Når jeg er hos deg

roman

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249516445
”Når jeg er hos deg er en roman i stort alvor, skrevet med overskudd og vilje til å komme under huden på personene og langt under familiehistorienes overflateløgner. Det er en bok full av død og glemsel og mange slags fall, men også en bok om trøst og glede. Den krydres av mange strålende småfortellinger og spenstige innfall … Når jeg er hos deg er en roman man skal unne seg å lese!”
HANS H. SKEI, AFTENPOSTEN
”Et dristig og nydelig gjennomført litterært prosjekt. Det er bare å fastlå at Linn Ullmann er forfatter. Hun var ikke et stjerneskudd. Hun hadde mer i ermet … det er en imponerende bredde og fyldighet som preget Når jeg er hos deg … Ullmann viser med denne romanen at hun har en overbevisende litterær språkfølelse … en nytelse å lese … Ordvalget er presist, elegant og noen ganger forfriskende uvørent. Konklusjonen må bli: bestått med glans”
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
”En stillferdig roman om ensomhet og om driften etter å komme nærmere hverandre. Med lun fortellerstemme formidler Ullmann ulike skjebner og hver deres sorgprosess”
MARIANN AALMO FREDIN, DAGBLADET, kritikernes favoritter i 2001
”Det er nesten så det grenser til nonchalanse, slik hun suverent sjonglerer med en vrien fortellerform med flere synsvinkler, fortellerstemmer og tidsplan”
KNUT FALDBAKKEN, VG
”en bok det er lett å anbefale … Linn Ullmann vet noe grunnleggende om det å være menneske. OG denne innsikt formidler hun videre til leseren … Og jo, man blir i lykkelige tilfeller klokere av å lese bøker”
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
”Ullmann forteller neddempet, intenst og poetisk, samtidig med at hun innhyller en umiddelbar gjenkjennelig verden i et forunderlig skjær … En roman, som både fascinerer og drar. Og blir sittende i sinnet som en vemodig klang lenge etter endt lesning”
SOLVEIG GADE, MORGENAVISEN JYLLANDSPOSTEN (Danmark)
“Med sikker hånd tegner Linn Ullmann et fint, indirekte kvinneportrett, som rammer et kvinnelig felt mellom begeistringen og den svimlende utsikt til avgrunnen. Hun fanger styrken i sårbarheden”
EVA POHL, BERLINGSKE TIDENDE (Danmark)
”Etter braksuksessen med debutboken hadde Linn Ullmann lett kunnet blitt rammet av forventningenes paralysi. 150 000 svensker skal ha skaffet seg Før du sovner. Omslagsfliken på den nye boken siterer hva selveste New York Times sa om den forrige – ”et sansevart og lysende verk”. Jeg synes faktisk den nya er bedre. Bedre fordi den er mer interessant komponert, mer syngende i tempo og stil, mer intensiv i sine privatheter … Den er skrevet med finesserikt driv og med vakker musikalitet”
OLE HESSLER, DAGENS NYHETER (Sverige)
” Når jeg er hos deg er en melankolsk, høylitterær roman om menneskets uutslukkelige lengsel etter nærhet og kjærlighet”
KIRSTEN SCHMIDT, HAMBURGER MORGENPOST (Tyskland)
”Etter debutromanen Før du sovner har den 36 år gamle litteraturkritikeren … med Når jeg er hos deg på ny lykkes med en bok om lengsler, drømmer og livets absurditeter. Ganske enkelt vakker”
CAROLINE FRIES, SÜDDEUTSCHE ZEITUNG (Tyskland)
”Betingelsesløs, vergeløs og grunnleggende motsigelsesfylt … Ikke siden Beckett har tausheten vært så virkningsfullt anvendt”
NICOLA BARDOLA, BUCHMARKT (Tyskland)
“hennes talent er like unikt som forbløffende. Hennes først roman Før du sovner, ble møtt med internasjonalt bifall. Den andre romanen, som så ofte er forfatterens snubletråd, bekrefter at Ullmann er en forfatter med empati og eleganse. I knapp og vakkert smidd prosa skjærer Når jeg er hos deg bort bedragene som gjennomsyrer våre personlige forhold og blottlegger en gnagende isolasjon som vi tilsynelatende bare midlertidig kan unnslippe. Det er en smertefull, dypt opprørende roman, samtidig som den samlede effekten fremkaller det motsatte – den type oppløftethet du bare opplever i møte med stor kunst”
CAMERON WOODHEAD, THE AGE (Australia)
“Ullmann er en fremragende forfatter, sammensatt, intelligent og samvittighetsfull. Privatlivets drama, og dramaet her og nå, vil stadig trenge stemmer som hennes”
RACHEL CUSK, DAILY TELEGRAPH (Storbritannia)
