Det dyrebare

roman

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249515271
"en fremragende, formidabel roman … Ullmann er svært god til å fremkalle den særegne, ladede stillstanden i et hjem hvor mentalt aktive og intellektuelt oppegående mennesker konstant mislykkes i å kommunisere med hverandre – kort sagt, samholdets ensomhet. Hun er en svært presis forfatter, som ikke skåner karakterene sine: en lydhør, skarp, poetisk og intelligent romanforfatter som fortjener å bli bedre kjent på engelsk"
JAMES WOOD, THE NEW YORKER, Årets beste bøker 2014 (USA)
"Linn Ullmann har igjen levert en roman som både forstyrrer og berører ... Med en nærmest kirurgisk presisjon skreller Ullmann sakte, men sikkert fram en familiehistorie der det usagte ligger som et jevnt og stadig trykk. Det presser på, det smuldrer i kantene og familien blir mer og mer dysfunksjonell … I kjølvannet av Milles forsvinning lar Ullmann hver og en karakter får komme til ordet. Langsomt, men mer og mer intenst, står de grelt mot hverandre. Elegant fletter hun inn Milles historie, og denne fortettede romanen løftes enda ett nivå. Med krimsjangerens grep dryppes den unge jentas skjebne og intensiteten øker. Ikke et ord eller setning virker overflødig, språket flyter så lett mellom sidene og treffer usedvanlig presist. Nærmest lavmælt, med en bisarr og humoristisk undertone dras vi inn i et Ullmannsk univers vi ikke vil ut av"
ANJA RÅLM, VG
"Sår og sterk familiekrønike … Det dyrebare er ei familiekrønike om ein dysfunksjonell familie som snublar seg vidare, dag for dag … Det mystiske, det tåkelagde, det uforklarlege fekk i alle fall meg til å ha problem med å legge frå meg boka … fekk augo til å renne. Det er ekle, vonde og såre medmenneskelege problem og utfordringar Ullmann stikk hol på i boka, og ho gjer det profesjonelt. Beksvart humor er også eit av verkemidla hennar, og den er svartare i denne romanen enn nokonsinne"
BJARNE TVEITEN, FÆDRELANDSVENNEN
"Familiehistorie i særklasse – spennende, betagende, velskrevet"
SØLVI WÆRHAUG, Årets beste bøker 2011, VG
"Noen forfattere skriver simpelthen godt. Noen romanskikkelser blir bare levende. Noen former for ubehag, løgn og bedrag gir to stive permer deg akkurat avstand og beskyttelse nok til å møte. Linn Ullmann skriver med den presisjon og det særpreg som gir romaner liv"
ANDREAS WIESE, DAGBLADET Årets beste bøker 2011
"En historie som virkelig lever. Romanen kan leses som et forsøk på å forstå mønstrene i livene våre: Hva som har formet oss, hvorfor vi gjør som vi gjør. Ullmann skriver med et nærmest psykologisk røntgenblikk for menneskelige relasjoner. Hun pirker borti det tarveligste, vondeste i oss, drar det opp og fram i lyset; trykker på smertepunktene våre med varsomme fingre. Nettopp derfor legger boka seg som en stein i magen. Der forblir den"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, Årets beste bøker 2011, DAGSAVISEN
"Litterært handverk i verdsklasse"
BJARNE TVEITEN, FÆDRELANDSVENNEN Anmelderenes favoritter 2011
"Det dyrebare viser romanforfatteren Linn Ullmann på hennes aller beste"
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD Årets favoritter 2011
"Linn Ullmann viser at hun kan håndtere en bred fortelling- og en passe dose uhygge i sin nye roman … Det er ubehagelige ting Ullmann pirker i, og hun gjør det godt, fælt og interessant … Det dyrebare viser en forfatter som har full kontroll – på virkemidlene, reisverket og språket. Det finnes knapt én slapp setning i denne romanen, som er en solid, og også vakker, tilføyelse til et særpreget forfatterskap"
MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET
"Linn Ullmann har eit fint, syrleg blikk på menneskelege skavankar … I stilfulle sirkelrørsler skriv Ullmann seg inn mot alt det ein ikkje kan snakke om i ein familie … Sorga er frekk og trassig i Det dyrebare. Det gir historia ei eiga, infam kraft. Romanen har òg fine omkvede der Ullmann vender tilbake til scener, formuleringa, minne. Det gir rytme i teksten og viser at det ikkje finst eit endeleg punktum i historia om eit liv. I dette dvelande, tilbakevendande er Ullmann på sitt beste og kan minne litt om Monika Fagerholms kvinnesterke, originale og balladeforma verk Den amerikanske jenta og Glitterscenen … [Ullmann] står meir i tradisjonen etter den store borgarlege romanen (Balzac, Stendhal, Lagerlöf) … I Det dyrebare kan ein […] høyre ein klang frå Virginia Woolf … lett og medrivande, og ho dissekerer menneskelege skavankar, sorg og smerte med eit så infamt blikk at eg ikkje kan anna enn å bli svært sjarmert"
