Bla i boken

Boogaloo

roman

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249522958

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2020
ISBN 9788249522958
Innbinding Ebok
Tittel Boogaloo
Bokgruppe 852
I salg 26.10.2020
Design Exil Design
Emne Dystopier Romaner Skjønnlitteratur Bygder Familie Humor
"... Og uansett hva som velter lasset, krig, pandemi, apokalypse, kataklysmiske krisekatastrofer, så er planen vår å overleve. For det globale, økonomiske eksperimentet noen satte i gang på femtitallet kommer til å gå over ende ved selv den minste lille avsporing. Globalismen er et hyper-sårbart Babel-prosjekt, et forsøk på å gjøre alle folkeslag til ett, med ett språk, én økonomi, og med menneskerettigheter som Gud. Det kan bare ende på en måte. Sier onkel Ole."

Jørgen Ulvstuplende, en utstudert røver, såpekoker og hjemmebrenner i slutten av trettiårene, bor på familiegården sammen med far, to onkler, en mor som er i ferd med å bli dement og en autistisk kusine ingen av dem har kontroll på. De forbereder seg på undergangen, og tegnene i tiden indikerer at den er nær. De har etablert en sølv-økonomi i det lille dalføret Ulvstupelv for å slippe å betale skatt, og kjøpmann, ordfører og lensmann er lett bestikkelige med sølv og hjemmebrent. Onkel Ole, gårdens patriark, har startet en Youtube-kanal, i håp om å få kontakt med likesinnede, som kan være med på å bygge landet opp igjen etter apokalypsen. Planen ser vanntett ut, helt til lensmann Sturle kommer ut for en ulykke, og Mona, en såpe-oppkjøper fra Oslo, ser sitt snitt til å besøke ungkaren Jørgen.

"Boogaloo" er en mørk, humoristisk og post-ironisk fortelling om å forberede seg på undergangen, der karakterene gjør sitt ytterste for å leve og overleve på utsiden av alle samfunnskonvensjoner.
"Med sin tredje apokalypseroman demonstrerer Morten Øen verdien av håndverket og tradisjonen. og hvorfor det reaksjonære er så tiltrekkende i krisetider"
ERIK ENGBLAD, VÅRT LAND, ÅRETS BESTE BØKER 2020
"Morten Øen har skrevet en skremmende, men ofte morsom roman om hva som kan skje når undergangen nærmer seg … Øen forfører med elegant språkbeherskelse og imponerer med fantastisk research. Det er et tankevekkende og skremmende scenario han drar opp for oss … heldigvis gjør han det med store doser humor og en finesse i språket som gleder hele veien. Dette har altså vært mitt første møte med Morten Øen. Det blir definitivt ikke det siste"
TOR HAMMERØ, NETTAVISEN