Bla i boken

Å se med et intelligent blikk på nakne kvinner

Velg format

kr 179
På lager
ISBN
9788249522507
”Den idiosynkratiske humoren er til stede … Kuppner dikter sammenhenger, han er øyneåpnende, og tar oftest utgangspunkt i det trivielle, ja, det høyst konkrete, for så å spekulativt vise hvordan løpende dinosaurer, passerende romskip og eksploderende stjerner inngår i samme kosmos som hans kjærestes bryster”
MORTEN LANGELAND, KLASSEKAMPEN
”En rikdom av banaliteter. Den skotske poeten Frank Kuppner skriver med en omhyggelighet som får leseren til å se det samme som ham … Diktene utgjør et oppkomme av slike overraskende og vidtrekkende formuleringer av øyeblikkene da en antagelse eller forventning brytes mot virkeligheten … Diktsekvensene kjennetegnes av flytende forflytninger innenfor et avgrenset univers, som likevel fremstår rikt og egentlig grenseløst. Kuppner skriver med en omhyggelighet og tålmodighet som får leseren til å se det samme som ham, skritt for skritt og bilde for bilde. Den poetiske stemmen vi møter, er en ordrik bevissthetsstrøm skrevet i en upretensiøs, men intelligent, tidvis småtrist, men ofte menneskekjær og humoristisk tone”
KATRINE HEIBERG, MORGENBLADET
Skotske Frank Kuppner (f. 1951) har en urovekkende og særegen stemme som er nesten umulig å plassere, og kanskje nettopp derfor har han fått en rekke merkelapper. Han er blitt kalt «The Douglas Adams of poetry». Han er omtalt som en vestkystindividualist som svømmer i millenniumspoesiens overfylte basseng. Han skriver med den akutte forundringen til en som nettopp har oppdaget at absolutt ingenting gir mening. Men først og fremst er han en som utforsker uoppdagede territorier hvor som helst - i fødebyen Glasgow eller i 1930-tallets Praha, i det ytre rom eller i sinnet, i historien eller i hukommelsen. "The Intelligent Observation of Naked Women" er Kuppners andre bok, utgitt i 1987. Den består av fem lange, fortellende sekvenser: «Å gå gjennom dører», «En gammel reisehåndbok for Praha», «Å se med et intelligent blikk på nakne kvinner», «Bevegelser i krypten» og «Fem kvartetter».

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2020
ISBN 9788249522507
Innbinding Ebok
Tittel Å se med et intelligent blikk på nakne kvinner
Bokgruppe 854
Oversetter Knut Johansen
I salg 10.03.2020
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur

Frank Kuppner

Frank Kuppner, født i Glasgow i 1951, har utgitt fire diktsamlinger.

Les mer

Andre i samme serie