MARGUNN VIKINGSTAD, DAG OG TID
"Det dyrebare er dyster, trist og svært vellykka … komposisjonen [er] glitrande, det same gjeld spenningane som gradvis kjem til syne gjennom små situasjonar, replikkar, blikk … ein svært god roman"
MARTA NORHEIM, NRK P2
"en skremmende roman det er vanskelig å legge fra seg … Ullmann [fester] et stålgrep om leseren … Ullmann kombinerer noen skarpe hverdagsobservasjoner med en dunkel forbrytelse, men i dialogene er det også noen tilbakevendende filosofiske spørsmål. Hvor går grensen mellom en løgn og en fortelling? … Det er et klart internasjonalt format over Det dyrebare … en vekselvis spennende, humoristisk og tankevekkende roman som fenger"
BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV
"Når Ullmann liksom lener seg fremover for å si noe viktig, får prosaen hennes et skinn av eventyr over seg … Bokens synsvinkel og fortellerstemme beveger seg uanstrengt fra en person til en annen … Det dyrebare er en samling historier om mennesker som, på tross av at de er det mest verdifulle de har, er i ferd med å forsvinne for hverandre … Menneskelige relasjoner, i sin stadige foranderlighet, er setet for det dyrebare, men de er, og kanskje særlig i Ullmanns forfatterskap, en skatt man aldri kan ta for gitt. De kan ikke eies, men er en sjekk man stadig er nødt til å skape ny dekning for"
CARL JOHAN GAGNON, MORGENBLADET
"Linn Ullmanns nye roman risikerer å gjøre forfatterkolleger landet rundt mosegrønne av misunnelse … I Det dyrebare leker Ullmann seg med ulike fortellerstemmer og tidsaspekt; gjennom tilbakeblikk og barndomsminner skaper hun en intens og tett stemning … Ullmanns evne til å bruke det komiske for å fange det dypt tragiske gjør henne til en forfatter verdt å bruke tid på … Ullmann skriver med et nærmest psykologisk røntgenblikk for menneskelige relasjoner. Å lese bøkene hennes er som å skjemmes bort: kun det beste er godt nok. Setningene er ofte florlette, men like ofte bitende syrlige, fulle av komplekse følelser. Ordene hun velger overrumpler leseren … Det dyrebare er en kompleks roman,som viser hvor fort noe kan gå i oppløsning når man ikke passer på … Uansett hvor ubehagelig boka er å lese (det er den ofte), vil en være i Ullmanns univers. Kanskje er det fordi hun beskriver oss så altfor godt … Ullmann både medføler og medlever, og har et stort, bankende hjerte for alle karakterene sine. Hun pirker borti det tarveligste, vondeste i oss, drar det opp og fram i lyset; trykker på smertepunktene våre med varsomme fingre. Nettopp derfor legger boka seg som en stein i magen. Der forblir den"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGSAVISEN
"Det er en mørk og urovekkende bok Linn Ullmann har skrevet … Ullmann tenker så vart og fint rundt de problemstillingene hun skriver om … boka tar form som et tilbakeblikk. Det er viktig. For dette med å se seg tilbake, er et motiv som er nedfelt i teksten på en rekke forskjellige måter. Milles forsvinning virker ulikt på dem som står rundt, men alle blir de gående og tenke på sitt eget liv, hva det er, og hva det har vært … Jeg er imponert over nyansene Ullmann klarer å få fram her. Erindringen bringer kanskje ikke alltid karakterene nærmere sannheten, men hun viser hvordan den likevel skaper en sammenheng i livene deres, og derfor er nødvendig. Samtidig vet denne boka alt om hvor tung vekten av minner kan være, og også om den lettelsen det av og til er å bare kunne si til seg selv: Gi slipp. La det fare. Ikke tenk mer på det"
KAJA SCHJERVEN MOLLERIN, KLASSEKAMPEN
"Ullmann utnytter hele spektret av muligheter som flerstemte romaner åpner opp for på ypperlig vis i denne boken … Ullmanns tørrvittige, usentimentale fortellerstil kommer spesielt godt frem i scener der vi møter Jon foran pc-en, hvor han baler med skrivesperre på femte året … Det dyrebare er en sår roman om taushet, sinnrikt komponert med åpne felter"
GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE
