Musikk for rasende kvinner

noveller

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249510870
"Enten hun skriver om vonde sko, seminarsex, hyttebøker, nettsjekking, døende dyr eller trillepiker klarer forfatteren å løfte hverdagsskildringer mot noe som ligner en himmel. Eller ned mot et helvete ... Et indre eller ytre kjærlighetsslag foregår i hver novelle ... På imponerende vis skildres grunnleggende menneskelige følelser uten bruk av en eneste ufrisk metafor. Vekslingen mellom kynisk situasjonsrapport og mesterlig melodrama levendegjør hver fortellerstemme, særlig de voksne kvinnenes. Dette er et vellykket og dristig grep ... som helhet er denne novellesamlingen liflig musikk for lesende kvinner"
MAY GRETHE LERUM, VG
"Elleve stilsikre noveller er høstens gavepakke fra en forfatter som mestrer antydningens kunst ... De handler om alt det som blir sagt, men enda mer om det som aldri blir sagt, og som den ene oppfatter så annerledes enn den andre"
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
"Flott levert av en glimrende novellist ... Baugstøs tidvise bruk av brutt kronologi skaper god dramaturgi i tekstene ... Det hele er veldig godt løst, og viser oss at Line Baugstø virkelig mestrer novellesjangeren. Hun fortjener en hel bråte med nye lesere etter denne boka"
SILJE MARIE STAVRUM NOREVIK, DAGBLADET
"I et nøkternt språk setter hun ord på raseriet, Line Baugstø. Hun beskriver ikke sinne, men belyser melodiøst situasjoner som kanskje burde ha skapt større uttrykt raseri enn de gjør ... Det er så nakent, så hjelpeløst og derfor så inntrengende ... De ofte uventete vendinger, som i livet, skaper erkjennelse for budskapet om det såre og sårbare. Det nakne, nøkterne, språket formidler det nakne mennesket. Slik frigjøres det undertrykte raseriet. Dette er fascinerende lesning"
VIGDIS MOE SKARSTEIN, ADRESSEAVISEN
"Det er så elegant, så medrivende og opprivende, i en neddempet tone. Hverdagsdrama med sordin –og humor."
ANNE SCHÄFFER, TARA
"Minnet om trillepiken, en mislykket jeger som mister sexlysten, frieren som faller over bord på danskebåten. Med et vell av originale historier i pennen, byr Line Baugstø på noveller der det lettbente og alvorstunge får veksle fritt ... Med et distansert, men skarpt blikk for fortellingene, høvler hun bort det overflødige og gir oss et ærlig og elegant knippe noveller"
KJERSTI JUUL, VÅRT LAND
"Du trenger verken være kvinne eller rasende for å fryde deg over novellesamlingen Musikk for rasende kvinner ... Glem alle greier du har rundt noveller som plundrete sjanger. Denne må du lese .... denne novellesamlingen viser på en skarp, tydelig og likevel omtenksom måte hvor vanskelig det er å være menneske ... Baugstø slipper oss lett inn i hver historie, og holder oss der. Det handler hele tiden om hvordan vi mennesker tenker om, og ikke minst tolker hverandre - alt vi ikke sier og er tydelige på ... en sånn bok som man rett og slett ikke kan slutte å lese"
HELGA LILLELAND, VARDEN
"Kjærligheten står i sentrum i Baugstøs novellesamling, men ikke den polerte, disneyaktige slik den ofte utspiller seg på lerretet. Nei, her er det hverdagskjærligheten som i all sin traurighet og forsmedelse gis litterært rom i elleve glitrende noveller av en forfatter med teft for å skildre både livets mørke og mer humoristiske sider."
SILJE STAVRUM, DAGBLADET Årets beste bøker 2012
Elleve noveller om kvinner og menn, gifte, skilte, søkende. Line Baugstø skriver skarpt og treffende om intimsfærens drama; et fraskilt par skal arrangere bryllup for datteren, en enslig kvinne drar på hyttetur med en nettdate, et par er på søken etter det autentiske Cuba. Med humor og stor omtanke skildrer Baugstø vanlige menneskers sårbarhet, raseri og desperasjon, og står fram som en skarpsynt novellist med godt øye for mellommenneskelige mekanismer. Line Baugstø (f. 1961) debuterte med romanen Reise i gult lys i 1986. Hun har siden utgitt de to novellesamlingene Tilnærmelser (1990) og Kvinnen i den lille gondolen (2002), flere barnebøker, og til sammen åtte romaner. Den seneste, Regntid, kom i 2010 og mottok strålende kritikker.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249510870
Innbinding Ebok
Tittel Musikk for rasende kvinner
Bokgruppe 852
I salg 16.08.2012
Design Exil Design
Emne Ekteskap og parforhold Noveller Skjønnlitteratur Kvinner
Line Baugstø

Line Baugstø

Line Baugstø (f. 1961) debuterte i 1986 med romanen Reise i gult lys. Gjennom sitt over 30 år lange forfatterskap har Baugstø skrevet en rekke romaner, novellesamlinger, barnebøker, sakprosa og dramatikk. Hun har jobbet som journalist for Fædrelandsvenner, Aftenposten og KK, og har vært medlem av Bjørnsonfestivalens kunstneriske råd, samt styreleder i Norsk Forfattersentrum.

 

Litterære priser:

2020 Sparebanken Sørs barne- og ungdomslitteraturpris

 

Utgitt på Oktober:

2021 Jeg lyver når jeg må (Novelle)
2019 Egne rom (Roman)
2016 Fører av grå folkevogn, juli 1975 (Roman)
2014 Sommer uten brev (Roman)
2012 Musikk for rasende kvinner (Noveller)
2011 Fyr på peisen (Skuespill)
2010 Regntid (Roman)
2006 Fire dager, åtte år (Roman)
2004 Dødvinkel (Roman)
2002 Kvinnen i den lille gondolen (Noveller)
2000 Skulle du komme tilbake (Roman)
1997 Speilbilder (Roman)
1994 Brist (Roman)
1991 Ved foten av vulkanen (Roman)
1990 Tilnærmelser (Noveller)

 

Les mer

Nyheter

22.09.21| Line Baugstø og Kari Saanum om å skrive kort @Galleri Briskeby

Kari Saanum og Line Baugstø nærmer seg litteraturen på ulike vis. I år er begge aktuelle med korte tekster, men hvordan jobber de frem disse tekstene? Hva ligger bak en ny bok?
Les mer