Bla i boken

Hus om natta

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249525799
"Tegningenes boliger er skildret i skiftende lys og årstider – slik også huset i Hauglands bidrag er. Men der bildenes bygningsmotiver er mennesketomme og nøyer seg med å antyde spor av liv, er altså huset i forfatterens prosa levende og rikt på skapende aktivitet … I sin undrende nøkternhet og sin interesse for rammen omkring kunstnerliv er «Hus om natta» et sympatisk parportrett, og samtalen mellom tekster og bilder som prosjektet setter i gang, er det all grunn til å ønske velkommen"
KÅRE BULIE, KLASSEKAMPEN
"Jeg er på ingen måte en kunstkritiker, men vil likevel fremheve at Kierulfs bilder er slående vakre, både familiære og fremmedartede på samme tid, mye grunnet fargebruken som stadig innrammer hjemmet i nye slående intensiteter … Selv om Kierulfs tegninger i stor grad beriker boken, er nok «Hus om natta» først og fremst et litterært verk signert Tormod Haugland … Forfatteren går i dialog med skrivingen ikke bare på et nivå som utelukkende begrenser seg til det tekniske eller det åndelige, men som også tar for seg de konkrete betingelsene for skriveprosessen … Huset er både premisset for og åstedet for både arbeidet og livet, og hvis ikke det kan regnes som sentralt i et forfatterskap, så er det vel kanskje ikke så mye annet som kan det heller"
JOAKIM RANDA BERTHELSEN, BERGENS TIDENDE
"ei vellukka bok om eit par som er kunst. Deira upretensiøse, fredelege liv som går sin vante gang, og samspelet dei imellom er misunningsverdig. Måten han lyttar til stega hennar i huset på, og den stille kommunikasjonen som er opparbeida gjennom tiår saman"
ÅSA OSMUNDSEN OPEDAL, NUMER MAGASIN
"Huset var her frå før. Eg kjøpte det av farfar, og sidan møtte eg A, og då vi var ferdige med å studere, flytta vi etter ei stund inn i det. Eg ville skrive, og ho ville lage bilete, og vi bygde oss rom for skapande arbeid. Og vi budde i huset med bøkene og bileta. Vi prøvde å flytte inn i bøkene og bileta, slik vi hadde drøymt om. I fargane og bokstavane."

"Hus om natta" er ei bok med korte prosatekstar og teikningar som handlar om hus, om lys og mørke, om landskap og årstider, dyr og natur, om skyene sine skiftande former og strukturar og alt som veks: tre, buskar og blomster, om møbler, reiskapar, bilete og bøker, om søvnløyse og det å gå i søvne, om ting som kan gøymast, som kan verte borte og forsvinne, og om å leve og arbeide saman og kvar for seg i dei same romma.

"Hus om natta" er eit samarbeid mellom biletkunstnaren Annette Kierulf og forfattaren Tormod Haugland. Teikningane er frå serien "Nattstudier" (2017-), laga med fargeblyantar på svart papir. Tekstane har ulike format, frå dikt på få linjer til forteljingar på to-tre sider. Både bileta og tekstane har forteljingar i seg, dei er små forteljingar som ofte faldar seg ut og ber i seg lengre tidsrom.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788249525799
Innbinding Ebok
Tittel Hus om natta
Bokgruppe 852
Illustratør Annette Kierulf
I salg 07.10.2022
Emne Prosastykker Skjønnlitteratur
Tormod Haugland

Tormod Haugland

Tormod Haugland (f. 1962) debuterte med romanen Under i 1994, og har sidan gjeve ut romanar, noveller, dikt og dramatikk. I 2017 vart Haugland nominert til P2-lytternes romanpris for Om dyr og syn.

Last ned Ole Robert Sundes etterord om Hauglands forfatterskap i Orm, ugla og and. Prosa Obskura

 

Utgitt på Oktober:

2022 Hus om natta (Prosa)
2021 Om livet på jorda (Roman)
2019 Om søvn og mørke (Roman)
2017 Om dyr og syn (Roman)
2015 Mørk materie (Roman)
2012 Straumen går (Dikt)
2010 Romberg. Kvinner og kriminalitet (Roman)
2008 Orm, ugla og and (Essay)
2006 No Mar (Roman)
2005 I den sjette verda (Roman)
2004 Inkarnasjon (Roman)
2002 To stykke (Skuespill)
2000 Verd (Roman)
1999 Orden (Noveller)
1998 På øya (Dikt)
1997 Heller (Roman)
1995
Varmare (Roman)
1994
Under (Roman)
 
Les mer