Sommerbøkene

Annen tilknytning:

Velg format

kr 249
På lager
ISBN
9788249523139
I de tre romanene som utgjør Sommerbøkene - Sommer uten brev, Fører av grå folkevogn, juli 1975 og Egne rom - følger vi Sigrid gjennom tre somre i tre tiår; seksti- sytti og åttitallet. Line Baugstø utforsker kvinners livsvilkår, fra Folkeheimens glansdager på sekstitallet til syttitallets kvinneopprør og ideologiske brytninger, og til slutt åttitallets nyliberalisme og individuelle frihet. Hvilke krefter former et liv og styrer hvilke valg man tar?

Det dreier seg om kvinners handlingsrom, pliktfølelse og frihetstrang, fravær og tilstedeværelse, og hvordan relasjonene i en familie stadig er i forandring.

«Sommerbøkene insisterer på at hverdagen er det stoff livet er vevet av, og den solidariske, rolige og u-ironiske skildringen av Sigrids daglige gjøremål insisterer implisitt på, for å si det med Søren Kierkegaard, at det å være et ganske alminnelig menneske er en svært alvorlig sak. Sommerbøkene er skrevet i den store eksistensialistiske filosofens ånd av en jordnær og sanselig orientert hånd.»
Vigdis Hiorth

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523139
Innbinding Pocket
Tittel Sommerbøkene
Bokgruppe 502
I salg 14.01.2021
Design Exil Design
Emne Skjønnlitteratur Romaner Kvinner Ekteskap og parforhold 1960-1999 Familie
Line Baugstø

Line Baugstø

Line Baugstø (f. 1961) debuterte i 1986 med romanen Reise i gult lys. Gjennom sitt over 30 år lange forfatterskap har Baugstø skrevet en rekke romaner, novellesamlinger og barnebøker samt sakprosa og dramatikk. Jeg lyver når jeg må er hennes fjerde novellesamling.

Les mer

Nyheter

22.09.21| Line Baugstø og Kari Saanum om å skrive kort @Galleri Briskeby

Kari Saanum og Line Baugstø nærmer seg litteraturen på ulike vis. I år er begge aktuelle med korte tekster, men hvordan jobber de frem disse tekstene? Hva ligger bak en ny bok?
Les mer