Det lengste svevet

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249506491
"Det er særdeles godt skildret ...Har man rett til å ta et liv? Det blir et innlegg i abortdebatten, skrevet av en som muligens kjenner den umulige problematikken på kroppen. Det gjør inntrykk"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
"En kraftfull fortelling om sykdom, kjærlighet og reise, med historisk sus som holder på leseren ... reisen er bokens intense og dramatiske høydepunkt, hvor Steen uanstrengt, integrerer de to reisene i et spenn på nesten 800 år ... Finurlig fortellerkunst og skarpe blikk for menneskets skrøpelighet"
STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN
"drivende godt skildret, med sterke innslag av thriller, kjærlighetsroman og historisk-kulturelt opplysningsverk med utpreget humoristiske passasjer. Steen klarer å øse av sine rikholdige kunnskaper uten noensinne å virke belærende eller doserende ... usikkerheten er noe av det som gjør boken så åpen, levende og spennende ... Thorvald Steen har til og med klart å flette inn en morsom og svært treffende overskuddshyllest til Islands aldrende hedersskald. Fabelaktig!"
KJELL OLAF JENSEN, AFTENPOSTEN
"det gløder intenst både på og mellom linjene i hans nyeste roman ... Det lengste svevet viser Thorvald Steen på sitt beste, en forfatter som klarer å kombinere og «infiltrere» store historiske kunnskaper i en blanding av reiseberetning og mental utviklingshistorie ... Her viser han en forståelse for det psykologiske «spillet» mellom mennesker som er imponerende. Redselen for avsløringen og avkledningen, stilt opp mot motet til å gi seg hen er temaet som gjennomspilles med overbevisning i denne romanen."
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Jeg anbefaler denne boken til alle som liker historie eller kjærlighet!"
MARIANNE FLEKSTAD JOHNSEN, TRØNDER-AVISA
"Det er en bok om å reise. Og jeg må si at hvis man ikke får lyst til å besøke Istanbul etter å ha lest denne boka, så er det noe gæernt, for det fikk jeg!"
JAN Ø. HELGESEN, GOD MORGEN NORGE, TV2
"Uendelig fint om to som nærmer hverandre ... Det finnes ingen lov som sier at gode titler bærer bud om gode bøker. Skjønt hos Thorvald Steen er det sånn ... en sterk roman, kanskje mest i måten det fortelles på. Styrken i det svake kommer så fint frem. Den forsiktige tilnærmelsen, avstanden og nærheten"
KAREN FRØSLAND NYSTØYL, VÅRT LAND
"Han kan bedre enn de fleste mye om grensesonene mellom Europa og Asia og den rike kulturen som alltid har stått sentralt i brytningen mellom den islamske og den vestlige religion, kultur og politikk ... med den sterke innlevelse som forfatteren har i forhold til jeg-personens sykdom og livssituasjon, blir lesningen av Det lengste svevet en god opplevelse.
FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD
"Vakkert, urovekkjande ... ei av dei sterkaste røystene i norsk notidslitteratur ... Han har ei klo i tekstane sine som grip tak i lesaren frå første til siste side ... ei bok som fortener svært mange lesarar"
ARNE RUSET, ROMSDALS BUDSTIKKE
"Fargerik beretning fra reise i fortid og nåtid"
HANNELORE W. LANGSTRØM, FÆDRELANDSVENNEN
"dersom det er mulig å anbefale en trilogi etter bare å ha lest den tredje boken ordentlig, så gjør jeg det absolutt nå ... forfatteren forteller med en stødighet, ro og et trekk av forsoning som gjør leseropplevelsen til en slik som påkaller tanker om sammenhengene i ens eget liv"
INGER MARIE KJØLSTADMYR, NATIONEN
"Steen unngår å fremstille sykdommen i et idealisert lys ... selv de vanskeligste temaer blir behandlet utprøvende og uten snev av belæring"
GURO HAVREVOLD, FREDRIKSSTAD BLAD
"Steens stil er like fortettet som i forrige roman. Kvesset språk, gjennomført realisme og mørk humor ... En roman med mening og meninger. Men også om det å utnytte muligheter. Våge å velge. En deltagelse i prosesser der mennesker møter både seg selv og andre i jakten på et meningsfylt liv"
ARNSTEIN OLAISEN, HAUGESUND AVIS
Ingen av samtidens vestlige forfattere jeg har lest kan så enkelt, grafisk og samtidig så litterært og mytisk aktualisere de historiske koblingene mellom hedendom, kristendom og islam, samt mellom vest og øst ... Steen lar heller aldri teksten oversvømmes av den historiske kunnskapen han åpenbart er i besittelse av, men forteller lavmælt, nedstrippet og - ja faktisk - spennende"
CARINA WAERN, HELSINGBORGS DAGBLAD (Sverige)
“Fengslende hele veien ... utforsker mannligheten og blottlegger lidelsen ... et svært sterkt portrett … i stedet for å fastne i forenklinger, fengsler denne romanen frem til det siste ordet … Resultatet har blitt en blottleggelse av en lidelse som er svært vakkert utført”.
PER PLANHAMMAR, GÖTEBORGS-POSTEN (Sverige)
En kronisk sykdom satte en stopper for skihopperkarrieren. Nå 20 år senere er han historiker, og bor alene med hunden Sala. De økende bevegelsesproblemene gjør at han blir stadig mer isolert. Men en dag vil forskeren og ungdomsforelskelsen Nina ha ham med som faglig rådgiver på en reise til Konstantinopel. Romanen er en frittstående oppfølger til "Vekten av snøkrystaller" fra 2006.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2009
ISBN 9788249506491
Innbinding Pocket
Tittel Det lengste svevet
Bokgruppe 502
I salg 05.05.2009
Design Exil Design
Emne Kjærlighet Tyrkia Romaner Reiser Skjønnlitteratur Funksjonsnedsettelser
Thorvald Steen

