Inkarnasjon

roman

Velg format

kr 298
ISBN
9788249502783
Tormod Haugland har med denne romanen på nytt skrive seg inn i norsk litteraturhistorie som ein sentral forfattar”
FÆDRELANDSVENNEN
”Det er mye humor i Tormod Hauglands roman. Ikke av den lattervekkende typen, men gang på gang skildres hendelser og dialoger på en underfundig og snodig måte som får leseren til å smile forsiktig for seg selv …"
DAGSAVISEN
”Ein elegant, leikande og lett roman om kva god litteratur kan eller bør vere, med komiske innslag om forfattarar og forlagsfolk og kulturarbeidarar, men også om skrivesperre og om å leve usynleg … Strålande parodi… Med ein eg-forteljar som let forteljinga si gå i mange retningar, men som elles ikkje ser ut til å ha klåre mål korkje for forteljinga eller turane han legg ut på, har Haugland skrive ein elegant, leikande og lett roman der alvor og tanke ligg tett under overflata. Haugland skriv godt, med ein heilt uvanleg ironisk snert som møter lesaren på mange nivå, og tvingar oss til å tenke både medan vi les og etterpå. Inkarnasjon er ei bok som gøymer mykje under ei tilsynelatande enkel overflate”
AFTENPOSTEN
” Inkarnasjon er en filosofisk reise som ikke bare dreier seg om litteratur, men like mye om livet generelt. Teksten er reflektert og en åpenbar kritikk av kommersialiseringen av litteraturen, der vi får stadig færre aktører som får mer makt over hva folk leser. Bøkene havner ofte helt i skyggen av medienes ekstreme personfokusering, der forfatteren helst må by på en pikant historie fra eget privatliv for å få maks profilering av sitt nye verk. Slik blir Hauglands roman også en kritikk av det overflatiske og tabloidiserte”
HAUGESUNDS AVIS
”Med Inkarnasjon har Tormod Haugland skrevet en pussig forfatterroman som er lett på tå og ganske oppslukende. En enkel fremstillingsform klarer å fange opp noe vesentlig … roman som utmerker seg blant annet gjennom hovedpersonens dialoger med sambygdinger, familiemedlemmer og andre litteraturinteresserte … Romanen har et hverdagslig og tilsynelatende ubesværet preg, samtidig som den gir innblikk i en tilstand på finurlig vis”
VG
”Finurlig roman om litteraturen, forfatteren og verden omkring … En bok som på mange måter bekrefter hans posisjon som kritikernes og forfatternes forfatter. For også denne romanen, sitt beskjedne omfang til tross, rommer mye … Den er velskrever og flyter lett, samtidig som den har innspill til en rekke diskusjoner … den fortjener å bli lest grundig, ganske enkelt fordi den har så mange interessante diskusjoner og digresjoner i seg … leseropplevelsen blir tett og nær”
BERGENS TIDENDE
”Tormod Haugland er en stor forfatter, jeg mener Inkarnasjon er hans beste roman … Inkarnasjon har i seg det beste fra Hauglands tidligere romaner: det forvridde, sårt komiske i det trauste og trivielle, og noen menneskeframstillinger som beveger voldsomt i sin nøkternhet … Jeg bare fryder meg over mange vellykkede nydelige aspekter”
TRUDE MARSTEIN, VINDUET
Tor er forfattar og bur med kone og to barn på ein liten plass i Noreg, men han sliter med å skrive. Når han bestemmer seg for å gå ein tur, setter dette i gang ei forunderleg rekkje av hendingar. Det er ein roman om litteratur, om kva litteratur er, og kanskje bør vere, om å stengje seg inne og om å søkje ut, og om korleis verda kan komme til deg når du minst ventar det.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2004
ISBN 9788249502783
Innbinding Innbundet
Tittel Inkarnasjon
Bokgruppe 411
Emne Romaner Litteratur Skjønnlitteratur
Tormod Haugland

Tormod Haugland

Tormod Haugland (f. 1962) debuterte med romanen Under i 1994, og har sidan gjeve ut romanar, noveller, dikt og dramatikk. I 2017 vart Haugland nominert til P2-lytternes romanpris for Om dyr og syn.

Last ned Ole Robert Sundes etterord om Hauglands forfatterskap i Orm, ugla og and. Prosa Obskura

 

Utgitt på Oktober:

2022 Hus om natta (Prosa)
2021 Om livet på jorda (Roman)
2019 Om søvn og mørke (Roman)
2017 Om dyr og syn (Roman)
2015 Mørk materie (Roman)
2012 Straumen går (Dikt)
2010 Romberg. Kvinner og kriminalitet (Roman)
2008 Orm, ugla og and (Essay)
2006 No Mar (Roman)
2005 I den sjette verda (Roman)
2004 Inkarnasjon (Roman)
2002 To stykke (Skuespill)
2000 Verd (Roman)
1999 Orden (Noveller)
1998 På øya (Dikt)
1997 Heller (Roman)
1995
Varmare (Roman)
1994
Under (Roman)
 
Les mer