Dødvinkel

roman

Velg format

kr 329
ISBN
9788249502639
"Frisk og tankevekkende … Skildringen av de to kvinnenes rolle som mor er også svært nær og rik. Baugstø evner å utspille helt hverdagslige scener med et diskré drama, en riktig så sober behandling av eksistensielle (kvinnelige) tema. Kvinnen som «hjelper» og omsorgsperson, mor, tilgiver og absorbatør for all verdens uro – alt dette greier forfatteren å linje opp og skildre – uten å bli hverken doserende, unødig sentimental eller kjedelig."
MAY GRETHE LERUM, VG
"Nedtonet og sterktvirkende om to kvinners livsbaner … Med et ståsted midt i den norske virkeligheten, midt i alle de lysegrå hverdagene, skaper Line Baugstø den klassiske og leservennlige gjenkjennelsen, som hun imidlertid jevnt og trutt mater med frisk innsikt, snart foruroligende, snart varmende, alltid vedkommende, fremført i et konsist språk med stor bærekraft. I denne forfatterens dødvinkel er det klokt å være."
PÅL GERHARD OLSEN, BERGENS TIDENDE
”Line Baugstø tar ingen hensyn, hun vrenger Stellas liv og sjel, hennes intense nytelsesferd, og etter hvert skammen, den som ligger der i dødvinkelen, og ikke synes før den blir en trussel. Iblant gjør det så vondt at også leseren helst vil vekk. Det er uhyre sterkt skrevet. Baugstø har skrevet om mennesker som styres av tvang og avhengighet før, og gjør det også denne gangen med en stedig innsikt og medlevelse som trekker teksten langt utover skammen og selvdommen”
LEIF EKLE, NRK P2, NRK BOKTILSYNET
”Solid og innsiktsfullt … Baugstø er en solid og proff forteller, med en særegen evne til psykologiske portretter og fortolkninger … Igjen viser Baugstø sin styrke i klare og innsiktsulle psykologiske fortolkninger. Svært god er Baugstøs framstilling av Stellas feilslåtte forelskelse i ens om ikke bryr seg. Og ikke minst hennes groteske forsømmelse av datteren”
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
”I Dødvinkel overlates ingenting til fantasien. Samtidig skildrer Line Baugstø en ensomhet og sårhet som griper fatt i deg som leser, og der hun igjen viser sin språklige sikkerhet”
INGEBORG DYBVIG, EVA
”en særegen forfatterstemme … Line Baugstøs siste roman, ”Dødvinkel”, har i seg mye av den åpenhjertige og komposisjonsrike formen som preger hennes forfatterskap. Kvinners liv og ensomhet er sentrale temaer i Baugstøs bøker, og hun er klok og reflektert i forhold til å formidle hverdagslige tanker og følelser sett med kvinneblikk ”
TERJE EKLUND, VALDRES
”Anslaget er ytterst sanselig … I Dødvinkel har Baugstø fanget inn en søkende og sexfiksert tidsånd i et hverdagslig, men lyssterkt språk”
GEIR LØVLI, FREDRIKSTAD BLAD
«Ragna ser deg» står det på et lite skilt utenfor et kontor. Der tar den klarsynte Ragna imot ulykkelige mennesker som vil vite hva fremtiden bringer. De ønsker en bekreftelse på at det finnes et mønster i tilværelsen, at livet ikke bare består av tilfeldigheter. Stella er førti og fraskilt, og mor til ti år gamle Andrea.Hun er besatt av Knut som er gift,og som hun har et intenst erotisk og totalt oppslukende forhold til - et forhold som er basert på telefoner, e-poster og tekstmeldinger. De to kvinnenes veier krysses den dagen Stella oppsøker Ragna for å få vite om det noen gang kan bli henne og Knut. I en sanselig og stemningsfull prosa skriver Line Baugstø frem en magisk og erotisk roman,der sorgen hindrer eplene i å modne,og vinteren er så kald at fuglene fryser ihjel. En roman om lengsel og drømmer, om menneskets begrensinger,om å ville bli sett,men kanskje ikke selv evne å se.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2004
ISBN 9788249502639
Innbinding Innbundet
Tittel Dødvinkel
Bokgruppe 411
Forfatter Line Baugstø
Emne Skjønnlitteratur Kjærlighet Familie Romaner