Elskere

roman

Velg format

kr 179
På lager
ISBN
9788249518326

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2017
ISBN 9788249518326
Innbinding Pocket
Tittel Elskere
Bokgruppe 502
I salg 08.05.2017
Emne Oslo Kjærlighet Romaner Skjønnlitteratur Sorg Utroskap 22. juli-terroren
Juli 2011.

I en seng på et hotellrom i Oslo ligger Mikkel og venter på Anna. I mer enn et tiår har de møtt hverandre i hemmelighet, et par timer hver fjerde fredag, for så å vende tilbake til livet med ektefelle og barn. Men denne fredagen dukker ikke Anna opp.

Samme ettermiddag går en bombe av ved regjeringsbygningen i Oslo.

Hvor vender man seg med en historie som ikke skal finnes? Og hva slags historie er egentlig det? Er to timer hver fjerde fredag i ti år nok til å bære fortellingen om et helt liv?

«Elskere» er en roman om å sørge i skyggen av en nasjonal sorg. Om å lengte etter sitt eget. Om gleden ved å leve i hemmelighet. Og om konsekvensene det har for både en selv og andre.
"Nydelig og sterkt skrevet om sorg, begjær og utroskap i skyggen av 22. juli. En av høstens store leseopplevelser"
ELIN BREND BJØRHEI, VG, Årets beste bøker 2016
"Stor romankunst ... Fredag 22. juli 2011 dukker ikke Anna opp på hotellrommet i Oslo der Mikkel venter. Det er opptakten til denne suverene romanen om begjær, kjærlighet, sorg og utroskap, der personlige drama må vike en tid for nasjonens mørkeste stund ... en mangslungen og rik bok som inneholder det meste av hva en feelgoodroman kan berike leseren med. Det høres sikkert selvmotsigende ut å kalle den for det, men det er noe av genialiteten i bokens oppbygning, med sine presise formuleringer, omtenksomhet og varme. Det er intens realistisk og suggestiv prosa fascinasjonen for det hemmelige, begjæret som utfordrer tryggheten, farene som lurer ... Øybø er i stand til å finne en ny sannhet gjennom et språk som ikke forkaster ideen om begjær og utroskap, men setter inn en ny innsikt og energi om kjærlighetens mange fasetter"
STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN
"Mattis Øybøs fjerde roman, Elskere, er en velskrevet roman med mange fine elementer ... Mikkel er en sammensatt og interessant karakter ... Elskere blir aldri uinteressant. Referansene til 22. juli finner etter hvert en holdbar begrunnelse. Den ligger riktignok i avstanden mellom Mikkel, hans miljø og det som skjedde. Samtidig viser Øybø frem et reelt samfunnsmessig spenningsforhold det var lett å glemme i kjølvannet av den dagen"
LEIF EKLE, NRK P2
"Veldreid og veltalende om fortielsens realitet og omkostninger"
EIRIK LODÉN, STAVANGER AFTENBLAD
"Øybø skriver god prosa ... Han skriver fester og middagsselskaper så man føler man er der, med genuin fingerspitzgefühl for den generasjonen som var unge på 90-tallet og fremdeles kunne kalle seg lovende på 00-tallet ... ideene romanen diskuterer er interessante, og tidsbildet absolutt vellykket"
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN
"I et billedrikt og ofte svært vakkert språk skriver Øybø frem Mikkels tilværelse"
KAREN FRØSLAND NYSTØYL, VÅRT LAND
"en nydelig og sterk roman om sorg, begjær, motsetninger og utroskap ... Romanen er nært og godt skrevet, reflekterende og undersøkende overfor samfunnet og menneskene i det. Flere steder måtte jeg stoppe opp og sette bokmerker slik at jeg kunne gå tilbake og lese avsnitt flere ganger. Jeg kjente boken i magen og ville ikke at den skulle ta slutt til tross for at deler av den ble opplevd mørke og urovekkende ... Elskere er en av de største leseopplevelsene jeg har hatt denne høsten, og jeg er lei meg for at jeg ikke kan lese boken for første gang igjen. Øybø skriver så sanselig, riktig og har så fine, gode og klare bilder. En sterk, aktuell og vakker roman om den kjærligheten og nærheten som kan oppstå mellom en mann og en kvinne – og det som river dem fra hverandre"
ELIN BREND BJØRHEI, BOKELSKERINNEN
Mattis Øybø

Mattis Øybø

Mattis Øybø (f. 1971) debuterte med romanen Alle ting skinner i 2003. Romanen Ingen er alene utkom i 2007 og er utgitt i Danmark mens Karin og Kareem er oversatt til svensk. Elskere er Mattis Øybøs fjerde roman. 

Les mer