bind fire og fem, som allerede er utkommet på norsk, snart kommer på dansk. Så kan vi se hvilke konsekvenser Jarles liv med barn og bøker får. For fremtiden."
JEPPE KROGSGAARD CHRISTENSEN, BERLINGSKE TIDENDE (5 av 6 stjerner) (Danmark)
"sorgmunter og mangeladet … Selv om Tore Renberg skriver lett og muntert i tredje del av bestselgerserien om den unge Jarles problemer, står det mye mer på spill enn det rent satiriske ... et stort generasjonsportrett ... Først og fremst er det en fornem og lettlest demonstrasjon i nettopp Prousts ånd av hvor mye litteraturen kan lære oss om hvor vi kommer fra og hvor vi står nå – men også av at det bare er oss selv som kan bestemme oss for å komme videre."
JAKOB LEVINSEN, JYLLANDS-POSTEN (5 av 6 stjerner) (Danmark)
"Renberg er en dyktig forteller som med sterke bilder og atskillig rytme driver historien framover. Leseren klarer knapt å stoppe sin gode latter, for den unge mannens selvbedrag er så åpenbart. Og likevel, selv om han beveger seg noe klossete gjennom dagene med Charlotte Isabel, når han fram til leserens hjerte"
OBERHESSISCHE PRESSE, MARBURG (Tyskland)
"en satirisk elegant historie om møtet med en ukjent datter … Romanen er elegant komponert, vittig og språklivlig med finstemt bruk av symboler, og den holder et underholdende tempo gjennom det satirisk opptegnede universitetslivet, med Jarle som en Erasmus Montanus blant like geniale og snobbete kamerater i selveste Ludvig Holbergs fødeby. Men vi trøster oss med at han skal nok forandre seg, og kanskje bli forfatter"
TORBEN BROSTRØM, INFORMATION (Danmark)
"Selv om Renberg skaper et karikert miljø, klarer han på en suveren og nyansert måte å la sine personer komme til syne gjennom språket deres … Alt sammen på en lett og svært underholdende måte, ikke minst for dem som har en akademisk studietid bak seg"
MAI MISFELDT, KRISTELIGT DAGBLAD (Danmark)
"Renberg forteller varmhjertet og underholdende om det å nærme seg et annet menneske. Underveis introduserer han underlige skikkelser som raskt kommer leseren nær. Og på vakkert vis åpenbarer han en syvårings liv for oss ... En varmhjertet roman som man tviholder i til man har slukt siste side"
SUITE101.DE (Tyskland)
"Svært vakkert skrevet, med ironi og rett fra hjertet. I det ene øyeblikket er det morsomt, i neste øyeblikk forsøker man å sette seg inn i karakterenes situasjon. Hendelser og forløp gjør denne historien desto mer troverdig og dermed også tristere. Samtidig er fortellingen forfriskende og underholdende. Jeg skulle gjerne sagt mer om innholdet, men da avslører jeg for mye. Dette er en bok man selv må lese!"
PAPA-YA, SAABRÜCKEN (Tyskland)
"En varmhjertet bok om å være og bli voksen og barn"
NEUES WORT, POTSDAM (Tyskland)
"Den ironiske og elskelige fortellingen om en mann midt i kaos, som plutselig oppdager farskjærligheten"
FREUNDIN, MÜNCHEN (Tyskland)
"Tore Renberg er en av Norges mest leste forfattere. Dette er hans andre roman i tysk oversettelse, en humørfylt og ettertenksom bok"
BUCHLEMMI.DE (Tyskland)
"Tore Renberg er like komfortabel i portrettet av barndommen som i satiren av universitetsmiljøet og leverer hysterisk morsomme sider om dette sammenstøtet av ytterpunkter... en oppløftende roman"
LE JOURNAL DU DIMANCHE (Frankrike)
"En nydelig roman ... I begynnelsen av denne svært rørende historien oppdager Jarle at han er far, mot slutten vet han at han har en datter. Det er litt av en forskjell"
GIROD DE L'AIN, ELLE (Frankrike)
"Boken er skrevet med humor, ironi og underfundighet … Tore Renberg kalles ”et stjerneskudd” på den norske forfatterhimmelen, og dette er etter min mening ganske berettiget. Hans tre romaner om Jarle Klepp er et lite mesterverk av en utradisjonell utviklingsroman og jeg må innrømme at jeg har vært forelsket i Jarle Klepp siden Mannen som elsket Yngve, og det at han nå er blitt far har kun fått min forelskelse i ham til å vokse. I love you, Jarle Klepp!"
MERETE TRAP, LITTERATURSIDEN.DK (Danmark)
Jarle Klepp er blitt 25 år og er litteraturstudent i Bergen. Studentlivet tilbyr Jarle alt han har drømt om. Så får han et brev fra politiet, som anmoder ham om å avlegge blodprøve i en farskapssak. Fire uker senere inntreffer den stilleste dagen i 1997. Prinsesse Diana skal gravlegges, og Jarle er på vei til Flesland for å hente sin syv år gamle datter. Dette er den tredje romanen om Jarle Klepp.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2009
ISBN 9788249506477
Innbinding Pocket
Tittel Charlotte Isabel Hansen
Bokgruppe 502
I salg 12.06.2009
Emne Romaner 1990-1999 Skjønnlitteratur Bergen Foreldre
Tore Renberg

