Linn Ullmanns Jente, 1983 på 1. plass på bestselgerlistene for tredje uke på rad

 

 

 

 

Linn Ullmanns Jente, 1983 på 1. plass på bestselgerlistene for tredje uke på rad

 

 

 

Linn Ullmanns kritikerroste Jente, 1983 er romanen som selger best i juleinnspurten. Boken gikk rett til topps på bestselgerlista da den utkom i slutten av november og ligger også denne uken på 1. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur. Boken topper i tillegg bestselgerlista for e-bøker.

Publisert 17.12.21

Linn Ullmann

Foto: Kristin Svanæs-Soot


Se listene her:
Boklista
E-BOKlista

Ullmanns roman har fått strålende anmeldelser og er på listene over årets beste bøker i Aftenposten, Dagens Næringsliv, VG, Stavanger Aftenblad, Dagbladet, Klassekampen, Adresseavisen, Dagsavisen og Vårt Land. I Adresseavisen ble Jente, 1983 kåret til årets beste norske roman.

Jente, 1983 er nominert til P2-lytternes romanpris og har et samlet opplag på 57 500 eksemplarer. Rettighetene er allerede solgt til Tyskland, Sverige og Danmark.

 

ÅRETS BESTE BØKER, AFTENPOSTEN
ÅRETS BESTE BØKER, VG
ÅRETS BESTE BØKER, DAGENS NÆRINGSLIV
ÅRETS BESTE BØKER, DAGBLADET
ÅRETS BESTE BØKER, KLASSEKAMPEN
ÅRETS BESTE BØKER, DAGSAVISEN
ÅRETS BESTE BØKER, ADRESSEAVISEN
ÅRETS BESTE BØKER, VÅRT LAND

NOMINERT TIL P2-LYTTERNES ROMANPRIS 2021

 

"Jente, 1983 gir et overveldende godt bilde på tvetydigheten i signalene man gis som jente, som kan prege selvbildet i et langt liv – og på maktstrukturer og våre minners rolle i dannelsen av selvet. Dette er årets så langt sterkeste leseropplevelse."
ODA FAREMO LINDHOLM, VG

"Linn Ullmanns beste … en søkende, klaustrofobisk, marerittaktig og tvers igjennom oppslukende roman"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV

"Et rått og ømt minneskrift … Jente, 1983 har gitt en bevegende og poetisk form til innsikter vi bare så vidt har påbegynt samtalen om"
 ANNA SERAFIMA SVENDSEN KVAM, STAVANGER AFTENBLAD

"Ullmann skriver uhyggelig godt … Dette er ingen offerroman. Ullmann er usentimental og utforskende, humoristisk, sødmefylt og spiddende - og med noen utrolig elegante tematiske overganger"
 CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

"Den villfarne voksne forsøker å fange jenta hun en gang var. Det rokker, mildt men insisterende, ved det man tenker man vet om minner og sannhet og konsevens i Linn Ullmanns glitrende nye roman"
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN

"Følsomt og opprivende"
 FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN

"dirrende litteratur … du glemmer ikke jenta som vandrer rundt i Paris på nattetid, forvirret og med rød lue"
INGUNN ØKLAND, AFTENPOSTEN

"Linn Ullmann balanserer elegant på knivseggen … Ullmann er ein så dyktig forfattar at ho greier å få romanen til ikkje berre å balansere, men også vibrere"
MARTA NORHEIM, NRK

"Jente, 1983 er en svimlende og utmattende roman, der leseren kjenner ubehaget på kroppen fra start til slutt, fordi formen langt på vei er innholdet … en sterkere, vondere og mer fokusert roman enn den rastløse forgjengeren var"
MARIUS EMANUELSEN, VINDUET.NO

"Linn Ullmann gir mørket en personlig form"
INGEBORG MISJE BERGEM, VÅRT LAND

Linn Ullmann er en av de mest markante stemmene i nyere skandinavisk litteratur. Romanene hennes er oversatt til over tjue språk, og flere er dramatisert for scenen. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullpennen for sitt journalistiske virke og Amalie Skram-prisen og Doblougprisen for sitt samlede forfatterskap.

www.linnullmann.no
https://oktober.no/Linn_Ullmann
https://oktober.no/jente-1983

Høyoppløste forfatterportretter: https://oktober.no/forfatterportretter/linn-ullmann

Linn Ullmann

Linn Ullmann

Linn Ullmann har bakgrunn som journalist og litteraturkritiker og er i dag en av Nordens fremste forfattere. Hun debuterte i 1998 med romanen Før du sovner og har til sammen utgitt syv romaner. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullpennen for sitt journalistiske virke og Amalie Skram-prisen, Doblougprisen og Aschehougprisen for sitt samlede forfatterskap. Romanene De urolige (2015) og Jente,1983 (2021) utgjør de to første bindene i en planlagt trilogi og for begge utgivelsene ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris. Linn Ullmanns romaner utkommer i store deler av Europa og i USA.

For mer informasjon, se www.linnullmann.no

Flere forfatterportretter

 

Litterære priser

Aschehougprisen 2022

Doblougprisen 2017

P2-lytternes romanpris 2015

Gullpennen 2007

Amalie Skram-prisen 2007

Den norske leserprisen 2002

 

Av Linn Ulllmann:

2021

Jente, 1983

2015

De urolige

2011

Det dyrebare

2005

Et velsignet barn

2002

Nåde

2001

Når jeg er hos deg

1998

Før du sovner

Les mer
Aktuelt