“Ullmanns grep på sine personers tvetydige natur og hennes forståelse for deres bakgrunn er beundringsverdig sterk. Den styrende metaforen for fallet, og for fortetningen i disse to sekundene er både poetisk og intellektuelt tilfredsstillende … hun har et skarpt øre og blikk, et skarpt sinn, som bare er hennes eget.”
PAUL BINDING, THE INDEPENDENT (Storbritannia)
“Ullmann har en mesterlig språklig presisjon, fanger en enorm detaljrikdom i en enkel setning.”
EMMA PERRY, TIME OUT (Storbritannia)
“en intelligent og klok bok som i høyeste grad er leseverdig.”
JAMES SMART, SUNDAY HERALD (Storbritannia)
”Selv om Ullmann … ofte lar fortellingen springe av gårde som et barn på ville veier, har hun en urokkelig overbevisning om at sidesporene er avgjørende for målet. Hun har et særskilt talent for å veve de banale detaljene i kjærlighet, karriere og familie sammen med drømmenes og gjenferdenes mystiske verden til ett sømløst stoff. Hvis hun sporer av over flere sider for å fortelle den triste historien om det korte livet til bestefaren til Stellas ektemann, eller ødsler en ekstravagant mengde plass på de sorgfylte minnene til hennes eldre venn Axel, bidrar det bare til å berike fortellingens hypnotiske tiltrekning og øker leserens iver etter å vende tilbake til Stella og ta del i gåten omkring hennes endelige fall.”
MARY ELIZABETH WILLIAMS, THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW (USA)
“direkte magisk i sin billedrikdom … Ullmanns prosa er knapp, men ikke tørr, sober, men ikke uten humor … Bildet av Stella som faller … etter som romanen folder og utfolder seg, er et bilde som ikke forsvinner så lett.”
JULES VERDONE, THE BOSTON GLOBE (USA)
“Utsøkt skrevet … en urovekkende utforskning av hvordan kjærligheten like gjerne kan være en linedans som det å balansere på kanten av et hustak, med et desperat håp om å unnslippe et uunngåelig fall.”
CAROLINE LEAVITT, THE WASHINGTON POST BOOK WORLD (USA)
“fra debutromanen Før du sovner til den merkelige og fantastiske oppfølgeren Når jeg er hos deg har Ullmann ubesværet etablert seg som en distinkt litterær stemme … helt særegent”
ELLE (USA)
“Ullmann … har en spesiell evne til å avdekke rike, usedvanlige detaljer som gir denne gripende historien et pust av svart humor”
CONNIE OGLE, THE MIAMI HERALD (USA)
“uforglemmelig, elegisk … En svært merkelig fortelling som kunne ha blitt uutholdelig pretensiøs – men den er finurlig og lett nok til at den fungerer og skaper akkurat den rette atmosfæren av forutanelse og sorg.”
KIRKUS REVIEW (USA)
“Ullmanns prosa flyter som musikk og karakterene forblir gåtefulle”
TONY DUSHANE, SF STATION (USA)
“Vidunderlig annerledes … Ullmann kombinerer skandinavisk klarsyn med leken prosa … resultatet er egenartet og vellykket … belønningen er en følelsesladet og lagvis fortelling om det udefinerbare i sannheten”
PUBLISHERS WEEKLY (USA)
“En kald fortelling om barn som vokser opp for fort og voksne som ikke vokser opp i det hele tatt. Dette verket vil appellere til de som kan godta fraværet av en eneste sympatisk karakter.”
LIBRARY JOURNAL (USA)
“Underlig, fengslende … Ullmanns blikk på denne tross alt ganske tradisjonelle familien er teatralsk, og hver eneste scene fylles med tegn. Til slutt blir Stella og hennes død likevel stående som en uløst gåte.”
ROBERT JOHNSIN, BOOKLIST (USA)
“Surrealistisk ... i 1920-betydningen av ordet: et kunstverk som visker ut grensene mellom verdslig virkelighet og virkeligheten i fantasier og drømmer ... Ullmann skiller seg ut med sin humor ... smarte prosa og frekke holdning”
MICHAEL HARRIS, LOS ANGELES TIMES BOOK REVIEW (USA)
“Utsøkt ... Atmosfære og stramt regissert tempo gjør dette til et bitende kaldt øyeblikk av en leseropplevelse, med en kulde som varer lengre enn en skandinavisk vinter”
ENTERTAINMENT WEEKLY (USA)
Stella faller fra taket av en bygård på Frogner Plass i Oslo. Snublet hun, ble hun dyttet eller tok hun spranget selv? Når jeg er hos deg er en humoristisk og mørk roman, en skimrende studie i hengivelse, kjærlighet, høydeskrekk og svimlende ensomhet.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2015
ISBN 9788249516445
Innbinding Pocket
Tittel Når jeg er hos deg
Bokgruppe 502
I salg 16.11.2015
Design Exil design
Emne Romaner Kjærlighet Skjønnlitteratur
Linn Ullmann