Tore Renberg

Tore Renberg (f. 1972) vokste opp på Madla utenfor Stavanger, der han skrev sitt første dikt andre juledag 1986. Det ble starten på et forfatterskap preget av stort overskudd, dyp innlevelse og en imponerende spennvidde, fra de ikoniske oppvekstbøkene om Jarle Klepp til romaner som Tollak til Ingeborg og Du er så lys, og den oppsiktsvekkende Teksas-serien. Etter fem års grundig research ga Renberg ut sin første historiske roman, Lungeflyteprøven, i 2023. Romanen er et foreløpig hovedverk i forfatterskapet og har blitt sett på som en fornyelse av sjangeren. Renberg har mottatt en rekke litterære priser og bøkene hans utkommer i 26 land. I 2024 ble Tollak til Ingeborg nominert til Strega-prisen, Italias mest prestisjetunge litterære pris.  

 

Litterære priser:

2021 Ordknappen
2021 Rogaland fylkeskommunes kulturpris
2021 Nynorsk litteraturpris
2020 Bokhandlerprisen
2016 Målblomen
2014 Stavanger Aftenblads kulturpris
2008 Stavanger kommunes kulturpris
2008 Bokhandlerprisen
2005 P2-lytternes romanpris
1998 Henrik Steffens stipend, Tyskland
1996 Tidenprisen
1996 Tarjei Vesaas Debutantpris

 

Av Tore Renberg:

 

Teksas-romaner:

2021 Assalamu alaikum
2017 Skada gods
2014 Angrep fra alle kanter
2013 Vi ses i morgen

 

Jarle Klepp-bøker:

2011 Dette er mine gamle dager
2009 Pixley Mapogo
2008 Charlotte Isabel Hansen
2005 Kompani Orheim
2003 Mannen som elsket Yngve

 

Andre romaner og kortere prosa:

2023 Lungeflyteprøven
2016 Du er så lys
2006 Videogutten
2006 Farmor har kabel-tv
2000 En god tid
1998 Renselse
1997 Mamma, pappa, barn
1996 Matriarkat
1995 Sovende floke


Essay:

2024 Aktivisten

 

Flere forfatterportretter

www.torerenberg.no
www.facebook.com/torerenberg

Les mer

Andre i samme serie

 1. 48 rue Defacqz
  kr 199
  På lager
 2. Å drepe en drage
  kr 149
  På lager
 3. Alle ting skinner
  kr 149
  Kommer:
 4. Alt skal vekk
  kr 199
  På lager
 5. Arild Asnes, 1970
  kr 229
  På lager
 6. Bildet på baksiden
  kr 149
  Utsolgt
 7. Biopsi
  Biopsi
  Pocket
  kr 199
  Kommer:
 8. Costa del Sol
  kr 149
  Utsolgt
 9. Den amerikanske jenta
  kr 169
  Utsolgt
 10. Det lengste svevet
  kr 229
  På lager
 11. Det siste dyret
  kr 199
  På lager
 12. Du elsker meg
  kr 149
  Utsolgt
 13. Engelen din, Robinson
  kr 149
  Utsolgt
 14. Falsk pike
  kr 149
  Utsolgt
 15. Fire dager, åtte år
  kr 149
  Utsolgt
 16. Fraværet av musikk
  kr 199
  På lager
 17. Fundamentalt nå
  kr 149
  Utsolgt
 18. Graffiti ; Bulk : roman
  kr 199
  På lager
 19. Gutten på passbildet
  kr 199
  På lager
 20. Hakk ; Entropi
  kr 199
  På lager
 21. Hannahs historie med Heddy
  kr 199
  På lager
 22. Holger Hansens historie
  kr 129
  Utsolgt
 23. Huset
  Huset
  Pocket
  kr 129
  Utsolgt
 24. Kallet - romanen
  kr 199
  På lager
 25. Kompani Orheim
  kr 229
  På lager
 26. Krysantemum
  kr 229
  På lager
 27. Kunsten å gå
  kr 199
  Kommer:
 28. Kyr
  Kyr
  Pocket
  kr 199
  På lager
 29. La Zona Rosa
  kr 149
  Utsolgt
 30. Lystreise
  kr 149
  Utsolgt
 31. Løftet
  Løftet
  Pocket
  kr 149
  Utsolgt
 32. Mannen i Montgomery Street
  kr 199
  På lager
 33. På ditt aller vakreste
  kr 199
  På lager
 34. Regntid
  Regntid
  Pocket
  kr 199
  På lager
 35. Rubato
  Rubato
  Pocket
  kr 199
  På lager
 36. Samlede dikt
  kr 169
  Utsolgt
 37. Samlede dikt
  kr 199
  På lager
 38. Sigrid Finne
  kr 199
  På lager
 39. Sjokkdoktrinen
  kr 199
  Utsolgt
 40. Skrivefest
  kr 199
  På lager
 41. Skuggen og dronninga
  kr 199
  På lager
 42. Snøfonnenes geograf
  kr 149
  Utsolgt
 43. Sommer 2005
  kr 199
  På lager
 44. Steve McQueen er død
  kr 199
  På lager
 45. Tangentane
  kr 199
  På lager
 46. Thomas F's siste nedtegnelser til almenheten
  kr 199
  På lager
 47. Uglybugly
  kr 199
  På lager
 48. Uke 43
  Uke 43
  Pocket
  kr 199
  På lager
 49. Vekten av snøkrystaller
  kr 199
  På lager
 50. Verd
  Verd
  Pocket
  kr 149
  Utsolgt
 51. Verden utenfor
  kr 149
  På lager
 52. Vingetyven
  kr 149
  Utsolgt
 53. Yttersider
  kr 199
  På lager
 54. Øyets sult
  kr 149
  Utsolgt
 55. Øyets trang til mykhet
  kr 149
  Utsolgt