"med sin klassisk-dramatiske form befinner Ullmann seg litt på siden av det som er hovedtendensen innenfor nordisk litteratur akkurat nå. Hun har sin helt egen stemme, og den er det absolutt verdt å lytte til"
SIGRUN HODNE, STAVANGER AFTENBLAD
"En nesten fullkommen roman … skildret med den intelligens som bare de helt store begavelser kan oppvise … Linn Ullmann [viser]en innsikt i guttesinnet, som gjør hennes femte roman til det mesterverk forlaget forhåndsannonserte … Ullmanns roman er historie på historie på historie, alle innvevd og innfløkt i hverandre, og det fungerer … Det Linn Ullmann er så utrolig god på (i bok etter bok!), nemlig å skildre de rå, kompromissløse, brutale impulsene som mange kan kjenne seg igjen i, men ikke alle gir etter for, de som for omverdenen arter seg som hensynsløs egoisme, men som for den det gjelder kan være ren og skjær overlevelsesstragi"
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
"Fascinerende … en fantastisk bok: Utleverende, men ikke fordømmende. Lettlest, men med solid dybde. Forunderlig, men fullt troverdig. Rett og slett oppslukende … en litterær beskrivelse ... Du kan bli urolig underveis i «De urolige», men er det ikke det god litteratur gjør?"
HELGE OTTESEN, VARDEN
"Denne teksten er hjerteskjærende og strålende på samme tid, og etterlater leseren både opprørt og opprømt"
KJETIL SKOTTE, OPPLAND ARBEIDERBLAD
"[Det dyrebare er] en bok om sorg og om sorgens lange ettervirkninger"
NILS SCHWARTZ, EXPRESSEN (Sverige), anmeldelse av den norske utgaven
"Linn Ullmann er en mester til å få hendelser og personer til å stå og dirre mellom virkelighet og noe annet ... en helstøpt roman ... Har Linn Ullmann noen gang tidligere vært så ondskapsfullt morsom som i denne romanen? Jeg synes ikke det ... Det dyrebare har bredde, men også så overbevisende nordisk tyngde"
LISE GARSDAL, POLITIKEN (Danmark), anmeldelse av den norske utgaven
"Ullmann skriver usedvanlig godt, fengende og med besk humor … det er intet mindre enn imponerende hvor elegant forfatteren dreier historien fra den ene til den andre, beveger seg frem og tilbake i tid, og slik skaper et mangefasettert drama. Ullmann er en forfatter med stor litterær kunnskap, og hun turnerer forbildene sine i den store borgerlige romantradisjonen med eleganse"
ANNE SCHÄFFER, TARA
"Den femte romanen til en prisbelønt norsk forfatter og kritiker fortjener at hun får mange flere lesere i Statene … en litterær pageturner"
KIRKUS REVIEW, stjerneanmeldelse (USA)
"I sin femte roman demonstrerer Ullmann sin sterke evne til å innta sinnet til komplekse skikkelser … en gripende historie om vanskelige forhold og urolige minner."
BOOKLIST (USA)
"Fengslende … Ullmann vipper mellom mørk klassekomedie og genuin psykologisk thriller, men hun fanger hele veien de karakteristiske øyeblikkene i hverdagens møter, og skaper forførende komplekse skikkelser"
PUBLISHERS WEEKLY (USA)
"Romanens sjarm ligger i disse karakteristiske gløttene, disse glimtene av skjev humor, usensurert hån eller plutselig raus sympati.”
NEW YORK TIMES BOOK REVIEW (USA)
"Ullmann er veldig god på å fremkalle den besynderlige, ladede stemningen i en husstand der tenkende og intellektuelle mennesker totalt mislykkes i å kommunisere med hverandre – felleskapets ensomhet, med andre ord. Hun er en veldig presis forfatter som er nådeløs med sine karakterer. En skarp, lyrisk og intelligent forfatter som fortjener å bli bedre kjent på engelsk.”
THE NEW YORKER PAGE-TURNER BLOG
"[en] mørk, lyrisk roman med et fyrverkeri av en begynnelse … [Ullmann] er et kraftfullt, utsøkt talent."
OPRAH.COM (USA)
"Romanens store fortrinn er Ullmans evne til å skape en thrillers spenning ved hjelp av uroen i det hverdagslige … Ja, det skjer et mord, men Det dyrebare er mer et mysterium i den forstand mange familier har en tendens til å være mysterier for seg selv.”
MINNEAPOLIS STAR TRIBUNE (USA)
"Dette følsomme, trollbindende verket vitner om Ullmans enorme kraft som historieforteller."
JENNIFER EGAN, vinner av Pulitzer Prize for Fiction (2011) og the National Book Critics Circle Award (2010)
"Forstyrrende sammenfiltret og oppslukende norsk fiksjon… Linn Ullmanns Det dyrebare er som en krysning mellom en psykologisk thriller og et uhyggelig eventyr, den typen eventyr som foregår i store hus hjemsøkt av sinte foreldre, ensomme barn og hemmeligheter som spenner fra det ordinære til det katastrofale."
