Sommer uten brev

roman
Annen tilknytning:

Velg format

kr 119
På lager
ISBN
9788249514274
"forfatteren velger situasjoner og problemstillinger som er interessante for dagens lesere … en av de bøkene som burde leses av menn … fortellingen er så åpen, så lojal mot både Sigrid og Erling, at den ville kunne tolkes svært forskjellig"
BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV
"Som helhet er Sommer uten brev en ny vellykket bok fra Line Baugstø, som spesielt med sine hverdagsskildringer har funnet et stoff hun har et svært godt grep om. En god idé er gjennomført ved hjelp av skarpsynte iakttakelser og presise formuleringer. Her er hun helt på sitt beste"
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
"Sommer uten brev er velkomponert og engasjerende. Karaktertegningen er god, og man får lyst til å finne ut hva som skjer videre ... Det som treffer, er de mange gode betraktningene, ideene og fortellingene, sømløst bundet sammen"
ELLEN ENGELSTAD, KLASSEKAMPEN
"i Line Baugstøs nye, svært vellykkede roman, Sommer uten brev, brister idyllen … Sommer uten brev er et godt skrevet portrett av et bristende forhold og en nær men likevel fjern tidsepoke, i klart og kledelig språk. Personene er troverdige, spenningen dirrer med til siste side. Romanen kan leses som en tydelig leksjon i frihet og ansvar, og anbefales"
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN
"Det går en linje fra Amalie Skram via Torborg Nedreaas og Bjørg Vik til Line Baugstø. På denne linjen står fire flotte forfattere som avdekker skjevheter i kjønnsrollemønstrene til ulike tider ... Skildringen av Sigrids utvikling mot sammenbruddet er stor skrivekunst. Ingen store fakter, bare såre og nakne fakta får vi. Boka er lettlest og stramt komponert"
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
en kraftig påminnelse om hvilket edderkoppnett av samfunnsnormer og tradisjon feministpionerene måtte rive i stykker ... forfatteren viser sin finslepne evne til å skape lavmælte nyanser"
MAY GRETHE LERUM, VG
"Sober beretning om hvorvidt ett individ makter å begynne på historien til en hel generasjon kvinner ... De språklige valgene utgjør et spennende grep: Der Sigrids betraktninger viser seg gjennom indre refleksjon, i jeg-form, fortelles eventyreren Erlings opplevelser i distansert tredjeperson - noe som mer enn antyder hvordan den hjemmeværende husmoren er en viktigere helt"
LIVE DANIELSEN, BERGENS TIDENDE
"Det er en sår tekst Baugstø har skrevet. Om et liv som er urettferdig, om en virkelighet som blir annerledes enn forventet – og om drømmer som brister ... en ganske lavmælt roman som likevel ryster deg. Er vi ikke kommet lenger? Og svaret er: Antageligvis ikke"
JAN ERIK ØSTLIE, LO AKTUELL
"Det er lenge siden jeg er blitt så revet med av en roman! At den er lettlest, gjør det enkelt å komme i gang. At den er skrevet med en sikker penn, uten overflødige klisjeer, men i et sobert og vakkert språk, gjør lesningen til en nytelse. Dessuten er det skikkelig spennende å lese om Sigrid og hennes voksende desperasjon etter hvert som ukene går uten brev ... anbefales på det varmeste"
SOLVEIG BREKKE WELTZIEN, NORSK UKEBLAD
Sommeren 1968 er Sigrid alene igjen i rekkehuset med to små døtre. Ektemannen Erling har sagt opp jobben som fotograf og har reist for å følge drømmen om et villmarksliv i Canada og Alaska. Der skal han padle på blikkstille vann, fiske laks og ta bilder av ville dyr som han senere kan selge. Sigrid prøver å forsørge seg selv og jentene ved å selge Tupperware. Også hun drømmer om noe større, om å bryte ut av trange kjønnsroller og leve av å skrive. Samtidig blir det stadig vanskeligere å få endene til å møtes. Hver dag spør jentene om det har kommet brev fra faren, men de hører ingenting.

Med stor kraft skriver Line Baugstø fram Sigrids voksende desperasjon. Sommer uten brev er en tett roman om å være i fritt fall, om avstanden som kan finnes mellom kvinner og menn, og om ikke å ha mer enn 18 kroner igjen å leve for.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788249514274
Innbinding Ebok
Tittel Sommer uten brev
Bokgruppe 852
Forfatter Line Baugstø
I salg 06.08.2014
Design Exil Design
Emne Skjønnlitteratur Ekteskap og parforhold 1960-1969 Romaner