Tore Renbergs Teksas-bøker skal bli TV-serie

Filmkraft har nå delt ut midler til 15 ulike prosjekter, blant annet støtte til manusutvikling av Tore Renbergs Teksas-trilogi. Det er Petter S. Rosenlund som skal skrive manuset. Rosenlund blant annet skrevet TV-serien «Kampen om tungtvannet».

 

Renbergs romanserie om Hillevågsgjengen består av de tre bøkene Vi ses i morgen, Angrep fra alle kanter og Skada gods. Også romanen Videogutten fra 2010 hører til det samme universet. Prosjektet beskrives slik: «Når den småkriminelle Hillevågsgjengen tar oppdraget med å hjelpe deres gamle kompis Pål med å bli kvitt en voksende spillegjeld, starter en spiral av hendelser som røsker Hillevågsgjengen ut av deres fredelige tilværelse for alltid».

Tore Renberg skriver nå på fjerde og avsluttende bok i serien om Hillevågsgjengen.

Vi ses i morgen, Angrep fra alle kanter og Skada gods er trykket i over 100.000 eksemplarer. Mottagelsen av de tre bøkene har vært særdeles positiv og serien har til sammen fått 11 terningkast 6 av anmelderne.

Tore Renberg (f. 1972) debuterte i 1995 med Sovende floke og har skrevet en rekke bøker som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet, særlig Teksas-serien og romanene om Jarle Klepp. Renberg har blant annet mottatt Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris. Han har også utmerket seg innen film, teater og musikk.

Foto/design