MORE (USA)
"Romanes kjerne er dens skarp evne til å avdekke karakterenes indre liv som i små doser avsløres gjennom fortellingen som hopper frem og tilbake i tid. Resultatet er oppslukende."
BOOKPAGE (USA)
"Det dyrebare er en fengslende og mangfoldig bok."
SFGATE.COM (USA)
"[Ullmann] kombinerer et mystisk drap med et knivskarpt blikk for familierelasjoner."
READER’S DIGEST (USA)
"Ja visst har hun et aldeles selvlysende språk, ja visst har hun et grusomt blikk for menneskelige tilkortkommenhet, ja visst lykkes hun å gjøre de aller usleste samliv livsnødvendige, men jeg vil påstå at Linn Ullmanns styrke er komposisjonen … Hennes særpreg som forfatter er helt enkel - nåden. Og det er ingenting enkelt med den"
JAN ARNALD, DAGENS NYHETER (Sverige)
"Ettersom romanen er en potensiell pageturner merkes det ikke med en gang hvor skiftende og foranderlig språket hele tiden er. Det kan gjenta seg, justere seg selv, flyte fram i lange meninger – eller plutselig bytte perspektiv, hoppe fram og tilbake kronologisk. Men stilskiftene er ikke slumpmessige, men styres av den overgripende, velgjennomtenkte strukturen."
HELSINGBORGS DAGBLAD (Sverige)
"Linn Ullmanns Det dyrebare er en psykologisk thriller på høyt nivå … Den narrative strukturen er klokkeren"
GÖTEBORGS-POSTEN (Sverige)
"blendende velfortalt bok … Linn Ullmann viser med sin roman at hun har stålklart blikk for livet akkurat nå i den nordiske familie som få andre samtidsforfattere. Det er dyrebart"
KATHRINE LILLEØR, BERLINGSKE TIDENDE (Danmark)
"Ullmann er en mester til å få hendelser og personer til å stå og dirre mellom virkelighet og noe annet ... Har Linn Ullmann noen gang tidligere vært så ondskapsfullt morsom som i denne romanen? Jeg synes ikke det ... Det dyrebare har bredde, men også overbevisende nordisk tyngde"
LISE GARSDAL, POLITIKEN (Danmark)
"Linn Ullmann har skrevet en stor, klok roman, som suger leseren inn i et grimt selskap av ganske alminnelige mennesker … Hver eneste person beskrives med empati og overrumplende psykologisk innsikt; samtidig er handlingen sinnrikt konstruert … karakterene forliser, men forfatteren åpner leserens øyne for dem, så man med fornyet klarsyn kan omfavne også disse menneskene med varme og sympati. Det er ingen liten bedrift!"
JOHS. H. CHRISTENSEN, JYLLANDS-POSTEN (Danmark)
"Man er med hele veien i denne romanen som lyser sterkt med sine suverene personportretter"
CAMILLA LÆRKE MORS, EKSTRA BLADET (Danmark)
"Linn Ullmann fortetter lavmælte toner, små gester (bevegelser) og poesi til en storartet roman om normalitetens avgrunner (de avgrunner normaliteten rommer)"
BERLINER MORGENPOST (Tyskland)
"Det er en tett vev av skyld og skyldfølelser Linn Ullmann vever ... Det er måten hun gjør det på - medfølende, intens og spennene - som gjør denne romanen så spesiell"
BUCHJOURNAL (Tyskland)
"En roman av det slaget som gjør at man helst vil glemme alt annet. Et høydepunkt"
RBB Kulturradio (Tyskland)
"Spennende. Helt til siste side"
CONSTANZE ALT/ OSTTHÜRINGER ZEITUNG (Tyskland)
"Hos Linn Ullmann finnes ingen falske personligheter - det også bidrar til å gi hennes roman slik overbevisende kraft"
KÖLNER STAD-ANZEIGER (Tyskland)
"Psykologisk, raffinert, fengslende"
ELLE (Tyskland)
"Storartet fortalt med åpen blender frem over og bakover er denne romanen dyster (mørk), trist, emosjonell og høyst spennende"
PETRA (Tyskland)
"Fengslende fortalt og gjennomkomponert (helt) inn i de fineste forgreininger"
SCHWEIZ AM SONNTAG (Sveits)
Jon Dreyers liv er i ferd med å rakne. Det store litterære prosjektet hans skulle vært fullført for flere år siden. Han kjemper med skrivesperre og er stadig utro. Alt begynte da nitten år gamle Mille forsvant uten et spor, for så å bli funnet død to år seinere. Jons kone, Siri Dreyer-Brodal, er en dreven kokk og restaurantinnehaver som har sine egne stridigheter å overkomme. Ikke bare er hun gift med en troløs mann, men hvordan skal hun forholde seg til den sterke og utrøstelige moren, Jenny Brodal, som begynner å drikke igjen etter å ha vært tørrlagt i tjue år, akkurat i tide til den lenge planlagte 75-årsfeiringen? Og verken Jon eller Siri aner hvordan de skal håndtere den uforutsigbare og uregjerlige datteren Alma.

