Thorvald Steens nye roman Påklederen – engelske verdensrettigheter solgt

 

 

Thorvald Steens nye roman Påklederen – engelske verdensrettigheter solgt

 

 

 

Thorvald Steens nye roman Påklederen er nå solgt for oversettelse til engelsk. Det er forlaget Seagull Press som skal utgi boken. Seagull Press distribuerer bøker i USA og Storbritannia og har utgitt flere av Steens bøker, blant annet Det hvite badehuset og Det usynlige bibiloteket, som begge ble nominert til den prestisjetunge Dublin Literary Award i hhv. 2019 og 2023.

Publisert 16. oktober 2023


Påklederen er også solgt til Heidruns Förlag i Sverige. 

 

Påklederen dukker Thorvald Steen ned i Europas historie og henter fram et stoff som ikke har fått sin rettmessige plass i våre historiebøker; Det fjerde korstoget ble en unnskyldning for å plyndre datidens kanskje viktigste og rikeste by, Konstantinopel. Det har blitt et intenst kammerspill om maktsyke og forfengelighet.

Med Påklederen avslutter Thorvald Steen sin historiske septett som startet for 30 år siden med Don Carlos i  1993. 


Om Påklederen

"en kruttsterk fortelling om makt og grådighet ... Formidlet i et lavmælt, presist språk, viser denne forfatteren enda en gang hvordan historiens katastrofer kan speiles i enkeltmenneskets nedrigste, mest brutale egenskaper … Steen har gjennom årene finslipt den historiske fortellingen i en rekke romaner som har gitt ham både priser og ære. … Med disse bøkene og høstens roman viser forfatteren hvilken betydning den historiske romanen kan ha for en større forståelse av historien … Steen har omskapt en historietime til en spennende fortelling. Han har også utvidet vår erkjennelse og forståelse for de sterke lidenskapene og kreftene som virker i det skjulte bak katastrofer og kriger. Slik han gjør det så stramt og presist og avslørende i Påklederen."

TURID LARSEN, DAGSAVISEN

 

"Steen har skrive ein ambisiøs roman med utgangspunkt i lite kjente historiske hendingar med enorme konsekvensar for ettertida … Eg trur ikkje eg er den einaste som etter denne brevromanen får lyst til å lese meir om sjølve dei historiske hendingane og konsekvensane av det som skjedde."

ROLV NØTVIK JAKOBSEN, VÅRT LAND

 

Thorvald Steen (født 1954) debuterte i 1983, og har siden utgitt en stor variasjon av romaner, skuespill, diktsamlinger, noveller, barnebøker og essays. Han har markert seg som en av Norges mest internasjonalt orienterte forfattere. Steens bøker er oversatt til 31 språk. Han har mottatt flere priser og nominasjoner i inn- og utland.

 

 

Aktuelt
  1. Påklederen
    Påklederen
    Innbundet
    Tilbudspris kr 229 Før kr 429