Thorvald Steen

Thorvald Steen (f. 1954) debuterte som lyriker i 1983 og har gjennom et rikt forfatterskap skrevet romaner, diktsamlinger, skuespill, noveller, barnebøker og essays.  Han har markert seg som en av Norges mest internasjonale forfattere.

Steens norske gjennombrudd kom i 1992 med diktsyklusen Ilden, og kort tid etterpå ble han internasjonalt anerkjent med sine nyskapende historiske romaner, som Don Carlos (1993), Konstantinopel (1999), Den lille hesten (2002) og Det usynlige biblioteket (2015). Forfatterskapet har siden Vekten av snøkrystaller (2006) vekslet mellom romaner bygget på egne erfaringer og historiske romaner.

I 2017 utkom Det hvite badehuset, som vakte unison begeistring blant landets anmeldere. Det siste fotografiet, den frittstående oppfølgeren til Det hvite badehuset, utkom i 2019 til strålende kritikker. Høsten 2020 ble de to bøkene iscenesatt for første gang av regissør Anders T. Andersen for Rogaland Teater med tittelen «Det siste fotografiet».  

Thorvald Steens bøker er oversatt til 29 språk og utkommer i 47 land. Han har mottatt flere priser og nominasjoner i inn- og utlandI 2019 ble Det usynlige biblioteket nominert til IMPAC Dublin Literary Award 2020.

Steen var formann i Den norske forfatterforening fra 1991 til 1997, og han har vært æresmedlem i samme forening siden 1997. I 2003 mottok han Stortingets statsstipend.

Fotograf Per Maning har premiere på sitt filmportrett av Thorvald Steen høsten 2020. Filmmusikken er komponert av Nils Petter Molvær. 

 

Utvalgte litterære priser

2020 Gratias Agit (Tsjekkia)
2014 Saladin-prisen (Tyrkia)
2007 Jan Holly-prisen (Slovakia)
2006 Cornelius-medaljen (Universitetet i Bratislava)
2001 Doblougprisen
1998 Gyldendals legat

 

Les mer

Andre i samme serie

Nyheter

Thorvald Steen prisbelønnet i Tsjekkia

Thorvald Steen ble i går tildelt den prestisjetunge tsjekkiske prisen Gratias Agit av Tsjekkias utenriksminister Tomáš Petříček. 
Les mer