Milles forsvinning og uvissheten om hva som skjedde, preger alle som var berørt av henne. Gradvis avdekkes en historie om kjærlighet og grådighet, om hemmelige liv og smertefulle forbindelser. Linn Ullmann har skrevet en besettende, beksvart og humoristisk roman om sorg og overlevelse, om en familie som blir offer for sine egne hemmeligheter og om en brutal forbrytelse.

Det dyrebare er en fortelling om å fortelle: om hvordan liv uopphørlig diktes opp og om.

EN AV "100 NOTABLE BOOKS OF 2014" - NEW YORK TIMES BOOK REVIEW
EN AV ÅRETS 50 BESTE BØKER - INDEPENDENT BOOKSTORES
EN AV ÅRETS BESTE SKJØNNLITTERÆRE BØKER - KIRKUS REVIEW
EN AV ÅRETS BESTE BØKER 2014 - JAMES WOOD - THE NEW YORKER

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2015
ISBN 9788249515271
Innbinding Pocket
Tittel Det dyrebare
Bokgruppe 502
I salg 16.11.2015
Design Exil design
Emne Kjærlighet Skjønnlitteratur Romaner Utroskap Familie
Linn Ullmann

Linn Ullmann

Linn Ullmann har bakgrunn som journalist og litteraturkritiker og er i dag en av Nordens fremste forfattere. Hun debuterte i 1998 med romanen Før du sovner og har til sammen utgitt syv romaner. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullpennen for sitt journalistiske virke og Amalie Skram-prisen, Doblougprisen og Aschehougprisen, for sitt samlede forfatterskap. Hennes foreløpig siste roman, Jente, 1983, utkom i Norge i 2021 og for denne boken ble hun nominert Nordisk råds litteraturpris. Linn Ullmanns romaner utkommer i store deler av Europa og i USA.

