Mi meinings hus

dikt

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249514281
"Denne boka er dristigare og meir vidfemnande enn Hatløys andre gode bøker … ei klok og god bok frå vår fremste naturlyrikar"
TORE ELIAS HOEL, DAG OG TID
"denne dikteren har et så utrolig våkent blikk for mirakelet som utspiller seg i en maurtue, en ørretbekk, en brakebusk. Han ser sammenhengene i verden, mennesket, naturen, kosmos. Det blir det fine dikt av"
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
"Mi meinings hus er nok Kjartan Hatløys beste diktsamling til nå ... Dette er Hatløy på sitt beste. I denne boka er han ein utidssvarande buddhist som gjer skrifta si til audmjuk meditasjon over alt som finst og bærer tilværets grunnleggjande krefter i seg"
HADLE OFTEDAL ANDERSEN, KLASSEKAMPEN
"Glitrende poesi. Kjartan Hatløys Mi meinings hus er en fantastisk diktsamling … Kjartan Hatløy er en av Norges mest briljante poeter … Hatløy får det nære og kjente – fjorden, kråkene, kjøkkenredskapene – til å gløde av liv. Hatløys dikterstemme er høystemt, for når han lar det evige og universelle vises i det timelige og det lokale – alt dras sammen i diktets manende jegstemme – da kjenner du at han besitter en slags poetisk magi som åpner opp verden. Han gir leseren virkeligheten tilbake. Vi ser den på ny og på ny, som en gave fra poeten … Hatløy har en unik profetisk teft for det originale og vitale. Uansett hva han tar i, blir resultatet poesi. Det er sjeldent å lese en diktsamling med så mange høykvalitetsdikt. Det er bare å gratulere. Jeg blander meg sjelden inn i hva leseren av mine anmeldelser skal gjøre, men avslutter med en oppfordring: Kjøp samlingen. Det er nok av middels utgivelser i løpet av et norsk poesiår. Les en av mestrene. Heng deg med på Hatløys poetiske reise i lokallandskapet."
ESKIL SKJELDAL, VÅRT LAND
"I sin stille oppmerksomhet og refleksjon rundt naturens liv, kan diktene sies å ha et økologisk budskap ... Den avfortryllete, moderne verden i industrisamfunnene, der naturen bare er ressurser, får sitt eget liv i Hatløys dikt. Naturmystikk er en nærliggende betegnelse. Men man kan også kalle dem kortreiste dikt, med vidt nedslagsfelt"
HENNING HOWLID WÆRP, AFTENPOSTEN
"Dikt som står opp med solen. Varmen siger innpå leseren i Kjartan Hatløys tiende diktsamling ... en moderne, subtil naturlyrikk, hvor naturen og menneskets inngrep i denne beskrives ... Den som har vandret i den norske naturen, vil kjenne igjen farverikdommen i et landskap som ved første øyekast kan oppfattes som grått og grønt. Den farvenyanse finnes knapt, som man ikke kan se i Jotunheimen - slik er det også med Hatløys dikt"
CORNELIUS JAKHELLN, MORGENBLADET
"Hatløy besitter en poetisk magi som åpner opp verden og gir leseren virkeligheten tilbake. En av Noregs fineste poeter har skrevet en sterk diktsamling"
DAGSAVISEN, Årets beste bøker 2014
"Naturlyrikk eller språklege meditasjonar? I alle fall er det ei bok ein vert rik av å lese ... Kjartan Hatløy er ei sterk røyst i norsk poesi for tida ... Hatløy grip tak i det nære. Ein veg med lyktestolpar, ein sving, ein fjordarm, ei li, eit stup, ein berghammar. Det er her vi er. Og så er vi i universet. Mellom menneske og stjerner ... Mørkre vart glad då lyset kom? Det går an i Hatløys språk ... det er så konkret, så nært og så naturleg alt saman ... Naturmystikk med humor vil eg kalle det"
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
I denne samlinga gir Kjartan Hatløy stemme til lia, den som ligg bakom diktarens hus som ei eksistensiell grense, og som han lever attmed året rundt. Menneska får halde seg i bakgrunnen og vera det høvding Seattle krev av dei: ein del av jorda.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788249514281
Innbinding Ebok
Tittel Mi meinings hus
Bokgruppe 852
I salg 11.09.2014
Design Exil Design
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Kjartan Hatløy

Kjartan Hatløy

Kjartan Hatløy (f. 1954) debuterte i 1996 med diktsamlinga Solreven. Sidan har han gitt ut ei lang rekke kritikarroste samlingar. Kjøkkendikt frå 2012 blei innstilt til Brageprisen, mens Den kvite vegen (2016) blei innstilt til Ungdommens kritikerpris og er omsett til tysk. I 2017 utkom Dikt i samling, som inneheld alle Hatløys bøker t.o.m. Den kvite vegen. Same år utgav den tyske filmskaparen Frank Wierke ein dokumentarfilm om forfattaren Kjartan Hatløy, Der Sonnenfuchs. Diktsamlinga Menneskedagar utkom i 2018. Vere og døy – døy og vere er Kjartan Hatløys 14. samling.

Hatløy er rekna som ein av våre største naturlyrikarar. I 2015 blei han heidra med lyrikkprisen Diktartavla for sin markante forfattarskap. Den legendariske diktarstien i tunet på Hardanger folkemuseum blei med dette utvida med steintavle nr. 24. Diktartavla skal fremja positiv merksemd om norsk lyrikk og er eit samarbeid mellom Hauge-senteret og Hardanger folkemuseum.

I 2021 ble Kjartan Hatløy tildelt Doblougprisen for hele sitt forfatterskap.

 

Litterære priser:

Doblougprisen 2021

Diktartavla 2015

Kvernsteinprisen 2014

 

Utgitt på oktober:

1996 Solreven
1997 Svarande pupill
2001 Stasjon smale seng
2002 Nattsong og andre forteljingar
2003 Steg frå klar himmel
2005 Riket er vårt, damti damti
2006 I kråkekrins
2011 Fjord
2012 Kjøkkendikt
2014 Mi meinings hus
2016 Den kvite vegen
2018 Menneskedagar
2022 Vere og døy – døy og vere. Dødslære

 

Les mer

Nyheter

Kjartan Hatløy og Mona Høvring tildelt Doblougprisen 2021

Doblougprisen 2021 er tildelt Kjartan Hatløy og Mona Høvring. Tildelingen fant sted under Norsk Litteraturfestivals åpningsforestilling i går kveld.
Les mer