Den siste overlevende er død

Velg format

Forventet i salg 19.05.2021
kr 379
ISBN
9788249523313

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523313
Innbinding Innbundet
Tittel Den siste overlevende er død
Bokgruppe 411
Emne Skjønnlitteratur Romaner
"Den siste overlevende er død" er en roman i fem deler, der hovedpersonen aldri trer frem, samtidig som han spiller en avgjørende rolle i alle karakterenes liv.

I april 1942 blir den unge litteraturstudenten Isak Meyer tvunget til å flykte til Sverige. Bare noen måneder tidligere har han og alle i hans familie fått stemplet en J i passet. Isak frykter det verste. Han må komme seg vekk.

Over sytti år senere skal Isaks barnebarn Jonathan feire jul med familien. Jonathan vet ingenting om sin jødiske farfar, men nå som han selv venter sitt første barn, blir han tvunget til å forholde seg til denne delen av familiehistorien.

Ekteparet Louise og Henrik holder på med oppussing da de finner noen bortgjemte fotografier og brev i gulvet. Brevene gir innblikk i en sytti år gammel kjærlighetshistorie mellom en norsk kvinne og en tysk soldat. På uventet vis skal denne historien vise seg å bli avgjørende for deres eget ekteskap.

Samtidig får småbarnsmoren Tessa sin store hemmelighet avdekket i en roman. Den samme romanen er også en fortelling om krigen, og om en mystisk, jødisk litteraturstudent som går under navnet M.

"Den siste overlevende er død" er en kaleidoskopisk roman om historie, om hvordan den fortolkes, fortelles og lever videre i oss alle.
Mattis Øybø

Mattis Øybø

Mattis Øybø (f. 1971) debuterte med romanen Alle ting skinner i 2003. Romanen Ingen er alene utkom i 2007 og er utgitt i Danmark mens Karin og Kareem er oversatt til svensk. Elskere er Mattis Øybøs fjerde roman. 

Les mer