Bjella, Ullmann og Øybø nominert til P2-lytternes romanpris 2021

 

 

 

 

 

Bjella, Ullmann og Øybø nominert til P2-lytternes romanpris 2021

 

 

Nominasjonene til P2-lytternes romanpris 2021 er nå offentliggjort. Tre av seks romaner er utgitt på Forlaget Oktober: Stein Torleif Bjellas Fiskehuset, Linn Ullmanns Jente, 1983 og Mattis Øybøs Den siste overlevende er død.

Publisert 01.12.21


Se listen over de nominerte her: 
https://www.nrk.no/kultur/dei-seks-nominerte-til-p2-lyttaranes-romanpris-2021-1.15751281

NRKs egen litteraturredaksjon har stått for nominasjonene. En håndplukket jury på fem skal så lese alle bøkene og stemme frem sin favoritt. Vinneren kunngjøres 18. februar 2022. 

Stein Torleif Bjellas debutroman Fiskehuset utkom 22. oktober til svært gode anmeldelser. Romanen er trykket i tre opplag og har ligget på bestselgerlista for norsk skjønnlitteratur siden den utkom. «Dette er et litterært landskap og et bygdekulturelt lynne jeg har savnet i norsk litteratur», konkluderte Klassekampens kritiker. «Den mest imponerende og humrende norske debuten jeg har anmeldt … Så mye humor, varme og klokskap er sjeldent å se», skrev Stavanger Aftenblad.

Stein Torleif Bjella er født i 1968 på Ål. Han er kjent som musiker og rimsmed. I 2017 debuterte han som forfattar med den kritikerroste diktsamlinga Jordsjuk­antologien. Fiskehuset er Bjellas første roman.

Mer om Fiskehuset:: https://oktober.no/fiskehuset
Høyoppløste bilder av Stein Torleif Bjella: https://oktober.no/forfatterportretter/stein-torleif-bjella-flere-forfatterportretter

Linn UllmannJente, 1983 er for tiden landets mest solgte roman. Etter kun to salgsdager gikk boken rett inn på 2. plass på bestselgerlista for norsk skjønnlitteratur og har nå et samlet opplag på 57 500 eksemplarer. Jente, 1983 har fått strålende anmeldelser, blant annet i VG, hvor boken fikk terningkast seks til overskriften «årets sterkeste leseropplevelse». 

 

Linn Ullmann er en av de mest markante stemmene i nyere skandinavisk litteratur. Romanene hennes er oversatt til over tjue språk, og flere er dramatisert for scenen. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullpennen for sitt journalistiske virke og Amalie Skram-prisen og Doblougprisen for sitt samlede forfatterskap. 

Mer om Jente, 1983https://oktober.no/jente-1983
Høyoppløste bilder av Linn Ullmann: https://oktober.no/forfatterportretter/linn-ullmann

 

Mattis Øybø ble nominert til Brageprisen 2021 for romanen Den siste overlevende er død. «En genial roman», mente Adresseavisens anmelder, som ga boken terningkast 6. I Dagbladet het det at Øybøs roman er «en glitrende fortelling om identitet og opphav». Boken utkom våren 2021. 

 

Mattis Øybø (f. 1971) debuterte i 2003 med romanen Alle ting skinner. Romanen Ingen er alene (2007) er utgitt i Danmark, mens Karin og Kareem (2010) er oversatt til svensk. I 2017 utkom Elskere, som fikk strålende anmeldelser. Den siste overlevende er død er Øybøs femte roman.

 

Mer om Den siste overlevende er dødhttps://oktober.no/den-siste-overlevende-er-dod

Høyoppløste bilder av Mattis Øybø: https://oktober.no/Mattis_oybo

Aktuelle bøker