Tellemarck

roman
Annen tilknytning:

Velg format

kr 179
På lager
ISBN
9788249514755
"Tellemarck er en pre-apokalyptisk røverhistorie med betydelig hastighet. Den er også gjennomført satirisk, til dels morsom, til dels ubehagelig ... Morten Øens bok har altså et antall elementer som i og for seg er gjenkjennelige fra andre litterære sjangre. Like fullt oppleves denne fortellingen om Øen og Franks tour de force gjennom et pre-apokalyptisk telemarkslandskap som grunnleggende original ... Morten Øen er forfatter som kan skrive satire uten å ty til ironi, hvilket er en stor lettelse ... tvetydigheten omkring hva som egentlig er meninger og hva som er provokasjoner, er blant bokas sterkeste sider"
LEIF EKLE, NRK P2
"treffsikker action ... Det er tydelig at Øen har elsket å skrive disse western-sekvensene, og entusiasmen smitter over på leseren, jeg vil vite hvordan det går og svinger med i hver krappe sladd de må ta med snøscooteren der oppe på vidda. De to hovedpersonene beskrives med humor og kjærlighet, tross alle skavanker"
ERLE MARIE SØRHEIM, DAGBLADET
"Det hele er ganske snedig lagt opp, og det virker som forfatteren har kost seg med å skrive et actionspekket westerndrama, selv om han også bruker metafiksjonelle kommentarer til å markere sin ironiske avstand til prosjektet ... Spennet mellom Øens antifortelling og Franks actioneventyr, indikerer fint hvordan menneskets eneste mulighet i en tilværelse blottet for mening, er fortellingens fortsettelse"
ERIK ENGBLAD, KLASSEKAMPEN
"Underholdende skrøne fra et postapokalyptisk bygde-Norge ... en ordentlig røverroman som sender tankene til action og eventyrfilmer og science fiction-genrens mange dystopiske fremtidsvisjoner. Samtidig inneholder Tellemarck også en god porsjon satire og harselas med norsk litteratur- og kunstliv ... Vi har slått i hjel tiden med fortellinger om folk som slår hverandre i hjel i hvert fall siden Iliaden – det er, hadde jeg nær sagt, en humanistisk tradisjon i vår kultur. Jeg kjedet meg nesten aldri i løpet av Tellemarck"
OLAF HAAGENSEN, MORGENBLADET
"blandingen av revolvermenn og apokalypse fremstår som en morsom lek med populærlitteraturen ... dette er storslått satire som blander western med sci-fi, toppet av stødig, selvrefererende språkføring. Humoren er bekmørk og treffsikker. Den virkelige Øen har gitt ut flere diktsamlinger, og det merkes ... Hvis du vil lese noe rart og uhyre morsomt i vinter, la det bli Tellemarck"
JULIE KALAGER, UNIVERSITAS
"De kommer på snøscootere og digre ATV-er, folk i grupper på to og tre og fire, og på et sted som dette, på en slik kveld, er man ikke nøye på hva man går i, bare det er varmt. Pels. Det er mye pels. Mink er en lokal spesialitet. Og ull og skinn og digre støvler. Alle har kniven godt synlig og lett tilgjengelig, både menn og kvinner og barn."

Skandalefotografen Frank og den svartsynte poeten Øen har vernissage på kunstgalleriet i Nissedal. Alle i bygda møter opp, unntatt Jarnvold-klanen, som styrer det meste i området. For noe annet er i emning ute i den kalde vinternatta. Da Frank og Øen hører skuddsalver, bestemmer de seg for å flykte.

De to mennene og tispa Blondi befinner seg plutselig midt i et forrykende actiondrama på vidda. Alt kan skje - og gjør det. I dette utemmede landskapet satt Kjell Hallbing på en bortgjemt hytte og skrev om Morgan Kane, her hadde Quislingfamilien en gang sitt mektige slektssete. Nå herjer væpnede menn på snøscooter, og blodet flyter. Frank vil ikke at kampen skal ende, mens forfatter Øen ønsker en slutt på fortellingen.

"Tellemarck" er en satirisk western, en apokalyptisk sci-fi og en villmarksroman for bokelskere, Morgan Kane-fans, turgåere og telemarkinger.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2015
ISBN 9788249514755
Innbinding Ebok
Tittel Tellemarck
Bokgruppe 852
I salg 09.01.2015
Emne Romaner Spenning Telemark Humor Skjønnlitteratur
Morten Øen

Morten Øen

Morten Øen (f. 1969) debuterte med samlingen I grønnskyggene i 1990, og har til sammen utgitt 11 diktsamlinger. Han har skrevet seks romaner der han blant annet utforsker kunst og poetikk, optikk og mekanikk, apokalypse og gjenreisning. Boobaloo er hans nyeste utgivelse. I 2001 ble Øen tildelt Oktoberprisen og i 2004 Halldis Moren Vesaas-prisen.

«Han er ikke en af den slags debutanter man kalder 'lovende' og 'venter sig noget af'. Han er der allerede. Hvordan han skriver om ti år, kan vi jo ikke vide (men at han gør det er jeg sikker på)»
POUL BORUM i 1992

Les mer