Christiansen-roman til USA og Canada


 

 

 

Christiansen-roman til USA og Canada

 

 

Rettighetene til Rune Christiansens kritikerroste roman Saken med den tapte tidens innfall er nå solgt til forlaget Book*hug. Forlaget som distribuerer bøker i USA og Canada har også kjøpt romanene Ensomheten i Lydia Ernemanns liv og Fanny og mysteriet i den sørgende skogen av samme forfatter. Ensomheten i Lydia Ernemanns liv utkommer på engelsk i juni i år. 

 

Rune Christiansen

Foto: Baard Henriksen

Publisert 24. Mars 2023


Christiansens forfatterskap gjør seg stadig mer gjeldende internasjonalt. I fjor ble Saken med den tapte tidens innfall tildelt Prix Transfuge for beste oversatte roman i Frankrike. Boken fikk strålende kritikker da den utkom i Norge i 2021 og har fått svært godt mottakelse i Sverige. 

 

Utenlandslanseringer av Rune Christiansens romaner i 2023: 


Fanny og mysteriet i den sørgende skogen og Ensomheten i Lydia Ernemanns liv utkommer i Kina 

Ensomheten i Lydia Ernemanns liv utkommer i Canada og USA.

Fanny og mysteriet i den sørgende skogen og Saken med den tapte tidens innfall utkommer i Danmark. 

Fanny og mysteriet i den sørgende skogen utkommer i Sverige. 

 

Utvalgte anmeldere om Saken med den tapte tidens innfall:

 

"Christiansen beskriver elegant det fraskilte parets stillhet ... Boken går videre uten å velge, unngår tragedie så vel som forsoning og spiller i stedet på menneskelig erfaring, i denne kvinnelige psyken som Rune Christiansen skildrer med stor finesse"

JEANCOURT GALIGNANI, TRANSFUGE (FRANKRIKE)
 

"Med den merkelige tittelen blir både Marcel Proust og Sherlock Holmes tilkalt ...Tre år etter den ikke mindre enestående Fanny og mysteriet i den sørgende skogen  ... Saken med den tapte tidens innfaller en roman om å bli til"

MATHIEU LINDON, LIBÉRATION (FRANKRIKE)
 

"Romanen er skrevet i en dvelende, poetisk prosa – finstemt oversatt av Jonas Rasmussen – der hvert ord virker å ha betydning og meningen i seg selv ser ut til å være skjult mellom sidene … forlagene Trombone og Lil'Lit [..] sørget for å introdusere Rune Christensen på svensk. Ikke en dag for tidlig!"

CECILIA HANSSON, SVENSKA DAGBLADET (SVERIGE)

 

ADRESSEAVISEN, ÅRETS BESTE NORSKE BØKER 2021

"Skrivekunst på høyt nivå! Med denne romanen befester Rune Christiansen sin posisjon som en av våre mest finslepne stilister"

 SINDRE HOVDENAKK, VG

 

 JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD

 

 STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN

 

"Vil du bli høy på språk er det bare å lese Rune Christiansen. Hans nyeste roman er en berusende leseopplevelse"

TURID LARSEN, DAGSAVISEN

 

"Christiansens tekst er velformulert med en billedstyrke som til dels er slående … Jeg har hatt stor og nesten kuriøs glede av å lese meg fram til slutten av Saken med den tapte tidens innfall, stedet der sløret letter"

LEIF EKLE, NRK BOK

 

https://oktober.no/saken-med-den-tapte-tidens-innfall

 

Rune Christiansen (f. 1963) ble en sentral og innflytelsesrik litterat allerede med debuten Hvor toget forlater havet i 1986. Han har utgitt tretten diktsamlinger samtidig som han har utviklet et stadig mer markant og bemerkelsesverdig prosaforfatterskap, med romaner som Krysantemum (2009), Ensomheten i Lydia Ernemans liv (2014), Fanny og mysteriet i den sørgende skogen (2017) og Saken med den tapte tidens innfall (2021).


Christiansen er blitt tildelt en rekke priser, bl.a. Dobloug-prisen, Brageprisen og Gyldendalprisen. Han har gjendiktet poeter som Frank Kuppner, Alain Bosquet og Edmond Jabés, og er redaktør for Forlaget Oktobers gjendiktningsserie for samtidspoesi.


I 2019 mottok Christiansen den prestisjefylte franske utmerkelsen Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres.

 

https://oktober.no/Rune_Christiansen