Tore Renbergs Vi ses i morgen til Georgia

 

Tore Renbergs Vi ses i morgen til Georgia

 

Tore Renbergs kritikerroste Teksas-serie vekker stadig interesse utenfor Norge. Nå er de georgiske rettighetene til Vi ses i morgen solgt til forlaget MTP i Tbilisi.


Forlegger Natia Merebashvili på MTP sier:

- Jeg hadde tidligere lest Jarle Klepp-bøkene med stort utbytte og trodde jeg på mange måter visste hva slags forfatter Tore Renberg var. Så fikk jeg høre om Teksas-serien og ble både overrasket og interessert. Jeg leste Vi ses i morgen og ble helt overveldet! Vi gleder oss til å gi ut Tore Renberg på georgisk. 

 

Forlaget MTP spesialiserer seg på skandinavisk litteratur og utgir blant andre Sofi Oksanen og Mikael Niemi Niemi. 


Renbergs romanserie består av de tre bøkene Vi ses i morgenAngrep fra alle kanter og Skada gods. Også romanen Videogutten fra 2010 hører til det samme universet.

 

Våren 2020 ble det kjent at bøkene skal bli TV-serie. Det er Petter S. Rosenlund som skal skrive manuset. Rosenlund blant annet skrevet «Kampen om tungtvannet» for NRK.  

 

Tore Renberg skriver nå på den fjerde og avsluttende boken i serien. 

 

Vi ses i morgenAngrep fra alle kanter og Skada gods er trykket i over 100.000 eksemplarer i Norge. Mottagelsen av de tre bøkene har vært særdeles positiv og serien har til sammen fått 11 terningkast 6 av anmelderne. 

Relaterte utgivelser