Dypt mørke

Velg format

kr 208
ISBN
9788270945832

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 1992
ISBN 9788270945832
Innbinding Innbundet
Tittel Dypt mørke
Bokgruppe 410
Forfatter Rune Christiansen
Emne Skjønnlitteratur Spenning Romaner
DYPT MØRKE er en eksistensiell roman som benytter seg av spenningsromanen som form. Handlingen er lagt til en øy utenfor Cornwall, der Noel og Lawrence driver en variert virksomhet med fraktoppdrag for småfly. Ved et uhell trekkes de to inn i noe de vanskelig kan komme seg ut av. Høyt spill og fatale konfrontasjoner preger handlingen i denne romanen, men like viktig som smugler-dramaet, er det som foregår på det indre plan hos Noel når han skal finne en vei ut av "Dypt mørke".
Høyt spill og fatale konfrontasjoner preger handlingen i denne romanen, men like viktig som smuglerdramaet, er det som foregår på det indre plan hos Noel når han skal finne en vei ut av Dypt mørke. ”Rune Christiansen har skrevet noe så sjeldent som en dvelende og poetisk thriller, ja den er bent frem vakker … en særdeles lesverdig roman”
AUDUN ENGELSTAD, DAGBLADET
”Vi er alltid i nærheten av en spennende dimensjon når vi leser Rune Christiansen”
EILIF STRAUME, AFTENPOSTEN
”En norsk Graham Greene … Rune Christiansen klarer å forene spenningsromanen med den eksistensielle roman, og Dypt mørke hever seg dermed godt over de bøkene man griper til for en underholdende kveldsstund”
ROLF LANGSTRØM, FÆDRELANDSVENNEN
” Dypt mørke har lysende poetiske kvaliteter. Rune Christiansen innånder øyeblikket til fulle, finregistrerer naturens væremåter og serverer hittil usette og sansestimulerende bilder”
PÅL GERHARD OLSEN, BERGENS TIDENDE