Nyheter

Tore Renbergs Teksas-bøker skal bli TV-serie

Filmkraft har nå delt ut midler til 15 ulike prosjekter, blant annet støtte til manusutvikling av Tore Renbergs Teksas-trilogi.
Les mer

Tore Renbergs Vi ses i morgen til Georgia

Tore Renbergs kritikerroste Teksas-serie vekker stadig interesse utenfor Norge. Nå er de georgiske rettighetene til Vi ses i morgen solgt til forlaget MTP i Tbilisi.
Les mer

Bokhøsten på Forlaget Oktober

Som alt annet dette året ble høstens pressekonferanse annerledes enn vanlig. Her får du en kort introduksjon til høstens bøker fra Forlaget Oktober.
Les mer

Tore Renberg tildelt Rogaland fylkeskommunes kulturpris 2021

Tore Renberg ble i dag tildelt Rogaland fylkeskommunes kulturpris 2021. Kulturprisen er en honnør for langvarig innsats for kulturlivet i Rogaland, og består av en statuett av John Th. Josefsen samt et pengebeløp på 50 000 kroner.
Les mer

Tore Renberg - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Tore Renberg
Les mer

08.09.21| Tore Renberg i samtale med Marte Spurkland

Onsdag 8. september kl 19 inviterer vi til lansering av Tore Renbergs nye roman, den etterlengtede fjerde boka i Teksas-serien, Assalamu Alaikum.
Les mer

Petterson, Renberg og Skaranger nominert til Bokhandlerprisen 2021

I dag ble nominasjonene til Bokhandlerprisen 2021 offentliggjort. Tre av de ti nominerte bøkene er utgitt på Forlaget Oktober.
Les mer

Tore Renberg - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Tore Renberg
Les mer

Tore Renbergs Lungeflyteprøven rett inn på 2. plass på bestselgerlista

Etter kun tre dager i salg går Tore Renbergs nye roman Lungeflyteprøven rett inn på 2. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur. Boken ligger også på 1. plass på bestselgerlista for e-bøker.
Les mer

Tore Renbergs Lungeflyteprøven til Danmark

Rettighetene til Tore Renbergs kritikerroste roman Lungeflyteprøven er nå solgt til Danmark, kun få dager etter lanseringen i Norge. Det er det velrenommerte forlaget Gutkind som skal utgi boken.
Les mer

Frode Grytten og Tore Renberg nominert til Bokhandlerprisen 2023

I dag ble nominasjonene til Bokhandlerprisen 2023 offentliggjort. To av de ti nominerte bøkene er romaner utgitt på Forlaget Oktober: Frode Gryttens Den dagen Nils Vik døde og Tore Renbergs Lungeflyteprøven.
Les mer

Tore Renbergs Lungeflyteprøven – et halvt år på bestselgerlista    

Tore Renbergs Lungeflyteprøven ble en av fjorårets mest leste romaner. Boken har nå ligget på Bokhandlerforeningens bestselgerliste i hele 26 uker sammenhengende, og den har toppet bestselgerlista to ganger. 
Les mer