Linn Ullmann

Linn Ullmann har bakgrunn som journalist og litteraturkritiker og er i dag en av Nordens fremste forfattere. Hun debuterte i 1998 med romanen Før du sovner og har til sammen utgitt syv romaner. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullpennen for sitt journalistiske virke og Amalie Skram-prisen, Doblougprisen og Aschehougprisen for sitt samlede forfatterskap. Romanene De urolige (2015) og Jente,1983 (2021) utgjør de to første bindene i en planlagt trilogi og for begge utgivelsene ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris. Linn Ullmanns romaner utkommer i store deler av Europa og i USA.

For mer informasjon, se www.linnullmann.no

Flere forfatterportretter

 

Litterære priser

Aschehougprisen 2022

Doblougprisen 2017

P2-lytternes romanpris 2015

Gullpennen 2007

Amalie Skram-prisen 2007

Den norske leserprisen 2002

 

Av Linn Ulllmann:

2021

Jente, 1983

2015

De urolige

2011

Det dyrebare

2005

Et velsignet barn

2002

Nåde

2001

Når jeg er hos deg

1998

Før du sovner

Les mer

Nyheter

Linn Ullmann til Edinburgh International Book Festival – De urolige snart ute i Storbritannia

Mandag 17. august deltar Linn Ullmann på Edinburgh International Book Festival som er digital i år.
Les mer

Linn Ullmanns De urolige til Det Kongelige Teater i Danmark

Linn Ullmanns internasjonale suksessroman De urolige settes nå opp på Det Kongelige Teater i København. Teaterstykket har premiere 2. desember og skal spilles til og med 3. mars 2022.
Les mer

Linn Ullmanns Jente, 1983 til Tyskland, Sverige og Danmark

Linn Ullmanns kritikerroste og prisnominerte roman Jente,1983 vekker også stor interesse internasjonalt og rettighetene er allerede solgt til Tyskland, Sverige og Danmark.
Les mer

Bjella, Ullmann og Øybø nominert til P2-lytternes romanpris 2021

Nominasjonene til P2-lytternes romanpris 2021 er nå offentliggjort. Tre av seks romaner er utgitt på Forlaget Oktober: Stein Torleif Bjellas Fiskehuset, Linn Ullmanns Jente, 1983 og Mattis Øybøs Den siste overlevende er død.
Les mer

Linn Ullmanns Jente, 1983 rett til topps på bestselgerlista

Etter kun to salgsdager føk boken rett inn på 2. plass på bestselgerlista for norsk skjønnlitteratur. Jente, 1983 er nå den mestselgende romanen i både kategorien for norsk og oversatt skjønnlitteratur.
Les mer

Linn Ullmanns Jente, 1983 fortsatt på 1. plass på bestselgerlistene

Linn Ullmanns kritikerroste og prisnominerte roman Jente,1983 troner er fortsatt landets mest solgte roman. Også denne uken troner den på 1. plass på bestselgerlistene for skjønnlitteratur og e-bøker.
Les mer

Linn Ullmanns Jente, 1983 på 1. plass på bestselgerlistene for tredje uke på rad

Linn Ullmanns kritikerroste Jente, 1983 er romanen som selger best i juleinnspurten. Boken gikk rett til topps på bestselgerlista da den utkom i slutten av november og ligger også denne uken på 1. plass ...
Les mer

Linn Ullmann og Inghill Johansen er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2022

Linn Ullmann og Inghill Johansen er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2022. Ullmann er nominert for romanen Jente, 1983 og Johansen er nominert for romanen Dette er G
Les mer

Linn Ullmann er årets festspilldikter 2022

I dag ble det kjent at Linn Ullmann skal være årets festspilldikter under De litterære festspillene i Bergen 26.-30. mai. Under festspillene vil hun invitere med seg en rekke kunstnerkollegaer til samtaler om kunst og liv – og om den tiden vi lever i akkurat nå.
Les mer

Svenske kritikere jubler for Linn Ullmanns Jente, 1983

Linn Ullmanns Jente, 1983 blir i disse dager lansert i Sverige. Kritikerne jubler for Ullmanns bok. «Mästerlig», konkluderer Maria Schottenius i Dagens Nyheter. «En alldeles lysande roman av Linn Ullmann», skriver Aftonbladets Viktoria Jäderling.
Les mer

Tre norske forfattere på svensk kritikertoppliste

Blant de ti utvalgte bøkene finner vi Maria Navarro Skarangers Emily Forever, Dag Solstads Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen og Linn Ullmanns Jente 1983.
Les mer