For mer informasjon, se www.linnullmann.no

Flere forfatterportretter

 

Litterære priser:

Aschehougprisen 2022

Doblougprisen 2017

P2-lytternes romanpris 2015

Gullpennen 2007

Amalie Skram-prisen 2007

Den norske leserprisen 2002

 

Av Linn Ulllmann:

2021

Jente, 1983

2015

De urolige

2011

Det dyrebare

2005

Et velsignet barn

2002

Nåde

2001

Når jeg er hos deg

1998

Før du sovner

Les mer

Nyheter

Linn Ullmann til Edinburgh International Book Festival – De urolige snart ute i Storbritannia

Mandag 17. august deltar Linn Ullmann på Edinburgh International Book Festival som er digital i år.
Les mer

Linn Ullmanns De urolige til Det Kongelige Teater i Danmark

Linn Ullmanns internasjonale suksessroman De urolige settes nå opp på Det Kongelige Teater i København. Teaterstykket har premiere 2. desember og skal spilles til og med 3. mars 2022.
Les mer

Linn Ullmanns Jente, 1983 til Tyskland, Sverige og Danmark

Linn Ullmanns kritikerroste og prisnominerte roman Jente,1983 vekker også stor interesse internasjonalt og rettighetene er allerede solgt til Tyskland, Sverige og Danmark.
Les mer

Bjella, Ullmann og Øybø nominert til P2-lytternes romanpris 2021

Nominasjonene til P2-lytternes romanpris 2021 er nå offentliggjort. Tre av seks romaner er utgitt på Forlaget Oktober: Stein Torleif Bjellas Fiskehuset, Linn Ullmanns Jente, 1983 og Mattis Øybøs Den siste overlevende er død.
Les mer

Linn Ullmanns Jente, 1983 rett til topps på bestselgerlista

Etter kun to salgsdager føk boken rett inn på 2. plass på bestselgerlista for norsk skjønnlitteratur. Jente, 1983 er nå den mestselgende romanen i både kategorien for norsk og oversatt skjønnlitteratur.
Les mer

Linn Ullmanns Jente, 1983 fortsatt på 1. plass på bestselgerlistene

Linn Ullmanns kritikerroste og prisnominerte roman Jente,1983 troner er fortsatt landets mest solgte roman. Også denne uken troner den på 1. plass på bestselgerlistene for skjønnlitteratur og e-bøker.
Les mer

Linn Ullmanns Jente, 1983 på 1. plass på bestselgerlistene for tredje uke på rad

Linn Ullmanns kritikerroste Jente, 1983 er romanen som selger best i juleinnspurten. Boken gikk rett til topps på bestselgerlista da den utkom i slutten av november og ligger også denne uken på 1. plass ...
Les mer

Linn Ullmann og Inghill Johansen er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2022

Linn Ullmann og Inghill Johansen er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2022. Ullmann er nominert for romanen Jente, 1983 og Johansen er nominert for romanen Dette er G
Les mer

Linn Ullmann er årets festspilldikter 2022

I dag ble det kjent at Linn Ullmann skal være årets festspilldikter under De litterære festspillene i Bergen 26.-30. mai. Under festspillene vil hun invitere med seg en rekke kunstnerkollegaer til samtaler om kunst og liv – og om den tiden vi lever i akkurat nå.
Les mer

Svenske kritikere jubler for Linn Ullmanns Jente, 1983

Linn Ullmanns Jente, 1983 blir i disse dager lansert i Sverige. Kritikerne jubler for Ullmanns bok. «Mästerlig», konkluderer Maria Schottenius i Dagens Nyheter. «En alldeles lysande roman av Linn Ullmann», skriver Aftonbladets Viktoria Jäderling.
Les mer

Tre norske forfattere på svensk kritikertoppliste

Blant de ti utvalgte bøkene finner vi Maria Navarro Skarangers Emily Forever, Dag Solstads Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen og Linn Ullmanns Jente 1983.
Les mer